Politika

Crna Gora nije izdala ni Srbiju ni Kosovo, KFOR je garant mira

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković u intervjuu Radiju Crne Gore.

On je saopštio da je ta odluka donesena iz pragmatičnih razloga u cilju doprinosa regionalnoj bezbjednosti.

„Smatramo da treba aktivno da se uključimo u pitanje regionalne bezbjednosti. Kosovo je naš dobar susjed, sa kojim želimo da gradimo najbolje moguće odnose. Želimo da iznutra vidimo stanje bezbjednosti na Kosovu. Zbog toga je ta naša odluka ispravna i jedina moguća. Shvatamo i frustriranost opozicije po tom pitanju“, kazao je Bošković i dodao da, oni koji se protive toj odluci, protive se i crnogorskoj nezavisnosti.

„Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije dio Crne Gore već samostalna država, Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije dio Srbije da bi mogla da izda Srbiju“, poručio je Bošković, za Radio CG

On je naveo da je bezbjednost regiona jedan od najvećih interesa Crne Gore.

„Cilj je bezbjednost i stabilnost u regionu, a KFOR doprinosi miru i stabilnosti na Kosovu, ali i na Balkanu“, naveo je ministar odbrane.

Izjave srpskog kolege Vulina, koji je kazao da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, Bošković vidi kao emotivne i lične, prije nego utemeljene u stvarnosti i argumentima.

Bošković je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbjednosti srpske zajednice na Kosovu.

„Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu“, poručio je Bošković.

Bošković je uoči NATO samita, koji će biti održan u Briselu 11. i 12. jula, na kojem će Crna Gora prvi put učestvovati kao punopravna članica, kazao da će neke od tema tog skupa biti nova komandna struktura NATO, integracije NATO snaga, izdvajanja za odbranu…

On je naveo da se godinu nakon ulaska u NATO potvrđuje da je država donijela ispravnu odluku za dobrobit svih građana.

„Najvažnije je da učlanjenje u NATO obezbjeđuje dugotrajni mir, stabilnost i bezbjednost i da opasnost od nekog novog sukoba, poput onih iz 90-ih godina prošlog vijeka, kada je Crna Gora u pitanju više ne može da se desi“, kazao je Bošković.

On je dodao da je se članstvo u NATO-u tiče i vladavine prava, što kako dodaje Bošković čini da se građani osjećaju sigurnije.

Govoreći o airpolising sistemu, i činjenici da naše nebo čuvaju Grčka i Italija, Bošković je kazao da su benefiti višestruki, počevši od većeg broja komercijalnih letova do većih prihoda po tom osnovu.

„Crna Gora nikada ne bi bila u mogućnosti da obezbijedi taj nivo zaštite neba, da nije postala članica NATO-a“, naveo je Bošković i dodao da taj NATO sistem kontrole neba, Crnu Goru ništa ne košta.

Bošković je ponovio da članstvo u Alijansi Crnu Goru godišnje košta 450.000 eura. Uz NATO je, kako je pojasnio ministar, i modernizacija Vojske Crne Gore, jeftinija.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Окле
Gost
Окле

Читам коментаре и не могу да вјерујем докле иде ваше полтронство. Ви оправдавате то да наши људи иду и ратују по ТУЂИМ државама, катастрофа. Као посрбице и та глупа прича. Ви само не знате како да оправдате себе пошто сте издајице свега правог, црногорског. Да је дриги свјетски рат ви би били они исти италијански шпијуни, а онда кад се… Više »

Lomi
Gost
Lomi

Kakav nam je ministar za “sve”,samo ga rotiraju kao i jos par njih.Nego on je tu najmanje bitan.Bitno je nazalost sto sve veci broj ljudi bjezi od svog identiteta vodjeni onim sto partija kaze da je ispravno a partija kaze ono sto neko drugi naredi.

Bane
Gost
Bane

Ministar kaze ono sto je tacno svak neka brine o svojoj kuci

Окле
Gost
Окле

Па ако се свако брине о својој кући што се ми мјешамо у њихову, објасни то молим те. Управо из тога што си навео, шта црногорски војници раде на ТУЂОЈ територији.

