Politika

Crna Gora snažno i iskreno podržava članstvo Makedonije u NATO  

Crna Gora je veliki zagovornik članstva Makedonije u NATO, i mi konstantno ističemo stav da su evroatlantske integracije od ključnog značaja za stabilnost i prosperitet cijelog regiona, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

On i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić prisustvovali su danas na Krivolaku u Makedoniji Danu visokih zvanica koji je organizovan povodom završnog dana vježbe artiljerijskog bojevog gađanja na tom poligonu.

Bošković je prethodno sa ministarkom odbrane Makedonije, Radmilom Šekerinskom Jankovskom, obišao Centar za obuku pilota u Skoplju.

Bošković je naglasio da su među državama u svijetu rijetki tako dobri i sadržajni odnosi kao što su između Crne Gore i Republike Makedonije.

“Iskreno i dobronamjerno podržavamo napore Makedonije u njenim evroatlantskim integracijama“, kazao je crnogorski ministar odbrane.

On je istakao da je Crna Gora veliki zagovornik članstva Makedonije u NATO, te da naša zemlja konstantno ističe stav da su evroatlantske integracije od ključnog značaja za stabilnost i prosperitet cijelog regiona.

Pripadnici Čete za vatrenu podršku iz sastava Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, njih 47, sa 16 pripadnika Armije Makedonije, od 26. avgusta do 1. septembra realizovali su vježbu “Izvršenje bojevog gađanja haubicama 122 mm D -30J”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, učešće na ovoj aktivnosti je od velikog značaja za razvijanje sposobnosti roda artiljerije, posebno imajući u vidu da je članstvo Crne Gore u NATO nametnulo nove obaveze na polju modernizacije, opremanja i osposobljavanja Vojske.

Realizacija ove aktivnosti je dio kvalitetne odbrambene bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Makedonije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Globetrotter
Gost
Globetrotter

Zamislite kad je CG nekome uzor na evropske i transatlanske integracije..QQ majko..

Betoven
Gost
Betoven

Važno je da Srbija nije nikome uzor. Niti može biti.

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Bravo Betoven. Kako mrze rodnu grudu majko mila. No padace im broj do 9% i ond ce CG biti srecna drzava jer nece biti remecenja njene bududucnosti. Do duse od kad smo u NATO mogu nam punuti pod rep

xyz
Gost
xyz

Dobro da konačno prizna da imaš rep! Obično se zavučeš dublje, u toplinu!

Send this to a friend