Politika Potpredsjednik Vlade Milutin Simović na Lipi Cuckoj

Crna Gora uspjela da se otrgne podjelama, svaki dan da bude dan napretka

Svjedoci smo šta su nam kroz istoriju donijele podjele. I mnogo veće države i narodi su se kolebali pod teretom podjela, a kamoli mala Crna Gora, koja svoju veličinu ostvaruje sadržajem svoje viševjerske i višenacionalne tolerancije. Crna Gora je dragulj Balkana, zato što je uspjela da se otrgne balkanskim sukobima i podjelama, kazao je potpredsjednik Vlade Milutin Simović na Lipi Cuckoj, povodom ovogodišnjeg Pohoda herojima Božićnog ustanka. Kazao je da se teži da svaki dan u Crnoj Gori bude dan napretka.

Simović na Lipi Cuckoj

On je podsjetio da je Božićni ustanak jedan od najznačajnijih događaja u istoriji Crne Gore XX vijeka, čiji su simboli i ciljevi, iako dugo potiskivani, osporavani i prećutkivani, definitivno vaskrsli i trijumfovali 21. maja 2006. godine.

“Današnja Crna Gora ima ono za šta su se Božićni ustanici borili. Crna Gora u svojoj hiljadugodišnjoj istoriji ima adrese i lokacije svojih temeljnih stubova. Onih nosećih vertikala koje su konstruktivno spajale stoljeća i generacije. Spajali ih u tom iskonu crnogorske genetike da jedna slamka izdrži sve male i velike vihorove, vihorove koji su lomili, ali koji nikada nijesu slamali”, rekaoje Simović.

Simović na Lipi Cuckoj

Prema njegovim riječima kada je 1919. započela krvava i tada se činilo, beznadežna borba za obnovu, 1918. unižene i ugašene, crnogorske države, činilo se da je otpočeo novi vijek, novi vijek koji će otvoriti duboke jame podjela i hajki u Crnoj Gori.

“Sjeme borbe za obnovu nezavisnosti Crne Gore se zametnulo i ođe, u Cucama, gdje se žar borbe za svoju državu početkom XX vijeka održao cijeli vijek, kao žar za obnovu državnosti početkom XXI vijeka. Zato na ovom mjestu moramo odati priznanje Krstu Zrnovom Popoviću za ono što je uradio kao jedan od vođa Božićnog ustanka i pokreta “Za pravo čast i slobodu Crne Gore”. Moramo se podsjetiti tragične žrtve porodice Petra Zvicera, jer je to jedan od simbola drame crnogorskog naroda. Vjekovnim trajanjem Crne Gore prolama se strašni krik Zvicera koji su gorjeli na lomači koju su razgorjeli major Kecmanović i ini razulareni mrzitelji crnogorske države i njene slavne dinastije Petrović-Njegoš. Petra Zvicera, odmetnika te strašne 1923. godine, spalivši njegovu porodicu, nijesu uhvatili. Nijesu ga uhvatili ni onda kad su ga likvidirali, jer san se ne može uhvatiti. A Petar Zvicer iz mojih Rokoča, Cuca, Katunske nahije, Cetinja, bio je i jeste san vječne Crne Gore. San koji je naša generacija dosanjala, san koji se brani i koji ćemo vječno braniti”, dodao je on.

Simović na Lipi Cuckoj

Danas,kakoje rekao, odajemo priznanje značaju i ulozi Komitskog pokreta. Istovremeno, nemoguće je opravdati kasniju kolaboraciju nekih sljedbenika ovoga pokreta sa okupatorom, jer je antifašistička ideja bila i ostala istorijski temelj savremene i buduće Crne Gore.

“Vjekovima su zavojevači shvatali da Crnogorcima ne mogu oduzeti slobodu. Nažalost, u tome su uspjeli tek kada su 1918. uspjeli da zavade i zavedu našu braću. Zato je važno da tu istorijsku lekciju naučimo jednom za vazda, zato je važno da se saberemo, da se ujedinimo u onome čemu bismo svi trebalo da težimo – dijalogu i građanskoj državi. Borili smo se i borićemo se za pravo, čast i slobodu Crne Gore dostojanstveno, čojski i junački, kako smo to uvijek radili i kako nam priliči. Radićemo o dobru i napretku za sve naše građane jer je to najbolja garancija budućnosti naše države”, rekao je Simović između ostalog.