Bane
Gost
Bane

Pa sto su dolazili 1918 srbi u ovamo ,vjerovatno na godisnji odmor

Marko K.
Gost
Marko K.

Pravedni, zahvaljujem.

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Buahahahaha

Pravedni
Gost
Pravedni

Kosovo i Metohija nije tzv. nezavisna država nego autonomna pokrajina od Srbije.
🇽🇰 = 🇷🇸☝️🙄

roko
Gost
roko

NIKAD VISE

cesare
Gost
cesare

Planina je onoga cije su ovce.

Vase ime
Gost
Vase ime

Samu sebe je izdala.

Milentije
Gost
Milentije

Izdala je sebe.

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Ovaj NATO je Tragedija za Posrbice Crnogorske,đe će Morati ako dođe do nekog konflikta da se bore na strani Crne Gore pod Crnogorsku zastavu ako bude trebalo i protiv Srbije,jer Svaki Crnogorski Državljanin je po Ustavu Dužan da Brani Svoju Domovinu !!! e Braćo Crnogorci kako bi Nas Branili svi Srbijanski Došljaci izbjeglice i Posebno ovi Potomci izdajnika sa Podgoričke… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Tačno Vujoviću, svaki građanin Crne Gore je dužan da brani Crnu Goru, ali nije dužan da ide po svijetu i bori se za Jenkije. A kad već spomenu Podgoričku skupštinu, red je da spomeneš kako dio “Crnogoraca”, dočekao Talijane 1941 i natpis na kancelariji Pircija Birolija četvrtkom ne prima špijune.

Anonimus
Gost
Anonimus

Oprem more, mogao bi i ti da uradiš ono što zagovaraš, pa hajde onda, oslobodi Kosovo od … kosovskih Albanaca koji su se namnožili pred vašim nosom i pokupovali sve kuće. Ali hej, to je pokušao Zlobo, pa vidi kako mu (vam) se vratilo. Zar zaista misliš da ćete se ikada vratiti tamo? …

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Anonimuse, što bih oslobađao Kosmet od Kosovskih Albanaca, pa većina njih su građani Srbije, imaju svoje kuće i imanja, zašto zagovaraš rješenje problema ratom?

cesare
Gost
cesare

Italijani su govorili da im nista lakse nije bilo nego naci spijuna u CG ,jer su sami dolazili da spijavaju jedni druge, niti ista teze nego naci spijuna medju Albancima u Albaniji.

Brat međedov
Gost
Brat međedov

Nema posrbica,Milo.Samo produkljice.Jer Crnogorci nikad nijesu bili dukljani- do današnjih dana. Nego,hade ti malo lajkovačkom prugom prošetaj.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Nikoga nikad i nece crna gora izdati….nas interes nije isti sto se srbije tice ….mi smo u nato i iskreno za eu ….sa najbogatijim i najvrednijim narodima eu i svijeta …mali nerazvijeni pokradeni al to nam je jedini put da jednog dana stanemo na noge ….do nas je i na nama ….i nema toga srpstva niti kosova koje nam smije… Više »

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Tako je ministriću.Nije izdala Crna Gora,nego je DPS izdao…I osramotio i pretke i potomke.
No,ko to gleda više.Neka ste izdali,neka.
Vazda je bilo i biće izdajnika.

44debilaNaCDMu
Gost
44debilaNaCDMu

Vidi idriza brani srbe opa bate !!!!! Zar Srbi nijesu htjeli doći i Bihor poklati na čelu sa Šešeljem ? Zar se Seselj nije vratio sa pola puta sa njegovim cetnicima kad subkrenuli na bihor .

roko
Gost
roko

STA TO TI JADAN BULAZIS

Mesar muckey
Gost
Mesar muckey

Inace se ti strasno razumijes u politiku! Ne kazem da to sto ovj indijanac kaze, da nije tacno. Ali je on samo kurir.

