Politika

Crna Gora ide u NATO, ali i jača saradnju sa Srbijom

U dobrim i stabilnim sveukupnim odnosima Crne Gore i Srbije značajno mjesto ima i kvalitetna  saradnja u domenu odbrane i bezbjednosti. To je ocijenio generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Crne Gore Ivica Ivanović tokom sastanka sa pomoćnikom ministra za politiku odbrane Republike Srbije, general-majorom Milanom Mojsilovićem. Oni su razgovarali na marginama 2BS Foruma u Budvi.

“Ivanović je istakao značaj članstva Crne Gore u NATO za stabilnost  cijelog regiona, i dodao da će naša zemlja i u budučnosti ulagati velike napore i dati puni doprinos daljem jačanju povjerenja u odnosima sa susjednim zemljama”, navodi se usaopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore.

Dodaje se da je Mojsilović kazao da se bilateralna odbrambena saradnja Srbije i Crne Gore temelji prvenstveno na međusobnom poštovanju u domenu spoljno-političkih prioriteta, ali i na kontinuiranom radu na projektima od zajedničkog interesa.

“Sagovornici su se saglasili da će u fokusu buduće saradnje  ministarstava odbrane dvije zemlje  biti razvijanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u prirodnim i vještački izazvanim katastrofama i u vanrednim situacijama, vojno-tehnička saradnja, kao  i saradnja u dodao da će naša zemlja, kao punopravna članica Alijanse nastaviti da doprinosi oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO)”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Dovoljno je što ne ratujemo, a saradnja I prijateljski odnosi su nepotrebni.

Simeon Nepromoč
Gost
Simeon Nepromoč

A da ratujete ili ratujemo, ponovo bi izgubili.

Send this to a friend