Simović na Lipi Cuckoj

Naglasio je da je tako obnovljena nezavisnost i da će se tako odoljeti i svim ovovremenim i svim budućim izazovima.

“Odoljeti u korist pokoljenja i vječne zublje slobode koju svi nosimo u svojim srcima. Svjedoci smo šta su nam kroz istoriju donijele podjele. I mnogo veće države i narodi su se kolebali pod teretom podjela, a kamoli mala Crna Gora, koja svoju veličinu ostvaruje sadržajem svoje viševjerske i višenacionalne tolerancije. Crna Gora je dragulj Balkana, zato što je uspjela da se otrgne balkanskim sukobima i podjelama. Zbog toga, glas sa Lipe Cucke ima pravo, ima želju i ima potrebu da Crnu Goru pozove na zajedništvo i to vriskom opomene šta se to sve prije jednog stoljeća dešavalo kada je Crna Gora bila raspolućena i obespravljena. Moderna Crna Gora, Crna Gora u 21. vijeku, Evropska i Evroatlanska Crna Gora, ne želi da bude “i dar i prokletstvo””, poručio je on.

Simović je kazao da se teži da svaki naredni crnogorski dan bude dan napretka, te da “iza sebe moramo ostaviti prokletstvo podjela, primitivizam zavađenih, zablude sluganstva”.

Simović na Lipi Cuckoj

“Adresa istorije mora da bude i adresa razvoja. Tu smo da pažljivo i odgovorno osmišljenim razvojnim projektima oživimo ovo područje, da pružimo podršku dobrim domaćinima koji su počeli svoje razvojne “katunske priče” i da motivišemo ostale da vide kako Katunsko imanje može da bude i ugodnost zavičaja ali i sigurnost biznisa. Zbog toga smo pokrenuli i realizujemo brojne infrastrukturne projekte, zbog toga je Vlada odlučna da na jesen ove godine krene sa kapitalnim projektom izgradnje moderne saobraćajnice dužine 44km koja će povezati Cetinje i Nikšić, crnogorsku Prijestonicu i crnogorsku uzdanicu”, podsjetio je on.

Poručio je da su pravo, čast i sloboda, privilegije dobrih domaćina koji zavise samo od sebe i svoga rada. Takvi domaćini su oslonci porodice, sela, opštine i države.

“Mi hoćemo da Crna Gora bude zemlja dobrih domaćina jer je sa dobrim domaćinima budućnost uvijek najizvjesnija i najsigurnija”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG for ever
Gost
CG for ever

A sto znas ti Bogicevicu ka da ti je ko od predaka nosio OBILICA medalju ili Moskovku pusku,blago nama s vama ovo ni komunisti radili niesu sto vi…

Afrika
Gost
Afrika

hiljadu puta izgovorena laž postaje istina

Bimbo
Gost
Bimbo

Pametnome dosta slike da pogleda i bicemu sve jasno,ne daj boze nikome uzas….i jeste Gorci Crni ili Monte Black ovci

Crnogorac
Gost
Crnogorac

To su Gorocrnci

Aneta
Gost
Aneta

Kako zamarate ljude sa nebitnim stvarima. Ima vas (sudeći po slikama) ukupno 30. Puštite ljude da žive I idu naprijed.

Ibro derviš
Gost
Ibro derviš

410 eura su bili putni troškovi i dnevnice!

Vala
Gost
Vala

Mirdita Simoviću.

BOJKOT
Gost
BOJKOT

BOJKOT

cobe
Gost
cobe

kad vidim glavu od teleta i ovog prevaranta iz sindikata popovica smuci mi se odma

delija
Gost
delija

svakog dana napredujemo,a cudo jedno,sada primam manju platu nego prije 3 god

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

a inflacija?