Pjer
Gost
Pjer

Situacija na Balkanu nije kao prije 10 godina a kamoli prije 100 i vise.Trebase prilagodjavati i shodno tome ponasati.Nije nama problem ni Nato ni Rusija mi smo sami sebe dosta ovakvi kakvismo.

Vidoje
Gost
Vidoje

Je li mene ko pitao da se izjasnim na referendum jesam linza Nato ili protiv ulaska u Nato nije i sta sad ministre demokratija nista a?

Anonimus
Gost
Anonimus

A ko da te pita kad ni tačku ne znaš da staviš tamo gdje treba?

CrnaGoraAneMNE
Gost
CrnaGoraAneMNE

Crna Gora je izdala samu sebe i svoje pretke i pljunula na sve sto je ikad valjalo u CG.

Anonimus
Gost
Anonimus

A koji si ti sam sebi car…

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Oce li nas Nato sad stititi,ako nad Nato opet bude bombardovao ?
E moj junace o cemu ti pricash ?

Kos
Gost
Kos

kosovo nije srbija odavno sluzi za sverc i uzbunjivanje srba bez mozga dok kosovari uzivaju svi debelo u beogradu nbs msp mup vojska od kada nema crnogoraca srbijom vladaju kosovari i bosanci

Crnogorac
Gost
Crnogorac

CRNA GORA nikom netreba da se pravda za svoje postupke pa ni srbijancima. Sad poslali dva oficira , za drugi kontignet treba poslat 1000 vojnika na Kosovo. I rasporediti na granici Kosova i Srbije .

Krsto
Gost
Krsto

Muči dukljanine.Kakve veze ima Crna Gora s ovim izdajnicima.DPS i njihovi sateliti su domaći okupatori.

Devetar
Gost
Devetar

A đe 1000? Odakle toliko cokula? Po dvoje čarapa moraju imati…da se ne usmrde tamo.

Marko K.
Gost
Marko K.

@Gulag Prvo trebao bi da znaš da Kosovo nije samostalna drzava nego je dio Srbije po rezoluciji 1244. Evo u zadnje vrijeme je vec 5 drzava povuklo priznanje o nezavisnosti Kosova. Dace Bog da sledeca bude Crna Gora. Ako je Kosovo nezavisna drzava,zasto nije clanica: Ujedinjenih Nacija,Interpola,Unesco-a… Nikad Kosovo nece biti samostalno dok ga ne prizna Srbija.Nikad! G-din Boskovic je… Više »

Goran
Gost
Goran

Nije tacno bio je redovan vojnik zarobljen u kasarni.

Gulag
Gost
Gulag

Moja mošta može svašta….
Ja kažem što je stvarnost, a onaj ko ne vidi I ne razumije to je njegov lični problem.
Možeš ti reć da je zemlja kockasta ali stvarnost je drugačija!

Pravedni
Gost
Pravedni

@Marko K. dobar ti je kom. Pozdrav.

Anonimus
Gost
Anonimus

Ja bih ipak savjetovao da se drži terapije…

Marko
Gost
Marko

Seljak sa dna kace

Marko
Gost
Marko

Zastidje

Budimo realni
Gost
Budimo realni

ЦГ је издала себе!

Marko
Gost
Marko

Srbine dje je prsten i harmonika

Mesar muckey
Gost
Mesar muckey

Nijesi ti marko, ti si mujo

Razocarani
Gost
Razocarani

Boskovicu,,,VOJNICKE,,ti casti,ne masiraj ovaj narod.Covjek bi rekao,prema tvojoj prici,kao da je odluka fonesena i ,,TVOJEM,Ministarstvu a ne u AMERICKOJ SMBASADI.

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Neka Pedja, bices ti opet velikosrbin za koju godinu, isto ka ti sef koji ni sah zbog sahovnice nije igrao.

