Politika

Crna Gora je primjer uspjeha evropske politike u jugoistočnoj Evropi

Evropska unija ima istorijsku šansu da, kroz brže pridruživanje zemalja Jugoistočne Evrope koje poštuju i afirmišu evropske civilizacijske vrijednosti,  utemelji jedinstveni model trajnog mira i prosperiteta na čitavom evropskom tlu, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom izlaganja na Kran Montana forumu danas u Ženevi.

U obraćanju na specijalnom događaju posvećenom regionalnoj stabilnosti u Evropi, organizovanom u okviru Kran Montana foruma, u kojem je učestvovalo više desetina aktuelnih i bivših šefova država i vlada, kao i veliki broj lidera globalnih kompanija, potpredsjednik je izrazio uvjerenje da će novo proširenje na evropski jugoistok u bliskoj budućnosti dati snažan međunarodni kredibilitet vrijednostima i politikama Evropske unije i ojačati njenu globalnu konkurentnost.

“Crna Gora je primjer uspjeha evropske politike u Jugoistočnoj Evropi. Od kada smo, prije 12 godina, obnovili državnu nezavisnost i krenuli putem evropskog i evroatlantskog razvoja, vrijednost naše ekonomije je udvostručena i danas bilježimo stope ekonomskog rasta koje su među najvećim u Evropi. Istovremeno, aktivno doprinostimo međunarodnom miru i bezbjednosti kroz članstvo u NATO i pouzdan smo oslonac i promoter evropskih vrijednosti i pravila u Jugoistočnoj Evropi”  saopštio je Pažin.

Potpredsjednik je naglasio da današnja kompleksna društveno-politička i bezbjednosna slika Evrope i svijeta traži od evropskih lidera i građana veliku mudrost i odlučnost u izgradnji globalne konkurentnosti Evropske unije,  ne samo kao ekonomske sile, već i kao progresivne civilizacijske ideje.

Ukazao je da Evropska unija, kao jedinstveni nadnacionalni projekat mira i prosperiteta, mora na globalnoj sceni aktivno i agilno zastupati i afirmisati svoje vrijednosti i dostignuća, i ne smije dozvoliti da se retrogradne i opasne ideologije nacionalizma, izolacionizma i ekstremizma nametnu kao legitiman alternativni model evropskom i globalnom razvoju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Kako ti dobi drzavljanstvo CG da mi je znst?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Crna Gora jestee primjer uspjeha evropske politike ali to nije ono što nama odgovara. Nama treba uspjeh crnogorske politike u Evropi. Nažalost od toga nema ništa sve dok su na vlasti oni koji opstaju zavađajući sopstveni narod da bi sačuvali svoje pozicije i samim tim imovinu stečenu prevarama i krađom.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

a sta ces u pravu je onaj ko je na vlasti.moze da kaze da je zemlja kockasta i svi ce da klimaju glavom.kad nema naroda ovakvi ce kolo da vode

Anonimus
Gost
Anonimus

U kojoj državi živi ovaj, zna li ko?

Mujica
Gost
Mujica

Ranije je živio u Hrvatskoj dok nije preselio u Crnu Goru

Delta sity
Gost
Delta sity

Smuci mi se kad cujem ove floskule
Mi jadni, bijedni i siromasni a on prica o evropskim uspjesima.

Dje ovi ljudi zive

crnogorac
Gost
crnogorac

Ovoga ne puštaju nidje da izlazi a trpaju ga emisijama pripremljenim u ANB televiziji

hrvoje
Gost
hrvoje

odmjeren, stručan, vidi se gdje je prije radio…

Ljuta
Gost
Ljuta

St će jadan kad mora da štiti bezumlje koje mu je šef napravio

razocarani
Gost
razocarani

Emoj Pazine,da samo znas ,kakovo misljenje narod ima o tebe,istog momenta podnio bi ostavku.
Samo tvaja i Medenicina aktivnost,o presudi,prijeSUDJENJA mlde Beigradske Studentkinje, …… …Pravo i pravne nauke u Gradsku kanalizaciju.

Send this to a friend