CUCA
Gost
CUCA

E moj Simovicu iz punih usta rece moje Rokoce i moje Cuce jer je to korjen dje je tvoje sjeme klicu zametnulo, al ne rece da se do Rokoca od Niksica pa preko Jabuka ne moze stici koliko je los makadamski put od skoro pa 15km makadama, a o nemanju asvalta da i ne govorimo. Mjestani su se vise puta… Više »

cekajmalo
Gost
cekajmalo

Najjaca reklama za Frikom sladoled do sad.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Aaauuu, Ristovi botovi na steroidima! 😨Neki teški doping im stavljaju u sendviče; ili im isti sipaju u hajneken, vrag će ga znati! Njihova ofanziva je nezadrživa zadnjih neđeljak dana!

A makse
Gost
A makse

Reče čovjek kome je prvi komentar u šest ujutru, a ovaj u 00:21 🙂

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Taj u 6 ujutro nijesam ja, mili, budi siguran. Imate vi nekih botića koji zloupotrebljavaju moj nick, a koje ja ignorišem, naravno.

Младен
Gost
Младен

Да није трагично било би смијешно. У лажи су кратке ноге.

Romanov
Gost
Romanov

E da je Bozicni ustanak uspio .C Gora bi odavno bila Albanija, ruku na srce mislim da i nije daleko od toga.Samo naprijed, toliko o tome!

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Ovi stvarno misle da pasemo travu i drzimo glavu u dolinu
Stalno nas brane a od koga nikako da saopste

Svercer stari
Gost
Svercer stari

Sprema nam se nspad iz vazduha s mora .em buse em letjelice em svaki dan nas mire a mi se ne posvadjasmo ..Samo oni medju sobom pa se rasporedili u strijelce i lete li lete strijele svaki dan a mi SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VISE NAP……NAZDADUJEMO

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ima li dje bivseg gradonacelnika iz DG svetskog lazova br.1!

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Lažove!!!

Mitar
Gost
Mitar

SRBIjanci iz Crne gore psssssst da vam rijec nisam cuo – za 21 i 22 maj ne odbijate duple dnevnice i ako imate pravo na to,no vas kupujemo za 20€ i ako znate zasto taj dan dobijate te dnevnice !
SRBIjanci iz Crne Gore da vas podsjetim,DUKLJA je starija od RASKE 143 godine !!!!
SRBI janci iz Crne Gore pssssssttt 😉

Mitar
Gost
Mitar

SRBIjanci iz Crne Gore,volim sto nemate argumenata na ovo moje izlaganje hehehehehehe
Psssssstttttt da vam rijec nisam cuo
Brzo ce dnevnice za 21 i 22 maj da vas DPS kupi,brzo 😉
Pssstttttt 😉 :-*

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Mitar Mirić je sad veliki Montenegrinski patrijota

zoran rajicevic
Gost
zoran rajicevic

O Mitre porazu ljudskog uma…Nabroi bar 5 junaka te DUKLJE koja velis daje starija od Raske a ZETU i ne spomenu kolko vidim ?Da niesi ti ucio istoriju u Dobrotu

loksi
Gost
loksi

dps je unistio i podijelio crnu goru za u narednih 100 godina nema oporavka

Mitar
Gost
Mitar

Loksi’ slazem se !

Vojo
Gost
Vojo

A on je baš stručnjak za sve

Prc CG
Gost
Prc CG

Božićni ustanak?????Je li to onaj izdajnički ustanak šaka crnogorskih izdajnika??????

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ovi Ristovi popovi vidjeli da im se primiče kraj radnog angažmana u Crnoj Gori, pa kometarišu sve, od sporta do turizma. Spremajte se popovi. Primiče se prekomanda.

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

Svaka vam cast… Sto u Veliku ne dosjoste danas

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Je li Markan peka vola?

Lightly smoked
Gost
Lightly smoked

A sta je ovo,svi na skupu blago prodimljeni. Sa Konika?

