Politika

Crna Gora posvećena programima UN-a

Crna Gora ostaje dosledno opredijeljena za puni angažman na planu multilateralne saradnje i poštovanje UN konvencija, kazao je predsjednik Milo Đukanović tokom sastanka sa stalnom koordinatorkom sistema UN Fionom Mekkluni.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo partnerskim odnosom sa agencijama UN i UN sistemom u cjelini, iskazujući spremnost za dalji posvećen i odgovoran odnos prema inicijativama te organizacije, te u tom kontekstu potvrdio je opredjeljenje za dalji rad Savjeta za održivi razvoj.

“Crna Gora je uspješna priča u pogledu pripreme i usvajanja Strategije održivog razvoja koja predstavlja jednu od glavnih politika sistema UN”, ocijenila je Mekkluni.

Predstavnica Ujedinjenih nacija iskazala je zadovoljstvo saradnjom i posvećenošću Crne Gore programima UN-a, ističući da je naša zemlja među prvima prepoznala značaj tih programa, od ljudskih prava do klimatskih promjena.

“Crna Gora treba da bude ponosna na Nacionalnu strategiju o održivom razvoju koju je pozicionirala na strateški nivo”, kazala je Mekkluni.

Đukanović je prihvatio poziv da tokom svog mandata lično učestvuje u projektima kancelarije Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.

Send this to a friend