Politika

Crna Gora je širom svijeta prepoznata kao odgovorna država koja promoviše stabilnost

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rezultatom nastupa Delegacije Crne Gore na 73. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija rekavši na kraju posjete da je ključna karakteristika svih razgovora koje je vodio kao šef Delegacije naše zemlje da je Crna Gora prepoznata kao odgovorna članica Ujedinjenih nacija koja doprinosi miru i promoviše stabilnost.

„Moj ključni osjećaj je da je Crna Gora u sedmici iza nas potvrdila svoju poziciju demokratske slobodne zemlje, zemlje koja do kraja i bez izuzetka baštini osnovne principe i vrijednosti na kojima počivaju Ujedinjene nacije – mir i stabilnost“, rekao je premijer na kraju zasijedanja Generalne skupštine UN koje je juče završeno u Njujorku.

Marković je rekao da ga je posebno impresioniralo to što je svaka država i sa čijim je predstavnicima imao kontakte stavila Crnu Goru u prvi plan poštovanja multilateralizma i osnovnih vrijednosti Ujedinjenuh nacija koje su ugrožene ili mogu biti ugrožene. Dodao je da je isti stav čuo i od najvišim zvaničnika Svjetske organizacije.

„Crna Gora je, dakle, zemlja koju prepoznaju koja promoviše mir, stabinnost, solidarnost i zajedničke vrijednosti“ , rekao je premijer dodajući da su upravo tim konstatacijama o našoj zemlji počeli razgovore sa njim generalni sekretar UN Antonio Gutereš i predsjednica Generalne skupštine Marija Fernanda Espinoza Garsez.

Marković je među sastancima i kontaktima ostvarenim tokom zasijedanja kao najvažniji ocijenio kratki razgovor sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom.

„Zaista je predsjednik Tramp iskoristio tu priliku da ukaže na trajno i sadržajno partnerstvo Crne Gore i SAD i naravno sa moje strane je potvrđeno takvo partnertvi i spremnosti da ga dalje nadograđujemo“, rekao je Marković.

Dodao je da je razgovarao i sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom.

„Obnovili smo naša sjećanja na njegovu posjetu Crnoj Gori i njegovu spremnost da dalje podržava Crnu Goru. Ne samo da me pozvao da posjetim Vašington nego da ga u svakom trenutku pozvovem za sve što treba“ , zaključio je Marković.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zoran
Gost
zoran

Poštovani Gsp. Markoviću, KAO OSOBA ZDRAVOGA RAZUMA RADIJE BIH ČUO OD VAS DA SE VIŠE POSVETITE UNUTRAŠNJIM DRŽAVNIM PROBLEMIMA, A NE PERMANENTNO PRECIJENJIVAT ULOGE CRNE GORE U SVIJETU ITD… RADIJE SE POSVIJETITE SUZBIJANJU DOMAĆEG KRIMINALA, SUZBIJANJU KORUPCIJE, SUZBIJANJU DOMAĆIH PROVREDNIH I EKONOMSKIH NEPRAVDI, PLAGIJATU BRENDA “EKOLOŠKE CRNE GORE”, NEDOSTATKU MODERNOG ZDRASTVA UKLJUČUJUĆI I KORUPCIJU U ISTOME, NELEGALNE PRODAJE NEKRETNINA CRNE… Više »

Politikanstvo
Gost
Politikanstvo

Mozda nas po svijetu jos neko i moze prepoznati.

Nakon svega u poslednjih gotovo 30god., sami sebe definitivno ne mozemo.

Ni mi, ni ostali mucenici u okruzenju.
Takmicimo se ko je pametniji, a ustvari se ne zna ko je vise glup (Crnogorci, Srbi, Hrvati, Bosanci…), cim nas “jasu” na istu fore!

