Politika

Crna Gora snažno privržena principima i vrijednostima Ujedinjenih nacija

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas novoimenovanu šeficu Stalne Misije Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama (UN) i drugim međunarodnim organizacijama, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Ženevi Slavicu Milačić.

Đukanović je poželio uspjeh u obavljanju diplomatske misije pri UN i naglasio da se Crna Gora, nakon 14 godina članstva u toj organizaciji, dokazala kao pouzdan i odgovoran kontributor, snažno privržena principima i vrijednostima UN-a. On je istakao da će Crna Gora nastaviti odlučno i nedvosmisleno da brani univerzalne
vrijednosti i principe UN.

Ambasadorka Milačić je ukazala na poseban značaj koji Crna Gora pridaje saradnji sa UN-om i međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Ženevi, gdje je, kako je kazala, naša država prepoznata kao pouzdan, kredibilan i odgovoran partner. Istakla je da će i u narednom periodu fokus biti na temama i pitanjima od značaja, kao što su ljudska prava, zaštita životne sredine, ekonomsko-socijalna, ali i pravno politička.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milutin
Gost
Milutin

A maska?

Axsel
Gost
Axsel

Gospodin provjeren siguran pouzdan za brod Crna Gora do sigurne luke na putu preko sedam mora.

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Velika žena i veliki radnik i profesionalac!
Srećno

Sandra
Gost
Sandra

Da nam je vise ovakvih kao Slavica, i politicara i diplomata,a najvise onih koji istinski vole Crnu Goru,bili bismo zaista kao Svajcarska,u koju ide.
Srecno!

Send this to a friend