Pivopija
Gost
Pivopija

Izdaja Boškoviću, izdaja! 😲🤓🍺🍻

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Gospodine Boškoviću, Kosmet je privremeno okupirana teritorija, ali i to će proći, ali zato “čast i bruka žive dovijeka”.

crnogorac
Gost
crnogorac

Reprezentacija crne gore nastupa u sljedecem sastavu:hrapovic,skrelja,nimanbegu,sehovic,nuhodzic,nurkovic……….

Gulag
Gost
Gulag

Pa što?

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Pa nije demokratski. Dje su Petrovic, Vukovic i Djukanovic?

fesa
Gost
fesa

treba da znas da je crna gora zemlja svih njenih gradjana, kako god se prezivali.

roko
Gost
roko

pojedini misle da je to srpski okupatora

crnogorac
Gost
crnogorac

Roko crna gora je crna gora a ne turska

roko
Gost
roko

Ovaj komentar je srot

MNE
Gost
MNE

Neznam je li istina ali mu pise u biografiji da je bio dobrovoljac u srpskoj paravojnoj jedinic beli orlovi ,definitivno da ima iskustva u ovom poslu posto je i sam ratovao .

Goran Bo
Gost
Goran Bo

E ajde posalji tu biografiju, molim te!
Ova informacija je tipicni primjer za: “vise puta izgovorena laz postaje istina”…

Oxygen1
Gost
Oxygen1

Nije lose obzirom da je nekada bijeli orao nosio po studenjaku mega prsten sa 4 ocila.Lutka,blagos majci kratkih rukava.

Myguz@
Gost
Myguz@

Predrage ili Predraže??

nena
Gost
nena

Boskovicu DJE TI JE PRSTEN OD DJEDA KOJI SI NOSI …PRSTEN SA CETURI ”S’ ‘…??????????

4 nahije
Gost
4 nahije

To nisu 4 es, to su 4 ce. Nikad nije bilo Srba u Crnoj Gori, sve izmislili velikosrpski agenti. 1000 godina dukljanske istorije to potvrđuje. Njegoš, Petar I, Ivanbeg, Balša, Mihailo i Bodin, sve Crnogorac do Crnogorca! Nacionalni Crnogorac! E viva Montenegro!!!!

Xxx
Gost
Xxx

Ne mlati

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Osim Srba u Crnoj Gori još je ,vazda,bilo i Turaka,Arbanasa i Lacmana.
Sve ostalo je vrijeme izmislilo..isto kao monilni telefon,mikrotalasnu,internet…

Anonimus
Gost
Anonimus

Lupajte vi minuse, a evo vam opet pa dok vas prsti ne zabole ‘Nikad nije bilo Srba u Crnoj Gori, sve izmislili velikosrpski agenti. 1000 godina dukljanske istorije to potvrđuje. Njegoš, Petar I, Ivanbeg, Balša, Mihailo i Bodin, sve Crnogorac do Crnogorca! Nacionalni Crnogorac! E viva Montenegro!!!!’
Hahahaha…

Ahahah
Gost
Ahahah

Nepismeni srbine to su bila 4 slova C latinice a ne C cirilice .

nena
Gost
nena

A ja to za ove PISMENE koji ne znaju bez latinicu

roko
Gost
roko

vitamin C na kvadrat

fesa
Gost
fesa

bravo vjecni ministre.

Realan
Gost
Realan

Sram te bilo bivsi Srbine

Ish bre
Gost
Ish bre

Izdala je bratsku Srbiju i to tesko,zamislite se milogorci da je Srbija priznala albancima 15% vase teritorije kako bi se osjecali

4 nahije
Gost
4 nahije

Preživjeće Crna Gora i ovakve nesrećnike. Srpska će se truba čut od Peći do Cetinja.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Truba srbijanska ce se cut u crnu goru jedino kad dodje kakav orkestar da gostuje ovamo

4 nahije
Gost
4 nahije

Ovo je prvi duhoviti komentar nekog dukljanina, ali nije tačna konstatacija.

