Politika

DIK potvrdio listu koalicija Crno na bijelo, Etiopljanka napravila zabunu

Kasech Adamu Sekulović

Državna izborna komisija potvrdila je danas izbornu listu koalicije Crno na bijelo koju čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, Stranka prave i pomirenje i nezavisni intelektualci. Iz ove koalicije reagovali su i na navode koji su se danas pojavili u medijima oko njihovih prikupljenih potpisa.

“Ponosni smo na činjenicu da naša koalicija pomjera granice. Prvi smo u istoriji parlamentarnog života Crne Gore na čijoj se listi nalazi rođena Etiopljanka, Kasech Adamu Sekulović, koja već više od 30 godina živi u Crnoj Gori. Upravo je njeno ime izazvalo zabunu MUP-a, čiji registri nisu usklađeni sa registrima DIK-a i gdje nadležni nisu mogli da razluče šta je ime a šta prezime naše drage koleginice”, navodi se u saopštenju koalicije.

Crno na bijelo, kako su kazali, i na ovaj način pomjera granice u Crnoj Gori i nadaju se da će ovakve stvari postati normalnost pri čemu će se MUP i DIK vremenom navići na različita imena u odnosu na ona sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Oni su se osvrnuli i na današnje medijske navode oko tzv. duplih potpisa.

“Zbog pune istine želimo naglasiti da DIK ni u jednom trenutku nije problematizovala prikupljene potpise naše koalicije. Kako je lista potvrđena jasno je da su policijski spinovi oko tzv. duplih potpisa bili netačni. Jeftin pokušaj udara na koaliciju Crno na bijelo nam je zapravo dao samo dodatnu reklamu i vjetar u leđa da nastavimo našu borbu za promjene i za bolju i drugačiju Crnu Goru. Za nas različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo jer mi svakog dana živimo građansku Crnu Goru”, zaključuju iz koalicije Crno na bijelo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hernan
Gost
Hernan

Da ste sa SDP,kao jedine građanske partije u CG-imali biste nekakve izglede. Ovako,i vi i oni po par mandata i to je to…Ukopaše vas sujete. A i brak sa Aljom onomad…

Naroz
Gost
Naroz

Komedijashi.

Strijelac
Gost
Strijelac

Ova ih trenira za maratonsku trku da uđu u Parlament, za izbore najvjerovatnije 2028.godine.
Za ove izbore nedostaje im kondicije.

Čegović
Gost
Čegović

Pretpostavljam da je ona građanka Crne Gore koja je rođena u Etiopiji, inače ne bi mogla da bude na listi. Ovo biste trebali da ispravite jer zvuči diskriminatorno.

DPSovac
Gost
DPSovac

Hahahahaha! Vele u parlamentarnom životu. IMATE VI JOŠ DA GULITE DOK DOĆERATE DO PARLAMENTA. AKO I DOĆERATE!

Tinkulica
Gost
Tinkulica

A ,,,,,,,,zato je crno na bijelo.bravo ako vad Etiopija ne spasi nece niko.

zvrk
Gost
zvrk

Brojaci Urinih glasova se sasvim sigurno nece zbuniti.

Cetinje
Gost
Cetinje

“dobra koalicija”Crno na bijelo,e CRNA da ne moze biti CRNJA,a bijela,e mora da se nijesu “suncali”kao ova Egipcanka. Na sto “spade”nesrecni Nemanja Abazovic i njegobi bizinici.A kako se “velja”Nemanjin podpresjenik ka da je od Petrovica,a ne od Adzica.

el_guapo
Gost
el_guapo

Ne prosipaj rasizam 0 ljudska. Vrlo važno za koga si, što manje takvih kao ti imali, to će nam bolje kao društvu bit.

blavor
Gost
blavor

Pušti ti Etopljanku i kuriozitete, folirantu! Sto ne uze koju sa Konika? Neceš jer ni njih ne možeš podvesti pod mantiju

Send this to a friend