Politika Bošković sa NATo admiralom

Crna Gora je prepoznata kao pouzdan saveznik sjeveroatlanske porodice

Crna Gora je prepoznata kao pouzdan saveznik sjevernoatlantske porodice, ocijenjeno je na sastanku ministra odbrane Predraga Boškovića sa komandantom NATO Štaba za specijalne operacije (NSHQ), vice-admiralom Kolinom Kilreinom.

Bošković je istakao da je Crna Gora nedavno okončala proces integracije u NATO, što predstavlja dodatnu potvrdu da su Oružane snage Crne Gore dostigle zavidan nivo interoperabilnosti, a naš vojnik spremnost da profesionalno odgovori na zadatke kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom polju.

“Tome svjedoče i nedavne ocjene komadanata savezničkih snaga za transformaciju (SACT) i operacije (SACEUR), koji su pohvalili doprinos crnogorske vojske aktivnostima NATO saveza koje za cilj imaju očuvanje sistema kolektivne bezbjednosti i globalne stabilnosti. Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i u narednom periodu nastaviti da razvijaju kapacitete i sposobnosti u skladu sa nacionalnim strateškim težnjama ali i dodijeljenim NATO Ciljevima sposobnosti”, dodao je on.

Prema riječima Kilreina, rezultat koji je Crna Gora postigla tokom procesa pristupanja, a kasnije i integracije u Alijansu, izuzetan, te da je naša država već sada prepoznata kao pouzdan saveznik sjevernoatlantske porodice.

Naglasio je da sve saveznice treba da pruže maksimalan doprinos postizanju što većeg stepena kohezije i spremnosti Alijanse da odgovori na sve bezbjednosne izazove, te da u tom kontekstu specifičnu ulogu imaju snage pod komandom Štaba NSHQ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svi ovi članci stižu direktno iz DPS centrale

Ivan
Gost
Ivan

Posto je prije ovoga bio u prosvjeti( ne znam kako se ukapa prosvjeta i odbrana) moze ovim iz natoa preporucit knjigu pinokio

murko
Gost
murko

Pouzdan partner ce biti kada njena vojska umarsira u Moskvu, a to ce biti uskoro. Dace Alah. Za sada je to samo potencijal.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Znaju oni koliko smo mi pouzdani,tj ova vlast,ali toliko praznih riječi oni mogu lako progutati.

Send this to a friend