Politika Sagovornici CdM-a tvrde

Crna Gora klizi u klerikalno – desničarsko ludilo

Prvo je dio poslanika nove skupštinske većine ušao u skupštinsku salu tek nakon intoniranja himne, potom su sveštenici SPC okadili prostorije SO Budva, u Andrijevici se na sjednici lokalnog parlamenta vijorila trobojka sa četiri ocila, pa je na red došao Tivat gdje je, kako je objašnjeno, zbog suzbijanja tenzija, preskočeno intoniranje himne.

Zirojević i Popović

Nevjerovarno je objašnjenje zbog čega himna nije intonirana. Naime, na sjednici je rečeno da je takva odluka donijeta kako bi se izbjegle tenzije, jer su predstavnici koalicije Narod pobjeđuje negodovali zbog himne.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović za CdM kaže da Crna Gora klizi u klerikalno – desničarsko ludilo, to na različite načine pokazuju konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore ali i lokalnih uprava Budve, Andrijevice, sada i Tivta, gdje se nepoštovanjem crnogorskih državnih simbola, od strane novih parlamentarnih većina upućuje poruka da je doveden u pitanje ustavni i pravni poredak dtžave Crne Gore.

“Već je skupo plaćen “pakt sa đavolom” pojedinih, bar na papiru suverenističkih stranaka i polako klizimo ka gubljenju suvereniteta i integriteta, a prvi naredni veliki test je planirani popis stanovništva 2021. Tada će se dodatnim pokušajem asimilacije Crnogoraca i Crnogorki pokušati odigrati završni čin, još jednog gubitka države. Vjerujem da se većinska Crna Gora konačno probudila, da neće dozvoliti dalje urušavanje države, ali ni Ustava, koji ima mnoge dobre zaštitne mehanizme, iako protivnici države mnogo i ne haju za Ustav”, istakao je Popović.

Prvi rukoljub Budve

Jasan stav o dešavanjima prethodnih dana ima i portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

On za CdM kaže da je konstitutivna sjednica SO Tivat samo nastavak onoga što su u toku predizborne kampanje najavljivali, a što crnogorska javnost ima priliku da gleda od 31. avgusta nakon pobjede “oslobodilačkih” političkih snaga u Crnoj Gori.

“U tom smislu, valjalo bi se prisjetiti dešavanja vezanih za konstituisanje parlamenata nakon izbora. Prvo u državnom parlamentu, tokom intoniranja himne, koje su nazvali “incidentom”, nije prisustvovala trećina poslanika nove skupštinske većine. Nakon toga se desilo osveštavanje ili, kako reče prvi rukoljub Budve, “demonizacija” zgrade Opštine nakon konstituisanja nove skupštinske većine. Istovremeno, u Andrijevici je, na konstitutivnoj sjednici, postavljena zastava sa četiri ocila. I na kraju, šlag na torti, u Tivtu nije intonirana himna na početku konstitutivne sjednice, kako intoniranje ne bi znemirilo one koji čine novu skupštinsku većinu u tom gradu”, jasan je Zirojević.

Navodi da je tragično što se predstavnik SDP-a, koji je bez ikakvih problema presjedio čutavu sjednicu i dao podršku novoizabranom predsjedniku SO Tivta, naknadno sjetio da saopštenjem uslovi podršku predsjedniku opštine intoniranjem himne na sljedećoj sjednici.

“Istupe, ili bolje rečeno gafove kandidata za mandatara kojeg je predložila nova skupštinska većina, ovom prilikom nećemo ni pominjati, jer ih je previše”, napominje on.

Antidržavne aspiracije

Zirojević dodaje da je posebno razočaravajuće to što su sve ovo aminovali predstavnici “građanskih” partija, pritom koristeći  krajnje licemjerne (kvazi) argumente.

“Mi u Socijaldemokratama ne možemo a da se ne zapitamo dokle više sa ponižavanjem nezavisne, građanske, antifašističke i sekularne Crne Gore? Jesu li svjesni istorijske odgovornosti oni koji dopuštaju ovakvu degradaciju savremene i suverene Crne Gore? Je li ovo bolja, progresivnija i Crna Gora bez podjela koju su obećali građanima? Je li ovo “procrnogorska, prograđanska i proevropska Crna Gora”, kako se slavodobitno saopšti nakon potpisivanja sporazuma koji je ocčgledno samo mrtvo slovo na papiru?”, pita portparol SD-a.

Odgovor je, kako kaže, jasan.

“Ne, ovo je očigledno realizacija dugo osmišljavanog i precizno razrađenog projekta razaranja temeljnih vrijednosti samosvjesne Crne Gore, u kojem su glavni akteri poznati i ne kriju svoje antidržavne aspiracije, dok je režiseru ove mučne i nažalost istinite priče trebalo vremena da pronađe sporedne (domaće) glumce koji su spremni da obmanom suverenističkih glasova naprave drugu, a ne drugačiju Crnu Goru. To im sigurno neće poći za rukom jer se ova Crna Gora izborila sa ideološkim avetima s kraja 20-tog vijeka pa će se, sigurni smo, uspjeti izboriti i sa sadašnjim”, zaključio je Zirojević u izjavi za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boka
Gost
Boka

Psi laju,karavani prolaze… Trobojka,nego sta!!!

Senad.
Gost
Senad.

