Politika

Crna Gora ostaje promoter stabilnosti regiona

Delegacija Senata SAD posjetila je Crnu Goru, a na sastanku sa potpredsjednikom Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoranom Pažin poručeno je da naša zemlja ostaje promoter stabilnosti regiona.

Ocijenjujući posjetu kao još jedan znak nastavka intenzivne saradnje i podrške Crnoj Gori od strane Sjedinjenih Američkih Država, Pažin je ukazao na značaj prisustva SAD u Crnoj Gori i regionu u cilju promocije vrijednosti zapadnih demokratija.

“Podsjećajući i na istorijsku posjetu potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori, te iskazano ohrabrenje povodom članstva naše države u NATO Alijansi, Pažin je saopštio da će Crna Gora biti posvećen partner, te da će podržavati ideju daljeg proširenja NATO i na ostale države aspirante. Dodao je i da Crna Gora ostaje posvećena jačanju dobrosusjedskih odnosa, kao i širenju ideje o važnosti stabilnosti regiona i njegove integracije u razvijene demokratije zapadnih društava”, saopšteno je iz Vlade.

Diskutujući o unutrašnjim prilikama u Crnoj Gori i regionu, Pažin je zahvalio SAD na kontinuiranoj saradnji koja se ostvaruje kroz razmjenu informacija o aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

“Zajednički je pozitivno ocijenjeno i sve veće prisustvo investitora iz SAD u Crnoj Gori, te konstatovano da dalje aktivnosti senatora mogu biti od pomoći i u oblastima od značaja za dalji ekonomski razvoj Crne Gore”, kazali su u Vladi.

Send this to a friend