Politika

Crna Gora za vrijeme finskog predsjedavanja EU da otvori preostalo poglavlje

Poželjevši dobrodošlicu i uspješan rad ambasadoru Finske Kimu Lehdevirtu premijer Duško Marković se zahvalio toj državi na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u procesu evropske integracije i istakao posvećenost naše zemlje reformama sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

On je ambasadora primio u nastupnu posjetu, a premijer je istakao da su naša očekivanja da za vrijeme finskog predsjedanja, koje je počelo juče, Crna Gora otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje i da okonča rad na izvještajima kojima bi bila utvrđena naša interna spremnost za zatvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja.

Ambasador Lehdevirta je upoznao premijera sa prioritetima finskog predsjedavanja Evropskom unijom rekavši da će njegova zemlja promovisati politiku proširenja te da sve države Zapadnog Balkana moraju imati evropsku perspektivu.

Finska se, naveo je ambasador, zalaže za princip regate odnosno za zasebno tretiranje uspjeha svake države-kandidata.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Finske zaključili su da su bilateralni odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i iskazali zadovoljstvo činjenicom da se intenzivira i ekonomska saradnja za šta je primjer saradnja Elektroprivrede Crne Gore sa finskom kompanijom Fortumom na projektu jedne od najvećih solarnih elektrana u Evropi. Zaključeno je da taj projekat može predstavljati odličan primjer za dalje finske investicije u našoj zemlji.

Na sastanku je inicirana posjeta Velikog odbora Parlamenta Finske našoj zemlji.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Aoooo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aoooo
Gost
Aoooo

A položismo li ga više, evo polažemo dvades godina, pet Sorbona bi završili!

Send this to a friend