Politika

Crna Gora je tvrd orah: Tuđe neće, svoje ne da

Foto: CdM

Polomljenu spomen ploču na Ravnom lazu mnogi su nazvali fašističkim činom. Osuda je stigla sa svih strana. Ovo je, kažu, atak na Crnu Goru.

<<<Sramno: Polomljena spomen ploča na Ravnom lazu<<<

Sa tim je saglasan i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

Andrija Popović

Na pitanje ko to atakuje na Crnu Goru, Popović u razgovoru za CdM ima jasnu poruku.

<<<Vuković na Ravnom lazu: Plamen slobode zapaljen u julu 1941. nikada se neće ugasiti<<<

“Kako je antifašizam temelj državnosti Crne Gore koji je ujedinio naše građane svih vjera i nacija, predstojeći parlamentarni izbori u Srbiji, a potom i Crnoj Gori su izgledna prilika da se brojne aveti Drugog svjetskog rata ali i onog devedesetih godina povampire i pokušaju da izvrše reviziju istorije”, smatra Popović.

<<<Bogdanović: Besprizoran atak sa dobro poznatih adresa na najuzvišenije vrijednosti Crne Gore<<<

On tvrdi da desničarske, kleronacionalističke i profašističke snage, koje su uvjek tu, vjeruju da je došao pravi čas, da je Crna Gora dodatno socijalno-ekonomski iznurena nakon pandemije koronavirusa i da bi mogli da prodube podijeljenost crnogorskog društva i tako ugroze stabilnost države.

“Naravno to su jalovi pokušaji jer antifašistički model je jedini koji garantuje stabilnost moderne Crne Gore i kako prođu izborni procesi i oni će presahnuti”, kazao je Popović za CdM.

Podsjetimo, u nedjelju je polomljena mermerna ploča na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, mjestu gdje je donijeta odluka o podizanju Trinaestojulskog narodnog ustanka 1941. godine.

<<<Rušiti Ravni laz je želja da se poravna Crna Gora<<<

Ovaj čin je na Facebook-u osudio i Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja Podgorica.

On juče na svom Facebook profilu pita: Šta treba još da bude oskrnavljeno i polomljeno? Koji barjak, grb ili obilježje naše Države treba da bude strijeljan, zapaljen, ponižen? Šta je iz naše kuće sljedeće? Danas je 25.maj.

Simbol mladosti i antifašizma. Nije slučajno?

Ili “neko” i li “nešto” želi da sve u ovoj slobodarskoj i antifašističkoj ponosnoj Zemlji postane “slučaj” i “slučajno”? Da i sama Crna Gora postane “slučajna”? Poslije 1000 godina. Neće moći. I neće proći. I da ne pomisli neko da “ne vidimo” i “ne primjećujemo”? Fašizam je fašizam. “Pakovali ga”, “presvlačili”, “šminkali”, “zaodjenjivali”, “modernizovali ga”, “dopunjavali”.  Ostaje isti vazda. Crn i negativan. Štetan i nezdrav i za pojedince i za narod. Nešto kao Corona virus.

Zajedno svi i pobijedili smo epidemiju. I svaku ćemo. I ako se povrati. Brzo će 13. jul. Napravićemo mi spomen ploču. Tvrđu i jaču. Tako to ide.

U Crnoj Gori. Što više diraš u naše Heroje, našu istoriju, naše Ime… mi sve tvrđi i ponosniji. Sjetite se prvog 13. jula , dobili smo državu i postali Evropa. I drugog , velikog ustaničkog 13. jula. Sjetite se osmjeha Ljuba Čupića. Ognjišta u našoj zemlji nema koje nije dalo Ustanika i pobjednika i Heroja. Od sjevera do juga, od istoka do zapada ove geografski male a Velike Zemlje. Nama su zakletva i sveti svaki kamen i krš.

Svaka stopa i pedalj Crne Gore. Svako slovo i ime na toj Ploči… Po naški: Volimo mi prijatelje i sve komšije. I tuđe nećemo, ali svoje ne damo. Nikome i Nikad.. Tvrd je Orah..“, napisao je Kavarić na svom Facebook profilu.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velja gora
Gost
Velja gora

Zqsluzio si sa budes joj.jedan mandat direktor
Barem do oktombra
A onda , pa pa….

Boris
Gost
Boris

Kako onda podrzavas sekulu drljevica??? a Popovicu??? ili si anti ili si fasista??? oprejeli se visje jadan!

kakoE
Gost
kakoE

Jes cudo nebesko. Vidjesmo u prvom svetskom ratu.

Pomorac
Gost
Pomorac

Ja se sjecam Mila na Dubrovnik

Tajfun
Gost
Tajfun

Potomci cetnika i bjelasa u CG,krenuli su veoma agresivno u promociju svojuih ideja,Glavni njihov vodja je Risto Radovic kao i prosrpske partije u CG,zbog ne poznavanja dijela nase istorije nase mlede generacije su veoma inartne,zato ih moramo animirati da se skupa izborimo sa ovom posasti.

