Politika

Crna Gora udvostručila strane investicije ulaskom u NATO

Jens Stoltenberg

Od kada je postala članica NATO -a, ulaganja stranih investitora iz zemalja Alijanse u Crnu Goru su se udvostručila, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

“NATO čini sigurnim milijardu građana širom Evrope i Sjeverne Amerike. Dakle, pridruživanje NATO-u znači da imate 29 drugih zemalja koje brinu o vama i vašoj sigurnosti. Sigurnost je i temelj prosperiteta i ekonomskih prilika, a dokaz za to je i Crna Gora. Od kako se pridružila Alijansi prošle godine, ulaganja stranih investitora iz država članica Alijanse su se udvostručila”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim u Skoplju.

Odgovarajući na pitanje o bezbjednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, Stoltenberg je kazao da svako širenje Alijanse, doprinosti stabilnosti ovog regiona.

“To smo vidjeli i posljednjih godina, proširenje NATO i proširenje EU doprinosi miru, stabilnosti i prosperiteru Evrope, takođe i ovog regiona. Članice NATO u regionu su Slovenija, Hrvatska, Albanija, a od nedavno i Crne Gora. Morali smo to da vidimo, svaki put kada se NATO širio, to je dovodilo do stabilnosti i prosperiteta”, kazao je Stoltenberg.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bodulski borej
Gost
bodulski borej

stoltenberg kao pravi nato-ovac podmece i podvaljuje za svoje prekooceanske gazde u washingtonu. a je to tako kako on lazno tvrdi, onda bi svakako bogate i razvijene europske zemlje neclanice nato-a poput svicarske, svedske, finske, irske, austrije i velicinom dosta manje ali i bogatije od netoc navedenih poput andore, san marina, monaka, lihtenstajna, vatikana, i tako dalje, takodjer bile u… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Nezavisna Boka

Slavonac
Gost
Slavonac

Koliko inteligencije na samo par komentara. Izidite iz NATO i napravite novu YU sa Srbijom i Kosovom. Ima da za par tjedana procvjetate, ogromne place i naj modernije bolnice i autoputevi kao i u Srbiji.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

prvo, kosovo je najveca americka vojna baza na svijetu i tu svako daljnje razmisljanje u smjeru koji predlazes prestaje. drugo, crnoj gori srbija doista ne treba, a moze joj biti samo uteg u daljnjemu razvoju i napredku. ono sto crnoj gori treba su pristojni srbski turisti vise platezne moci i bogati ulagaci, samo ukoliko postuju crnogorske zakone i prihvate cinjenicu… Više »

HA HA HA
Gost
HA HA HA

Sur dondo nisi ti Srbiju ni na mapi vidio. Robujete li Njemcima?

Marko BD
Gost
Marko BD

@ HA HA HA

Ne robuju no služe.

Marko BD
Gost
Marko BD

@ Slavonac

Interesantno da se još nijesi trajno iselio u Irsku. A ni autoputevi više nijesu vaši, kupilli su ih stranci. Imate li vi u hrvatskoj išta da je preostalo vaše ?

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Ahaaaaaaa evo od prvoga socialna pomoc 500 eura minimalna plata 1000 eura svakom djetetu zagarantovan djecji doplatak 300 eura E VIVA NATO e VIVA Monteprkno…..

Banovina ZETA
Gost
Banovina ZETA

Aoooo u dvostrucene investicije a clanarinu niesu platili jos,kasne cujem…Na svakom koraku se da primietit napredak….

umberto
Gost
umberto

ne može mala Crna Gora davati takve naknade i plate kao šta daju Rusija,Srbija i Miletova šumska,kod njih para na paru ide aooooo

Bozo Bjelica
Gost
Bozo Bjelica

Umberto Brcko planiski konju Rusija,Srbija i Miletova R Srbska niesu u NATO procitaj naslov o velikim investicijama pa se javi

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Svi smo mi NATO!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Samo NATO!

umberto
Gost
umberto

a vidi ovijeh privilegovanih šta izgubiše privilegije zajedno sa raspadom Jugoslavije,tko bi vas namirio,izmišljena radna mijesta,stanovi i odmarališta zatvorena.Nema više prošla baka sa kolačima

Micko
Gost
Micko

A roditelji podižu kredite da djecu isprate na ekskurziju-eto slike ,,prosperiteta,,.

Cicija
Gost
Cicija

kakav sam ja slijepac. nista od toga ne vidjeh..

Milica
Gost
Milica

Tačno 0x2=?

Hej
Gost
Hej

Niko nije investirao da se napravi bolnica u Budvi .

Xyz
Gost
Xyz

Hahahah evo i Plate vec 15 godina ne mrdaju sa 300€. Penzije nisu povećali 20 godina jednog eura. Ja mislim da su bolje penzije u Afriku

Pjer
Gost
Pjer

Bice bogomi no mi obicni smrtnici niti vidimo niti osjecamo.

Giga-Mega
Gost
Giga-Mega

Ne trebaju nam investicije, samo NATO…zajedno smo jači!

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Ulazak u NATO je najbolja stvar koja nam se desila nakon nezavisnosti. Dok komšije vodaju Zaharovu po Guči mi grabimo prema civilizovanoj Evropi. To ne vidi samo onaj ko neće.

KLM
Gost
KLM

Zaharova dobra

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Jes za paćenike ka ti

umberto
Gost
umberto

ni manje ni više,točna dijagnoza…

Bokelj
Gost
Bokelj

Grabite sa platama od 250-300€ i penzijama od 150€. Da vam nije Boke i ovo malo turizma ne ni leba imali .

KLM
Gost
KLM

Vodo bi je i ti date moze zapasti no ko zna mozda nekad a do tada vodajmo ove stonam svaki dan mazu oci o nevidjenom ekonomskom prosperitetu.

Dioklitia
Gost
Dioklitia

Goodfeeling, mogao bi da glumiš neuspješnog lika u filmu, koji bi se zvao POVRATAK U REALNOST. Provjeri šta na engleskom znači OUT TO LUNCH.

Razocarani
Gost
Razocarani

Cista LAGARIJA.Nabroite pojedinacno sve Te investicije !!??

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Investiraju nam migrante.

free samples
Gost
free samples

Cuo sam da je Stoltenberg vrhunski ekonomski strucnjak….

Veeees
Gost
Veeees

Neki dokaz?

avro
Gost
avro

On misli na turske investicije. Puno je primorje Turaka. U Petrovcu su zakupili gotovo svaki kafić. Slično u Budvi. Pola Bara i Ulcinj su već odavno zauzeli!

KLM
Gost
KLM

A tek Kotor

umberto
Gost
umberto

ko je tebi branio da zakupiš?

wiliams
Gost
wiliams

Kakva laž i spin a još nije ni svanulo.katastrofa.zaista uvreda za svakog slobodno mislećeg Crnogorca.ovaj ni sam ne vjeruje u ono što kaže.molio bih da mi neko kaže dje je uložen bar jedan euro Njemačkog kapitala u Cg.nema ga niti će ga skoro biti.a turistička sezona katastrofalna.ali ćemo morati 2% od ovog našeg jada uplatiti u njihovu kasu kako nam… Više »

Anonimus
Gost
Anonimus

Piše se tačka, razmak, veliko slovo. Slobodnomisleći….

Marko
Gost
Marko

TUi karisma Ulcinj, T-com, Hemomont, etc

xyz
Gost
xyz

Koliko, sa 10 na 20 miliona, je li?

Myguz@
Gost
Myguz@

Stabilnosti i prosperiteta,evo sve nam procvetalo,prazna priča,niti nam je bolje,niti nam je gore.

Send this to a friend