Ero šerif Konik
Gost
Ero šerif Konik

Na Konik su sve dimljeni Crnogorci. Dali za izbore DPS-u 300.000 eura a ljeba nemaju da jedu.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Rasistički i anticrnogorski komentar kao odgovor na ovaj predivan skup.

Radoš
Gost
Radoš

Eviva! Svaka cast Milutine. Dobri domaćine i ljudino.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I veliko june

nausput
Gost
nausput

Evo kakav je, niđe se neće izgubit.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako da se izgubi ? Ima čaktar, čuje se na kilometar

Lela
Gost
Lela

Svaku ti potpisujem Milutine. Živio 100 godina!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Junac i junica

Bokelj
Gost
Bokelj

Ovaj narod djelite samo vi iz Dpsa jer na tim podjelama vladate vec 30 godina.Prvo su vam neprijatelji bili Hrvati pa Muslimani pa Albanci potom Srbija sa zastavom i jezikom a iza njih Srbi a sad je na red dosla crkva.Zarad ocuvanja vlasti spremni ste da izazovete i sukob izmedju sopstvenog naroda a tom istom narodu nikako da dodje iz… Više »

Cuca
Gost
Cuca

Zbog takvih kao sto si ti besposlicaru tesko idemo naprijed

Rajko
Gost
Rajko

Uz njih najviše je podijelio Crnogorce Risto Radović sa onim novim običajima i tuđim zastavama .

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Rajko jel u nove obicaje spadaju Gusle i Krsna Slava?

Sveta nasa CG
Gost
Sveta nasa CG

Gusle i krsnu slavu Crnogorci su vazda imali. Nije to ” srpski brend” no ste ukrsli od Crnogoraca. Jelek, anterija i opanci – to je srpsko.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sveta nasa – da ali nemate guslarsku pjesmu koja ne spominje Kosovo a krsna slava je Svetosavlje jedino postoji u srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

U nove običaje spadaju šetnja po gradu i plivanje za krst u Moraču.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Kad smo kod krs. slave = krsnu savu imaju, samo Srbi, od svi prav.naroda ….Pa sad vidi svoje korene= jado

Cg.dijaspora
Gost
Cg.dijaspora

Dobro ti t o rece=no milis da oni razumeju sta slave.. Pojesce njih sopstvena mrznja //Da je vjecna Boka….

Pol
Gost
Pol

Oni i niko drugi!

driveby
Gost
driveby

Političar, domaćin, privrednik, ministar, podpredsjednik, poeta. Za sve ga je majka rodila. Đe god ima kakva gajba i mikrofon, stvori se odmah da pomogne, savjetuje, uputi. Iskren, odmjeren, direktan i potpuno razumljiv. Što on najavi i obeća, to se obavezno ispuni.

Ljubo Mijović
Gost
Ljubo Mijović

Ovakvija’h majka radjala nije..Fala im za dovijek..Odoh sad da dovršim ovaj sendvič.

driveby
Gost
driveby

OBEĆA MI JE NEŠTO. MORAM.

driveby
Gost
driveby

Đe ja stadoh, ti produži…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Radujem se da vidim clanove nase istaknute romske zajednice sa crnogorskim kapama.

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Zna se ko sebe zove cigani.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Nije bitno kako ko zove, evo romi u CG sebe zovu crnogorci.

Oli
Gost
Oli

Dje si delijo stari rome?

Gače
Gost
Gače

Haha, čuš sad ovo. CG je najpodijeljenija zemlja u Evropi, a upravo skup kome je prisustvovao ovaj poljoprivrednik je dokaz podjela. I ko je njega poslao da drvi tamo, kakve veze ima poljoprivreda i istorija?

Neka dja'ole
Gost
Neka dja'ole

Ima, ima… Svi moramo u stroj, i poljoprivrednici i policajci, i istoricari koji to nisu, i goveda iz Rasove i svi.
U toku je gradjenje, tj. ucvrscivanje identiteta

Srećko i Roćko
Gost
Srećko i Roćko

A niko da zovne istoričara Veljovića da pojasni neke stvari?