Anonimus
Gost
Anonimus

4 nahije to čime prijetiš je bilo i više biti neće. Ti živiš u oblacima….

roko
Gost
roko

samo mastaj

Mira
Gost
Mira

Dje si multipraktik😂😂😂😂

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Otpustio si sve koji se deklarisu kao srbi iz vojske Crne Gore sto je diskriminacija i na to nemas pravo ,zna se koliko je srba bilo na popisu toliko treba da ucestvuju i u policiji i u vojsci i u drzavnim institucijama .Sadasnje stanje je takvo da u vojsci ima najvise muslimana i albanaca ,garant i ti sto su poslati… Više »

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Kad dsješ sebi za pravo da komentarišeš, prije toga se makar informiši da ne bi lupao gluposti.

ЖЖЖ
Gost
ЖЖЖ

Ти си Бошковићу јадан да јаднији не можеш бити. Вјерујем да те се братство стиди. Срам вас било…

Naočare žute
Gost
Naočare žute

Ma pušti to , nego , trese li se još prečka u Tuluzu ???

Krokitheman
Gost
Krokitheman

Bjese li ovaj clan neke paravojne formacije 90-ih?

Обилић
Gost
Обилић

Косово није самостална држава, него дио Србије по међународном праву и резолуцији 12 44.

Gulag
Gost
Gulag

Prvo trebao bi da znaš, kad ga već koristiš
da je Obilić izmišljena ličnost.
Drugo Kosovo Jeste samostalno a sad da li ti ili neko treći se ne slaže sa tim to je više lična nego realna stvar.
Drugim riječima drži se realnosti mašta i mitologija neće pomoći.

cinik
Gost
cinik

Kako je onda onaj naivni i neznaveni Njegoš dao najvećem crnogorskom priznanju naziv Medalja Obilića?

tetrebu
Gost
tetrebu

ma njemu je sve izmišljeno jer mu je i mozak izmišljen.

cesare
Gost
cesare

Bio je mason . Sima Milutinovic ga je uveo u red. Takodje je lelujao izmedju crnogorstva i srpstva kako mu je kad odgovaralo.

Milos Obilic
Gost
Milos Obilic

Mozda nekad bude za sad je nepriznata od naj vecih zemalja svjeta Kina Rusija Indija Izrael itd … ,a da nije pod protektoratom bila bi pregazena od strane srpske vojske i policije , OVK nije drzao ni 1 % teritorije kosova i djelovala je samo gerilski uleti na teritoriju kosova pobiju civile ili iz zasjede dva tri vojnika i bjezanija… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Kobiliću, more, bre, piše se ‘najvećih’ zajedno, i po srpski i crnogorski i hrvatski i bošnjački. Osim ako Srbi sada uvode svoju gramatiku?

ЖЖЖ
Gost
ЖЖЖ

Не млати Гулаг….. Ничија није горела до зоре….. Косово…. најсрамније нешто што се могло десити Црној нам готи. Ужас… СТРАШНО..

roko
Gost
roko

mozes druze ti sada da mastas koliko hoces stoje bilo biloje

daga
Gost
daga

sto ti dolazi Vulin,iste rijeci izrekoste,a mora da je on od tebe “prepisao”tekst,s obzirom da nije sluzio vojsku srpsku(kao ni ovaj nas strucnjak),Vucic ga “ponekad” oslobodi sa povodca da malo laje i poslije,mrs u kucaru.

Razocaran
Gost
Razocaran

Jasno da jadnije NE moze biti.Tuzno I mucho je saznanje da jedanporeski referent vodi OSpDBRAMBENU politiku jdne Drzave.
Mora se priznati ,da u Milu Djukanovica I Americkkj Ambasadora I’ma provjerene nakogodavce.

Mrgud
Gost
Mrgud

Jesi li ovo nogom kuco?

Anonimus
Gost
Anonimus

Jes, i nogom razmišljao, jer koliko god se ne slažem sa Boškovićem, on je gospodin prema ovom Vulinu.

daga
Gost
daga

a sto ce od “jada”za majkom SRB,iskljucio to malo mozga.

Send this to a friend