JAAA
Gost
JAAA

Moj premijeru ..Dobri covjece..Humana ljudino..Pokaza li ti ovu drzavu stabilnosti blagostanja milovanja kriminala DJE SE NALAZI CRNA GORA????.Bar im prstom na gobus pokazi

NEKO NOVO DOBA
Gost
NEKO NOVO DOBA

Iz koje si ti klinike dosao kada tako pricas,narod nije vise lud da vjeruje vama lopovskim patriotima……

DEuch
Gost
DEuch

Koliko si stabilna moja Crna Goro… ako ikad udjes u EU sva stabilna omladina ce te napistiti kao i sad ato te napusta ali u mnajem broju zbog tezeg dobijanja radnih i boravisnih dozvola…

Mnt-green
Gost
Mnt-green

..pozovi me za sve sto treba, tako mu rece Tramp…:)))) …a nas Markovic mu odgovara, to ti je zavrseno …:)))
Inace svaka cast za dostojanstven i diplomatski kratak razgovor sa americkim predsjednikom!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Od svih zemalja u Evropi …CG mi je najvece razocarenje….Tako da se pljacka drzava..tako da se Manastiri i istorija preda okupatorskoj spc…Toliko krikminala..toliki chtniks…toliko sirotinje…Moje je misljenje da tonemo..

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ovakvi ce nas dovijeka nedje vodit a nikad tamo necemo stici.samo prazne price i klasicna prodaja svega sto imamo.postali smo obicne sluge i poslusnici.ali oni sto vladaju sta god da kazu su u pravu a mi moramo da klimamo glavom ili cemo biti sistemski prognani i oznaceni kao neprijatelji.haha kakav nezdrav sistem.

Globus Crne Gor
Gost
Globus Crne Gor

Vas se svijet zorom budi i prvo se pita ,,Što li, zaboga, rade Crnogorci?”

djoma
Gost
djoma

Bravo za Markovica! Iako smo mala zemlja svuda smo uvazeni i postovani zahvaljujuci Predsjedniku Djukanovicu i Markovicu!

bodulski borej
Gost
bodulski borej

malo se bubne tu, malo tamo i zivoti dobro uhljebljenih politicarâ i spc-ovih velikosrbskih popova idu dalje, uglavnom uspjesno. sto je crna gora u UN-u? kap u moru. sto znaci crna gora za SAD? tocku na balkanu u velikoj hladnoratovskoj igri protiv rusije. pitam se, shvaca li markovic koliko je new york velik? upravno podrucje grada new yorka s predgradjima… Više »

cesare
Gost
cesare

Frapantno je koliko crnogorci i njihove poglavice imaju visoko misljenje o sebi i to bez ikakva uporista . Bolesno i presmjesno

drug
Gost
drug

Po toj logici, ni Izrael ili Švajcarska ništa ne znače jer su površinski male države.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

@drug, te dvije drzave spadaju u jedne od rijedkih iznimaka koje potvrdjuju navedeno pravilo.

Razocarani
Gost
Razocarani

Koga to farbas Markovicu.
Da te podsjetim,Kada je izbio RAT u EX Yu, 95% Amerikanaca nije znalo za Yugoslaviju.
A sada ,zahvaljujuci TEBE i Milu,Vitav Svijet je vuo za PRSLU C.Goru.
Mada te u neku ruku i raxumijem,Crna Gira ima dosta AJVANA,da se lijepe na svaku vasu rijec.

Pjer
Gost
Pjer

Ja u Norvesku u jedan restoran pitame konobarica odaklesi ja odgovorih from Montenegro ona se malo zamisli pa kao iz topa opali a znam centralna Afrika.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ne kapira te celjad nista..Takulin im je prazan..nista ne proizvodimo samo uvozimo.Nije tesko bit premijer siromasne zemlje….Jednostavno Pamet?

off
Gost
off

trump misli drugacije

VALTER
Gost
VALTER

MARKOVIĆU , JELI TI TO NAS ZAJEBAVAŠ IZ ZABAVE ILI ŠTO MORAŠ ??!

BG-PG
Gost
BG-PG

CG stabilna u čemu????

VALTER
Gost
VALTER

U KONTINUIRANOM KRIMINALU !

veki
Gost
veki

Crne Gore nema, MNE prepoznata po slugerisanju

BOKA KO
Gost
BOKA KO

Ja nista ne razumijem naseg premijera…
Stabilnost…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Stabilnost… Tramp ga ćuška, ali on ostaje na nogama!

Avro
Gost
Avro

Eno ti je drug na Gazivodama. Mora da traži kalašnjikove koje je tamo bacio vojvoda Paja. Mogao bi s njima dvojicom kafu popiti. Zahvaljujući njima putuješ po svijetu i filozofiraš!

Send this to a friend