Bnjj
Gost
Bnjj

Samo su im teme identitetske niđe investicija, fabrika povećanja plata ljudi rade za 300e a cijene rastu odlazi i mlado i staro u inostranstvo a oni se bave prošlošću jer su nam budućnost uništili

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Željko ti nisi slavio novu godinu u kafić cinema. Htio sam doći da čestitam novu godinu. Poslije dvanaest.

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Zivjela crna gora.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Živio Dejo ferrari

Oli
Gost
Oli

O cetnici,ko vam je kriv sto su vasi idoli Pavle Djurisic,Punisa Racic,vladika,pop Maca,Siljak,,Bajo Stanisic i ostali koljaci,pa im spomenik ne smijete podici

Oli
Gost
Oli

Treba da stoji jos vladika Joanikije Lipovac koji doceka crnokosuljase na Ct 1941

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

I Sekula Drljević s njim i proglasiše Neovisnu Crnu Goru, ajde dalje…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

To su cetnici koliko i Krsto Zrnov

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Sta su komiti? To su četnici bili sine

Oli
Gost
Oli

Jesi li ti bjezao sa casova istorije?

goran
Gost
goran

Dosta je komita otišlo u četnike. Radojica Nikčevik sa društvom, između ostalih.

Sveta nasa CG
Gost
Sveta nasa CG

Neka ti price, gorane, slava komiti Zivku Nikcevicu, a bogami, i velikom broju Nikcevuca koji su bili u partizanima.
I nemoj tu dirati Crnogorce Nikcevice. Junake!

Pol
Gost
Pol

Jes vala jako pleme..a maxe

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Razlika izmedju komita i cetnika nije ni bilo, i jedni i drugi su bili monarhisticki Srbi. Ali cetnik izvorni naziv

Oli
Gost
Oli

Ti si definitivno prolupao

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Oli spominju se cetnici u epskim pjesama 19og i 18og vijeka, to je izvorni naziv za hajduka, srpski gerilski borac

Oli
Gost
Oli

Tako je to kad ucis od ovih novih srbijanskih istoricara sa bradom

Mnenik
Gost
Mnenik

Milutin Simovic -. lopov, lazov i prevatant, koliko je ljudi slagao u Nk

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I junac.

NBA
Gost
NBA

FINA MU JE ONA SLIKA NA REKLAMU ZA SUPU.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Na gulaš mu je bolja

Sveta nasa CG
Gost
Sveta nasa CG

June je onaj ko mu kaze. Jeste li to naucili od onog vasem metropolitena? Sram vas bilo!

Pol
Gost
Pol

Ne nego od onog vaseg nokautera!

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Neka Milutine.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Čuo sam da ga Milo tako zove

Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Tako je samo te molim da zivis od 2 eura dnevno kao vecina gradjana Crne Gore

Cuca
Gost
Cuca

Ti radi nesto pa ces imat vise.

Titograd
Gost
Titograd

E moj Peko zivi on ni sam nezna od koliko hiljada eura dnevno a ti narode gladuj

Vuk
Gost
Vuk

Svi koji su drzali govore po crnogorskim gradovima i saradjivali sa italijanskim okupatorima su bili kolaboracionisti…a to su Krsto Popovic,Pavle Djurisic,Sekula Drljevic,Jakov Jovovic…mozda su neki od njih u nekim svojim ranim godinama bili junaci sa Mojkovca itd..kao Krsto…..ali to ne umanjuje njihovu ulogu u saradnji sa okupatorom u dr.svjetskom ratu…

Čarli
Gost
Čarli

Spusak je još veći vezano za saradnike okupatora koji je bio prije hitlera i musolinija.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Tito je imao pakt sa Ustasama, a Staljin ubijao vise ljudi nego Hitler.

Oli
Gost
Oli

Ne izjednacavaj Krsta Zrnova sa koljackim olosima!Krsto Popovic je spasio uvijek nekoga kad je bio u prilici,a pri kraju rata mu je cak bilo ponudjeno da predje u partizane dje su mu bila 2 sina.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Oli pusti bajke, Krsto je mrzio komunizam i ateizam, veliki Srbin i pravoslavac i zato ga Komunisti ubili.