Anonimus
Gost
Anonimus

Cg jeste i uvijek će biti tvrd orah jer smo ponosan narod, ali kad to kažu profesionalni crnogorci koji u tome traže interes poželim da se odrekne državljanstva ali ne mogu jer oću da umrem kao čovjek, daće bog da doživim da cg vode ljudi kojima je ostavština bitnija od novca

Ciki
Gost
Ciki

Hvala Bogu normalan komentar.

Alokin
Gost
Alokin

Zasto samo pozelis,odrekni se.

Njegusi
Gost
Njegusi

Zašto onda ne priznajete istoriju Crne Gore, nego pravite novu? Zašto vam smetaju jezik i vjera i pravite nove? Niste vi nikakvi Crnogorci, nego Montenegrini i nemate vi ništa sa Crnom Gorom.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

A sta je istorija nasa? Velikosrpske baljezgarije?

Paša
Gost
Paša

A ko piše istoriju, Srbi? Nije nego. Cijela istorija u srpskoj režiji je prekrojena i izvrnuta. Da je Crna Gora srpska, a da su Crnogorci Srbi, pa valjda bi kroz istoriju u nazivu imala bar nešto srpsko i njeni građani se ne bi nazivali Crnogorcima. I da su Crnogorci srpskog porijekla, pa i Srbi su slovenskog, pa ih niko ne… Više »

Njegusi
Gost
Njegusi

Slovenci i Sloveni nisu isto, čovječe. Ne brukaj se. Crna Gora nije bila uvijek jedna država sa Srbijom, zato su Crnogorci oduvijek nazivani Crnogorcima, ali su se uvijek smatrani Srbima u smislu nacionalne pripadnosti. Pročitaj Njegoša.

Boris
Gost
Boris

Tacno!!!! no budale nece da prihvate!

kako da ne
Gost
kako da ne

Srbi i Sloveni nijesu isto, a vi to jednačite, pušti ti Slovence na stranu. Objasni kako nastade ona vaša sintagma “Srpska Sparta”? Pa, izokrenuli ste naziv knjige “Slovenska Sparta” Evgenija Markova, jer vam je tako odgovaralo da lakše srbujete.Pi!
I, što imate vi s Njegušima? Ama baš ništa.

Vuk Gorski
Gost
Vuk Gorski

Gospodine Kavariću, oduševili ste me! Tako treba s rušiteljima! Baš tako, a ne mlako i podanički, ćutanjem i pukom nadom da će biti bolje…Bolje će biti jedino ako im se ispriječimo na tom zlom putu, i kažemo: Stop, dosta je bilo!

Peka
Gost
Peka

Odvaljuj bubrege,pa da mi je iz kuće.

Kotoranin89
Gost
Kotoranin89

Odavno smo mi svoje dali amerikancima,nezavisni smo kao sto je i kosovo…I u pravu je Vjekoslav,kako mogu vlasti unaprijed znati ko je ovo uradio,da nisu mozfa uhvatili pocinioca????

Vjekoslav
Gost
Vjekoslav

Sto ako su ovu napravi li djelovi bezbjednosnog sektora da bi okrivili unaprijed nekoga. Sjetite se drzavnog udara nije sve bas tako bilo kako nam se prikazuje. Nesu sluzbe bezbjednosti u CG bas tako naivne I tolike patriote kako nam se predstavljaju.

Atos
Gost
Atos

Mislm da to nije realno, u ostalom policija će otkriti počinioce.
E ako ih ne otkrije, to može da dovede do raznih špekulacija

Koncar
Gost
Koncar

A ti si Vjekoslave totalno nepismen.

Monteniger
Gost
Monteniger

Vjekoslav hoce da bude Vjeko gospoce iz Kotora ili Tivta a u stvari je Vaso iz Berana!

Luka Mitrov
Gost
Luka Mitrov

Vjekoslave obrazloži svoje navode o
nepatriotizmu bezbjednosnih službi!
Daj argumente !

Anonimus
Gost
Anonimus

Aj luka doma, advokatu

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Aha, onako kako su Sarajlije sami sebi pijace granatirali, je li? Ne postoji dovoljno riječi da se opiše vaše velikosrpsko zlo.

Paša
Gost
Paša

Tako je. Sve loše što napravi srpska strana, to je namješteno i ubačeno. Sve dobro što napravi crnogorska strana, to je slučajno. E blago vam se upamet.

Lida
Gost
Lida

Zivjela Crna gora.

Anonimus
Gost
Anonimus

Živela!!!!!!!

H2O
Gost
H2O

Ko je na ovo lupio minus nije sav svoj!

Send this to a friend