Politika

Crna Gora u Sjedinjenim Američkim Državama ima pouzdanog partnera

Crna Gora u Sjedinjenim Američkim Državama ima pouzdanog partnera, istaknuto je na sastancima predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa kongresmenom Majklom Tarnerom i kopredsjedavajućim Crnogorskog kokusa kongresmenima Šeli Pingri i Dagom Lambornom, u Vašingtonu.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović danas prisustvuje 68. Molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u Vašingtonu, uz učešće predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i velikog broja američkih i svjetskih zvaničnika.

“Brajović je upoznao sagovornike sa aktuelnim političkim događajima u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, posebno izražavajući zahvalnost zbog podrške i pomoći koju Kongres SAD u kontinuitetu pruža našoj državi”, navodi se u saopštenju.

On je istakao važnost daljeg jačanja odnosa i jačanja strateškog partnerstva između dvije prijateljske države u svim oblastima saradnje.

“Naglasio je značaj prisustva Sjedinjenih Država na Zapadnom Balkanu, kako bi potvrdile svoju posvećenost rješavanju izazova u regionu. Tokom razgovora još jednom je naglašena posvećenost naše zemlje daljim reformama i važnosti što skorijeg članstva u Evropskoj uniji”, dodaje se u saopštenju.

Kongresmen Tarner je potvrdio značaj članstva Crne Gore u NATO, koje je uticalo na dalje širenje evroatlanskih vrijednosti u regionu i dodao da zato Crna Gora zaslužuje da bude nagrađena.

“Vaša zemlja ima mnogo prijatelja u Sjedinjenim Američkim Državama i zato je važno da redovno održavamo kontakte kako bismo pomogli razvoju Crne Gore”, istakao je Tarner.

Imajući u vidu da dolazi iz države Mejn, kongresmenka Šeli Pingri istakla je važnost strateškog partnerstva sa Crnom Gorom, naročito saradnje dvije vojske.

“Kazala je da Crna Gora može računati na podršku Sjedinjenih Američkih Država kako bi savladala posljednje izazove na putu ka Evropskoj uniji”, ističu u Skupštini.

Kao koopredsjedavajući kokusa, kongresmen Dag Lamborn je kazao da je ponosan na rezultate koje je Crna Gora postigla, kao i na unutrašnju i vanjsku politiku koju vodi.

“On je informisao da će nastaviti da podstiče jače prisustvo američkih investicija, imajući u vidu veliki ekonomski potencijal naše države”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku u Centru za strateške i međunarodne studije Brajović se sreo sa potpredsjednicom Heder Konli, koja je objasnila da ta organizacija sa velikom pažnjom prati odvijanje demokratskih procesa i ukupna dešavanja na Zapadnom Balkanu, o čemu je od predsjednika Skupštine dobila cjelovite informacije.

Brajović je, takođe, dao intervju Glasu Amerike.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, predsjednik Skupštine će se u sjedištu Ujedinjenih nacija danas sastati sa generalnim sekretarom Antoniom Guterešom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado
Gost
Vlado

Svaka ti čast ljudino sve moj do mojeg te primi, no jesu li poveo ženu da malo prošeta

brajo polaznik
Gost
brajo polaznik

Je li svakome po kuvertica?

Velja gora
Gost
Velja gora

Uvazeni PSCG……………………
I ovo je previse troska na tebe

Send this to a friend