Politika Ministarstva vanjskih poslova

Crna Gora osudila napad u Notr Damu: Zaštititi društvo od vjerskog fanatizma

Foto: Twitter

Crna Gora najoštrije osuđuje užasan teroristički akt koji se dogodio jutros u katedrali Notr Dam u Nici, u kojem su na varvarski način stradali nevini građani, saopštili su danas iz Ministarstva vanjskih poslova.

“U ovim teškim trenucima izražavamo snažnu solidarnost i podršku prijateljskoj Francuskoj i francuskim građanima u nastojanjima da zaštite građansko i sekularno društvo od udara vjerskog fanatizma i ekstremističkih ideologija, uz odlučnost da sačuvamo slobode religije i uvjerenja, kao i sve druge slobode i vrijednosti koje zajednički baštinimo kao evropske države i NATO saveznice. Izražavamo saučešće porodicama žrtava, vladi Francuske i francuskim građanima”, naveli su u crnogorskom Minstarstvu.

<<<Tri osobe ubijene u Notr Damu, jednoj odsječena glava<<<

Podsjećamo, u napadu koji se jutros dogodio u katedrali Notr Dam ubijene su tri osobe, a jednoj od njih je odsječena glava. Napadač je uzvikivao Alahu ekber i nakon hapšenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
expert123
Gost
expert123

Poznato je da u Francuskoj zivi oko 6 miliona muslimana oko 9 posto i to su treca i cetvrta generacija iseljenika z iz bivsih kolonija i ova drzava nista ne cini da ih integrise u francusko drustvo. Cak je Francuska jedna od rijetkih zemalja u Evropi koja je zabranila hidzab za nosenje kod zena muslimanki . Poznato je da je… Više »

expert123
Gost
expert123

Poznato je da je Francuska bila kolonijalna sila. Drzala je Alzir pod kolonijalnom vlascu od 1830 do 1962 godine ,. Takodje su im kolonije bile i Tunis i Maroko. Nije bilo lako u tom periodu muslimanima u tim vremenima pod francuskom kolonijalnom cizmom. samo u Alziru u tom periodu po nekim podacima ubijeno je vise stotima muslimana , neki cak… Više »

expert123
Gost
expert123

treba osuditi ovaj uzasan teroristicki cin u Francuskoj koji nema veze sa vjerom . Medjutim treba pokusati naci moguce uzroke za pojavu ovakvih akata u buducnosti. Istorija francusko muslimnaskih odnosa seze u daleku proslost. Jos od prvog krstaskog rata koji je vodjen od `1095 do 1099 godine i koji je zavrsen osvajanjem Jerusalima od strane krstasa. Krstasi su pocinili pokolj… Više »

Hogar
Gost
Hogar

Strasno !

Send this to a friend