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Jeste, Krstova Lovćenska brigada naoružana talijanskim puškama i na talijanski kazan je vodila Pircia Birolija a poslije i Njemce u turistički obilazak Cetinja i okoline!

Oli
Gost
Oli

Medjut talijanske trupe 1941 docekase na CT vladika spc Joanikije Lipovac i cetnicki vojvoda Bajo Stanisic,imas i, film na youtubeu

Pirzio cpc
Gost
Pirzio cpc

Krsto Zrnov,mio amico

Ljubo Mijović
Gost
Ljubo Mijović

To su bili Junaci .malo je reći…Za tebe i za sve ove ovdje što piskaraju..Slava im i vječna hvala.

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Zivijela slobodna Crna Gora sa nasom Crkvom i nasim jezikom.

Zoran Toronto
Gost
Zoran Toronto

Boka…ne spdaj se obrazati…..

Bokelj iz Boke
Gost
Bokelj iz Boke

Boka je vazda imala posebnu Crkvu do 1918! A Katunjani su dolazili da prodaju krtolu i pratili smi ih nazad do 1945. kad je Blažo zabranio da ih vraćemo! Sad ne možemo disati od njih.

Bokelj iz Trebi
Gost
Bokelj iz Trebi

Sto lazes kad smo zajedno dosli iz Trebinja

Pol
Gost
Pol

Mnogo si mudar.Kad ukapiras bice kasno

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Jado znas li kada je Boka pripoena Cg. To je moj zavicaj =ovde me ptaju jel bezbedno ici na CG pim. a ja im kazem da =samo izbegnite Cetinje .. Pa kako to da do 21 veka niste imali to sto spmihjes = Jado ne verujem da si iz Boke . No ima nas ///

dagy
Gost
dagy

Šaka jada,ni čovjeka ni junaka,kad su se postrojili pred ovom spodobom

ZETA slavna
Gost
ZETA slavna

Crna Gora je imala najslavniju opjevanu istoriju u regionu a danas smo zastidje u regijonu s vasim lazima.Zasto gospodin Simovic ne progovori koju o 1916 i 1917? Zasto su Austrougari 1916 s mornaricom gadjali grob slavnog Njegosa ?Zasto ne rece Simovicu da je Austrougarska vojska bila pretezno sastavljena od Hrvata i Bosnjaka ?Moga si koju prozborit o junackim ulicnim borbama… Više »

Trebinje
Gost
Trebinje

Sve je tačno, samo si zaboravio dodati i Srbe iz Bih, posebno hercegivine, sigurno si zaboravio.

CGora
Gost
CGora

Pa zar bošnjaci i hrvati nijesu srbi. Ko ono bješe u AU vojsku kad je gađana kapela.

Zoran Toronto
Gost
Zoran Toronto

CGora …Razdvoji one te su bili na braniku Srbstva i one stosuga izdali ko ovi danas u Crnu Goru od 2006 kad prestadosmo da postoimo.Nit drzave nit naroda ovdje vise nema….nazalost

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

CGora vazda kod nas Srba postoje Obilic i Brankovic. Izrodi (musl.hrv.milogorci) su uvijek nam bili prokletstvo, kako rece Njegos “ne bojim se vrazjeg kota neka ga ka na gori lista, no se bojim od zla domacega”.

Mirsad K
Gost
Mirsad K

Zeta slavna Druze pricas gluposti gadjali su Lovcen jer se zmija u glavu tuce a toje Njegos i njegovo Srbstvo,danas bi smo srecno zivjeli u drzavi Albaniji da nebi onoga degenerika Aca Karadjordjevica i njegove Sugoslavije…Pitam ja tebe zasto su Austrougari pomagali Albaniju i Albance kad si toliko bistar

Cuca
Gost
Cuca

EVIVA. Nikad više 1918.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cucla

