Politika U RIMU ODRŽANO GODIŠNJE ZASIJEDANJE PARLAMENTARNE SKUPŠTINE CENTRALNOEVROPSKE INICIJATIVE

Crna Gora od 1. januara preuzima predsjedavanje CEI

Crna Gora od 1. januara 2020. godine preuzima predsjedavanje Centralnoevropskom inicijativom, a poslanik Miodrag Vuković je naglasio da se time naša država još jednom pokazala kao konstruktivan partner koji je spreman da preuzme odgovornost i realizuje zahtjevan zadatak.

Vuković učestvuje na redovnom godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine CEI, koje je održano 7. i 8. novembra u Rimu, u okviru italijanskog predsjedavanja ovom inicijativom.

Ovogodišnja sesija Parlamentarne skupštine bila je posvećena temi “Razvoj infrastrukture s ciljem jačanja konkurentnosti biznisa u regionu CEI“.

Nakon debate u kojoj su učestovali parlamentarci iz država CEI, zaključeno je da je neophodno uspostaviti pristup prema kojem bi došlo do usaglašavanja infrastrukturnih politika CEI zemalja a nacionalni parlamenti usvajanjem adekvatnog zakonodavstva doprinijeli realizaciji projekata od značaja za cijeli region.

“Ocijenjeno je da primarni cilj infrastrukturnog povezivanja treba da bude jačanje biznisa i šansi za zapošljavanje u regionu, sa posebnim naglaskom na ulogu malih i srednjih preduzeća”, saopšteno je iz Skupštine.

Učesnicima skupa obratio se i poslanik Miodrag Vuković, u svojstvu budućeg predsjednika Parlamentarne dimenzije CEI i predstavnika zemlje koja će od 1. januara 2020. godine preuzeti predsjedavanje CEI.

Vuković je izrazio zahvalnost Italiji kao aktuelnom predsjedavajućem na odlično organizovanim skupovima u okviru svog predsjedavanja i istakao da  Crna Gora cijeni doprinos i ulogu Italije u održavanju i jačanju Cenralnoevropske inicijative.

“Napominjući da je Crna Gora prihvatila prijedlog da preuzme predsjedavanje van redovnog rasporeda rotacije predsjedavanja, Vuković je naglasio da se time naša država još jednom pokazala kao konstruktivan partner koji je spreman da preuzme odgovornost i realizuje zahtjevan zadatak”, saopšteno je iz Skupštine.

Na kraju zasijedanja kojem je prisustvovalo 12 delegacija, usvojena je Završna deklaracija u kojoj su sumirani zaključci sa održanog zasijedanja Parlamentarne skupštine Centralnoevropske inicijative.

Sljedeće zasijedanje Parlamentarne skupštine CEI biće održano u drugoj polovini 2020. godine u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Kako pametno rečeno konstruktivan kad polupismeni poltičari daju izjave jedino tu reč upotrebe

Send this to a friend