Politika

Crna Gora postigla značajne rezultate na polju rješavanja viškova municije

U proteklom periodu su postignuti značajni rezultati na polju rješavanja viškova municije, a Crna Gora će nastaviti da rješava ovo pitanje, kao i da obučava i osposobljava stručni kadar u ovoj oblasti, kazala je generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane Crne Gore, Alma Ljuljanaj, tokom današnjeg sastanka sa delegacijom Federalnog ministarstva odbrane Austrije, na čelu sa general-potpukovnikom, Norbertom Gehartom.

U Ministarstvu odbrane ističu da su tokom sastanka sagovornici razmatrali životni ciklus municije, sa fokusom na sigurno skladištenje, održavanje, kao i rješavanje viškova.

“Razgovarano je i o konceptu „Podrška zemlje domaćina“ koji je veoma značajan s aspekta integracionih procesa naše zemlje, a trenutno je u fazi razvoja i implementacije u Crnoj Gori”, navode u Ministarstvu.

Ljuljanaj je upoznala Geharta sa prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore u skladu sa NATO standardima i ciljevima sposobnosti.

“Sagovornici su informisani da je razvoj regulative za implementaciju koncepta Podrške zemlje domaćina u Crnoj Gori u poodmakloj fazi. Nacionalni centar za kontrolu kretanja je uspostavljen i već vrši osnovne funkcije, ali je potreban dalji razvoj i unaprjeđenje njegovih sposobnosti”, naglašavaju u Ministarstvu.

General-potpukovnik Norbert Gehart zadovoljan je susretom, ističući da će austrijska strana podržati Crnu Goru i njene napore na putu evropskih integracija.

“Naglasio je spremnost za nastavak pružanja podrške Crnoj Gori na unaprjeđenju odbrambenog sektora”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Ž.N.

Send this to a friend