Ćuća
Gost
Ćuća

Cuca Evivas, vidi se da talijanski geni rade posao

Vujo
Gost
Vujo

I ovdje su se sjatili mrzitelji Crne Gore. Bravo Simovicu. Tako treba svi da rade

Petar
Gost
Petar

Nikad vise 1918! Nikad vise tudja kolonija i okrug bilo koje Velike Države. Svoji na svome, svi gradjani Crne Gore. I zato moramo da afirmisemo Krsta Zrnova da on bude uzor mladjim generacijama u borbi za Pravo, Cast i Slobodu Crne Gore. Jer to je borba neprestana!!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne može Sbin nikad biti uzor dukljanskoj omladini.
Nikad!

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Petar zelenasi su nosili samo trobojke, jel si toga svjestan?

TALOG
Gost
TALOG

Covjece,jesili ti krsten ? Sta pricas ovakve nebuloze ,kao da ibtervju dajes KONGU,a ne Malenoj C.Gori,gdje sve novosti o dogadjajima mozes cuti za Deset minuta,uz kafu ,sa par prijatelja. AaAko ovakve nebuloze pricas ,da bi se udvorio svojoj firmi DPS,koja radi VAN ZSKONA,vec 30 god.to je OK. Ali bre,Simovicu,zanemarujus cinjenicu,da sve sto vrijedi intelektualno,vani je nakazne politike koju vodi DPS… Više »

Vrhovni
Gost
Vrhovni

Ali bre, nije Crnogorski…talogu jedan

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Bas si … talog.

Gabriel
Gost
Gabriel

Je li ovo onaj ministar za telad?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Za brave

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kockoglavi se uznemiro

Roker
Gost
Roker

Konacno je doslo da se cuje istina o 1918. Svaka ti cast Simovicu

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Svaka ti čast Simovicu

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ko su ovi? Sto oskrnavaju Srpskog viteza Krsta Zrnova?

CT Punoglavac
Gost
CT Punoglavac

Enomu Bratanic Krstov zivi u Beograd,znas sto veli…? Stidme ovieh danasnjih Crnogoraca !

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Можда сам ја луд па ми се привиђају подјеле, мораћу се поћ испитат. Шиптари се веселе уз заставе Албаније, Црногорци уз тробојку Краља Николе или тробојку с 4С, Хрвати уз шаховницу, муслимани уз неку са љиљанима. Уз тренутну црногорску заставу се радују само ДПС-овци, они који су уновчили свој патриотизам и они због којих нам је IQ толики колики је… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zaboravio si Dukljane i njihove zelene zastave

Budimo iskreni
Gost
Budimo iskreni

Zaboravio si srbijanske popove da uvrstiš na čelo te tvoje kolone.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A na njihovim izmisljenim zelenim zastavama, stoji srpska trobojka oko vijenca.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Неки дан на фб једна ђевојка тврди да су јој стари причали да је врх црногорске капе био зелен, а не црвен. Толико о таквим ликовима и поштовању предака и историје.

Nikola
Gost
Nikola

Neko zeli da slika I snimi govor ovoga vajnoga komite,porazavajuce…

petar
Gost
petar

cirkus medrano i danas u vasem gradu sta drugo reci

Krsto 150 lira
Gost
Krsto 150 lira

Jeste li zvali potomke Pircija Birolija, Krstovog ratnog druga?

Pisar
Gost
Pisar

“vihorove koji su lomili”, onda su orkani njihali…Dobro mu ide ova poljoprivreda.

Staxe
Gost
Staxe

On misli da je Dps država,pa vjerovatno zbog toga misli da nismo podijeljeni…

Kapetan Ricudis
Gost
Kapetan Ricudis

Na danasnji dan se u mjestu Velika desio jedan od najvecih zlocina u nasoj istoriji. Dali ce ovaj medij sa prefiksom “crnogorski” posvetiti slovo toj velikoj tragediji u kojoj je za 2h na najmonstruozniji nacin pobijeno preko 400 zena,djece i staraca a u narednih par dana preko 800? Unaprijed hvala.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Eo trče

Kuvar
Gost
Kuvar

O tome niko ni slova da napise ,mada zasluzili smo kad se ovoliko godina narod nije organizovao spomen plocu da napravi ,ocigledno da nemamo postovanja za stradale

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Je li ova zelena zastava bošnjačka ?

