Politika

Crna Gora prepoznata kao pouzdan partner u održavanju svjetskog mira i bezbjednosti

Dočekan VIII kontingent iz misije „Odlučna podrška“

Na vojnom aerodromu u Golubovcima jutros je upriličen svečani doček pripadnika VIII kontingenta Vojske Crne Gore u misiji “Resolute Support“ u Avganistanu, koji su se vratili u Crnu Goru nakon uspješno izvršenog zadatka.

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković je istakao da su pripadnici VIII kontingenta časno i odgovorno izvršili izuzetno zahtjevan zadatak, u kompleksnom bezbjednosnom okruženju Avganistana.

“U Vojsci Crne Gore veoma cijenimo vaš uložen trud i smatramo da ste u potpunosti opravdali ukazano povjerenje i ispunili naša očekivanja. Vaše angažovanje u Avganistanu dalo je puni doprinos, da Crna Gora bude prepoznata kao pouzdan partner u održavanju svjetskog mira i bezbjednosti“, naglasio je pukovnik Brajković.

U ime pripadnika kontingenta obratio se komandant, major Vlado Bulajić.

“Istakao bih izuzetan kolektiv koji smo uspjeli da izgradimo u proteklih više od godinu. Kolektiv i pozitivna atmosfera činili su da i neke komplikovane situacije prebrodimo sa lakoćom, što je prepoznato i od naših saveznika, odnosno država učesnica u misiji Resolute Support“, kazao je, između ostalog, major Bulajić.

Dočeku su prisustvovali članovi Kolegijuma načelnika Generalštaba, kao i komandanti i komandiri jedinica Vojske Crne Gore.

Send this to a friend