Ako se oglasavate da ste Srbi. Kako mozete da glasate u Crnoj Gori? Uzmite Srpsko drzavlanstvo I glasajte u Beogradu.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Svaka ” besjeda ” Slavka Perovica – SVETINJA

Milutin
Gost
Milutin

CG je u ludilu 31 godinu

BabaIzSomine
Gost
BabaIzSomine

Ludilo je obišno rezultat traume iz mladosti, 30 godina nekog šikaniraš i onda ga prozivaš da je lud

Jovan
Gost
Jovan

A do sad smo bili u lijevo? Kriminalci i tajkuni, izdajnici Crne Gore, koji su napravili najveći transfer bogatstva u istoriji ove države. Sve su popljačkali. Protiv lopovluka nijeste smjeli da zucnete, nego sad poručujete da tugujemo za sramotnom pljačkaškom vlašću? E neka propadne sve ali nas vi nećete više jahat…

Lola
Gost
Lola

Hahahahha ovo je plac

Bernini
Gost
Bernini

Bojati se šta nas čeka. Ovi su se zalećeli da ruše po nalogu centrale.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Crnogorci, ooo Crnogorci, srpsko zlo uzima maha u Crnoj Gori, zato budite spremni da branite svoj indetitet, nacionalnost, nezavisnost, crkvu, državu – Crnu Goru! Počela je “okupacija” Crne Gore – počev od raznog vandalizma – uništavanje dobara Crne Gore, paljenje zastave(a), nepoštovanje, ignorisanje, ne odobravanje i ne intoniranje himne Crne Gore, raznih ponižavajućih naslova prema “Crnogorcima” i zastrašivanjem naroda! I… Više »

marius
Gost
marius

U jeku ove izborne kampanje, bile su svetinje, i zakon o vjeroispovijesti. Svi su politicki cinioci bili tome okrenuti. Ja sam govorio da crkvi nije toliko stalo ni do svetinjaa, nit do para. Oni su pripremali teren za predstojeci popis, kako bi uspjeli da posrbe sto vise naroda po CG. To se danas i ta kako dobro vidi. To vlast… Više »

D.D
Gost
D.D

Puro odmori,da si neki faktor sam bi izasao na izbore,ali nijesi ni jednom!od pocetka se slepas dps-u a za uzvrat,moras ovako s vremena na vrijeme da lanes,da kazes ono sto ti sefovi i mentori kazu
Obican potparol dps-a

Idea
Gost
Idea

Naravno da ce skliznuti,kad je primera radi dps sve izbeglice udomio i dobili su svi dvojna drzavljanstva,a ima ih najmanje50 hiljada i svi su glasali protiv dps,pa vidite sada gde to vodi

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Prije će biti da je već sklizala. Ovo sad je davljenje u toj fekalnoj močvari.

Faro
Gost
Faro

Sve je jasno to bilo i onima koji brane multietnicku (bivsa vladajuca koalicija) drzavu i onima koji hoce opet srpsku CG iz 1918 (vecina nove vlasti na celu sa SPC). Jedino nije nekim umisljenim likovima iz nove vlasti koji misle da mogu sami da drze pod kontrolom razmahanog duha iz boce 90-tih, a ni dijelu ambasada koji zbog birokratskog strika… Više »

Popocatepetl
Gost
Popocatepetl

Gubitnici imaju pravo da zapomazu. Muzika za usi.

Revizor
Gost
Revizor

Glas naroda je glas Boga.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Glad naroda je cesto obicna rika!

Yes
Gost
Yes

To ti iz iskustva tridesetogodisnjeg.

Ako
Gost
Ako

Da,voljom njenih pravih grada na. A vi slavite sa Tomson

NK grad
Gost
NK grad

Kad ce lokalni izdajnici shvatiti da ovdje nije rijec o Milu? Probudila se Crna Gora i Crnogorci, kao i ljudi koji cijene nasu drzavu i naciju. Da nam je vjecna Crna Gora, Crnogoraca i svih nacija koje zele i njoj da zive i da je postuju.

Normalna CG
Gost
Normalna CG

Da svjedočimo vjeru, to je sada najvažnije! Verujte mi. I mozda da gi demonizujemo. Ne znam…

Pomorac
Gost
Pomorac

Jel ovaj to procitao ili izrecitovao?

Radius
Gost
Radius

“kliznuli” ste vi

Revizor
Gost
Revizor

Opet raspršivači magle. Dosta je bilo krađe. Aveti prošlosti su oni koji su opeljušili Crnu Goru, drugih aveti nema, osim lopova. A oni su najpogubniji za CG.

Sloboda
Gost
Sloboda

Nemoj ih kritikovati. Šizzzz porazenih gubitnika je muzika za usi oslobodioca. Imas dva, tri medija koji jos zive u uvjerenju da mogu vratiti mrak i tamu i divno je gledati i citati njihove šizzzz objave, čeprkanje po fotografijama, placanje trecerazrednih analiticara i to sve na sopstvenu stetu. Mozes misliti kako oni svakodnevno šizzzze ocekujuci dan kad ce nova vlast krenuti… Više »

Marina
Gost
Marina

“sloboda”

Na tvoj komentar citiracu Njegosa koji kaze :
“TAKO TI JE TO U NAS.GLAVU DIZE PRAZAN KLAS!”
A ja cu dodati:
Nista u zivotu ne uveseljava tako,kao kad nas gadjaju i PROMASE !

marius
Gost
marius

Euforija zraci iz ovog tvog komentara. Ja ovim “oslobodiocima”ni sto vjerujem, nit ikakvu nadu u nji polazem, tako da se razocarat ne mogu. A sto se tebe i ove tvoje euforije tice, mislim da ces se vrlo brzo razocarat.

Haris
Gost
Haris

Pa CG su opelješili karađorđevići – pokrali ratnu odštetu i zlato i pobjegli u London, srpska sekta spc – pelješi evo 100 godina, milošević i bulatović – sankcije zbog velikosrpske agresije na HR i BiH!

Send this to a friend