Politika

Crna Gora i Slovenija prijateljske i partnerske zemlje

Povodom državnog praznika – Dana nezavisnosti, Ambasada Crne Gore u  Sloveniji upriličila je sinoć svečanost kojoj je prisustvovalo preko 300 gostiju, među kojima i ministar obrazovanja u Vladi Republike Slovenije Jernej Pikalo, ministar za Slovence u svijetu Peter Česnik, državni sekretar u Kabinetu premijera Uroš Prikl, poslanici Državnog zbora, članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i predstavnici dijaspore i crnogorski studenti.

Ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Vujica Lazović je tom prilikom ukazao na izvanredne odnose dvije države, koji su, tradicionalno prijateljski i partnerski, a koje, istovremeno, karakteriše i veoma sadržajna saradnja na svim nivoima.

Istakao je, takođe, da Crna Gora izuzetno cijeni podršku koju Slovenija pruža na putu ostvarenja ključnog spoljno-političkog priortiteta Crne Gore – učlanjenja u Evropsku uniju.

Tokom svečanosti predstavljeni su segmenti bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, a u muzičkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna grupa – Klape „Alata“ i „Asa Voće“.

Obilježavanju ovog važnog datuma i sveobuhvatnoj prezentaciji Crne Gore u Sloveniji tim povodom doprinijela je i Nacionalna turistička organizacija.

Send this to a friend