Politika

Crnogoroska: Nikad više sramna „Podgorička skupština“

Nakon što je Skupština izabranih predstavnika naroda Crne Gore na današnjem narodnom skupu u Murini, koji je organizovao DF, usvojila odluku o raspisivanju državnog referenduma o ulasku Crne Gore u NATO, oglasila se i Crnogorska. Kažu da odluka neće proizvesti nikakve posljedice, ali da je ostavlja gorčinu kod svakog građanina koji voli svoju državu.

“Odluka današnje tzv. „Murinske skupštine“, naravno da neće proizvesti nikakve posljedice, ali ostavlja gorčinu kod svakog građanina koji voli svoju državu, jer svijest potiranja Crne Gore još uvijek živi u mirisu tamjana i u usijanim glavama srpskih nacional-šovinista”, kazali su iz Crnogorske.

Prema njihovom mišljenju, nije ništa novo da “zagovornici nestanka Crne Gore ne priznaju državne organe države u kojoj politički djeluju”, ali da je novost da su počeli svoje partijske skupove sa mračnim porukama nazivati Skupštinom.

“Za one građane koji su preskočili neke istorijske lekcije, pa ne znaju kako je održana sramna „Podgorička skupština“ 1918. godine, ovaj današnji događaj u organizaciji DF-a je dobro podsjećanje jer su motivi, način izbora članova Skupštine i odluke veoma slični.Posljedice odluka sramne „Podgoričke skupštine“ Crna Gora je osjećala gotovo čitavi vijek, ali smo tu istorijsku nepravdu ispravili referendumom iz 2006 godine. Na mjestu gdje je nekada bila zgrada u kojoj je održana tzv. „Podgorička skupština“, danas je veličanstveni spomenik kralju Nikoli”, kažu iz Crnogorske.

Svima njima, kažu iz Crnogorske, jasno poručujemo: Da je vječna Crna Gora! Nikada više sramna „Podgorička skupština“!

Narodnom  skupu u Murini pristvovali su poslanici Demokratskog fronta, poslanik Socijalističke narodne partija (SNP) Aleksandar Damjanovič, kao i odbornici ovog saveza i SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jokan
Gost
Jokan

Da nije ova “Skupština” održana u Murino đe pogiboše ona đeca, reklo bi se smiješna rabota.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Od svih politickih partija u CG, Crnogorska je ponajmanje crnogorska. Rijec Crnogorac podrazumijeva: čast, obraz i poštenje pa bi partija koja u sebi nosi to ime morala imat sve ove odlike, a nema. Ovo u Murinama nije skupstina jer se zna dje je skupstina ali je lijepo sto su obiljezili dan stradanja crnogorskih gradjana u bombardovanju od strane NATO agresora.… Više »

Podgorica
Gost
Podgorica

Isto ka prije sto godina. Tada je Podgorica bila kasaba. Skupili, što iz Beograda, što izabrali sa ulice (jer neki još uvijek misle da su to bili poslanici koje je narod bira) i ukinuli Crnu Goru. Isto ka ško će ovo u Murinu imat legitimitet, tako je i ono imalo. Nema više naivnih Crnogoraca iz 1918-te. …”U glavu nam pamet… Više »

POJK
Gost
POJK

E koliko je skupština sramnih nisi ni ti svjestan.

Rade
Gost
Rade

Meni nije jasno zasti je ‘Podgoricka Skupstina’ sramna. Pa mnogo je cistija nego referendum 2006.

Mikica
Gost
Mikica

I evo zasto opozicija ne moze da uzme vlast ni za 100 godina… ne mozes reformisati cetnika, mazete se u hiljadu boja ali dzabe vam

Anominus
Gost
Anominus

Kako da ti bude jasno kad ti je IQ tako nizak? S toga ne naprezi vijuge, dzabe se zamaras.

Zelenaš
Gost
Zelenaš

Da je vjecna Crna Gora!!!
Samo naprijed,u NATO!!!
A organizuju skupstine novcem koji primaju u drzavnom parlamentu

Volim pošteno
Gost
Volim pošteno

Da je vječna Crna Gora! Da su vječni Crnogorci sa pripadnicima naroda koji su za nju i uz nju! Amin!

POJK
Gost
POJK

Nisi svjestan koliko si naivan.

Ko ih ne zna...
Gost
Ko ih ne zna...

Dobri su ovi dfovc i, misle da ne znamo da im je cilj da nas nema ko branit kad nas njihovi napadnu.

POJK
Gost
POJK

Nisi ni svjestan koliko si u pravu.

Send this to a friend