Miraš Hodža
Gost
Miraš Hodža

Jeste, uzeli smo od Adnana Muhovića.

LSCG
Gost
LSCG

KAD SU LIBERALI BILI ZA TO VI STE TADA DOVODILI SESELJA I ZIRINOVSKOG I SRBOVALI I NAZIVALI LIBERALI NEPRIJATELJIMA DRZAVE I DRZALI U KUCE SLIKE MILOSEVICA,

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A kad je Kralj Nikola bio ziv mi crnogorci smo samo pjevali o Obilicu i Caru Dusanu i istaknuli trobojke

Kolomboć
Gost
Kolomboć

Kako nijesmo mićko, samo smo o caru Duletu pričali, sjećam se ja. Dobar je i Obilić, jedan od boljih imaginarnih junaka…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Da “gospodar”kaze istinu opet bi svi ovi skupljeni bili najveci srbi, veci i od srbijanaca, hercegovaca, vojvodjana, krajsnika, kosovara zajedno.

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Dukljansko falsifikovanje istorije, crnogorci su vazda bili srbi, ne prisvajte nadu istoriju, imate vi vasu montegorsku i drzte se nje

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da nije tužno bilo bi smiješno

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Krsto zrnov, cowk se za zivota izjasnio kao srbin, i bio ponosni nosilac obilica medalje.

Nemanja
Gost
Nemanja

da hteo pare od latina =das Boku uzmes pare vladas sa krljom .pa to ti je Srpko Crnogorski ===== kada je v pitanju vlst

CETINJE
Gost
CETINJE

SIMOVICU STO RECE ONO ZA DI KEJA

Govedinka
Gost
Govedinka

Neki rade nešto nečojski, neljudski i nesojski…

veki
Gost
veki

hronićni folirant, što nas uvaliste u NATO koji nam pokloni prvu bombu , i djeca boluju od raka , poljoprivredniče politički

LIBERAL CT
Gost
LIBERAL CT

SVE CLANOVI DPS KOJI SU PROGONILI LIBERALE SAMO ZATO STO SU BILI CRNOGORCI,A ONI TADA VELIKI SRBI.I SAD SU CRNOGORCI ISTO KAO I 1990 .KOMITI SU BIL LJUDI I PATRIOTE A TI SIMOVICU SI BIO KOMUNISTA TI NEMAS VEZE SA KOMITIMA.

TrickyBad
Gost
TrickyBad

Propast totalna ovog narod kad guta.ove Dps bolestine. Ovaj poljoprivrednik prica o Bozicnom ustanku. Pogledajte samo te face na fotografijama, 21. vijek je… napredak…. pakao klasicni. Ko ima mozga neka bjezi odavde dok je jos na vrijeme.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Boze dragi, kako cemo se na kraju pokrpit medjusobno, sve zafaljujuci ovakvim mudracima kao sto je ovaj glavati politicar koji postade velji crnogorac koji prica o domacinima crnogorskim ciji je prisjek starosti preko sedamdeset godina !

Zeljko
Gost
Zeljko

Ako je neko dijelio i zivio na podjelama to ste bili vi dps 90 setih.Muka me uhvati kad vidim ko danas pokusava da prosperira na komitskom pokretu tih god.Sve ste pokusali zatrijeti da nije bilo LSCG.Vi nijeste dostojbi pominjati imena vjecnih mucenika koi dase zivote za domovinu.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koi-japanski šaran

milospg21
Gost
milospg21

a Krsto sam se izjasni da je SRBIN bio..e jada i to se zaboravlha

Djuro
Gost
Djuro

A jeste ti si je spasio zajedno sa schefom !

Ronilac
Gost
Ronilac

A ti si biser Crne Gore.

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Sto je ovo?????
Ovi nam scaki dan nesto nagovjestavaju
Cudno????

Send this to a friend