Politika

Crnogorska: Kusovac zavi Opštinu Tivat u crno

Opštinski odbor Crnogorske u Tivtu na vijest o uvođenju stečaja u Atlas banci, u kojoj je prije mjesec ipo dana bilo zarobljeno 1.915.686,89 eura na računima Opštine Tivat, izjavljuje da se, na žalost svih građana Tivta, upravo obistinjuje mračna, ali vrlo logična projekcija koju su iznijeli u tadašnjem saopštenju, a to je da će Opštini Tivat od zarobljena dva miliona ostati mrvice.

Podsjećaju da je to iznos veći od 14 mjesečnih neto zarada svih zaposlenih u lokalnoj upravi Opštine Tivat planiranih budžetom za 2019. godinu.

„Upravo se dešava kataklizma po opštinski budžet zbog užasavajuće lošeg upravljanaj finansijama Opštine Tivat od strane doktora ekonomskih nauka Siniše Kusovca godinama unazad, ranije sa mjesta potpredśednika, a u zadnjih osam mjeseci sa mjesta prvog čovjeka Optine Tivat, kao i njegovih kadrova, eksperata finansijske struke iz DPS-a. Dva miliona eura živog, postojećeg novca na računima Opštine Tivat u Atlas banci, odoše k’o rukom odnešeni. Podrugljivo, šarlatanski i krajnje neuko je doktor ekonomskih nauka komentarisao našu ekspertsku finansijsku analizu u vezi ovog slučaja, a ispostavilo se da smo bili debelo u pravu,“ saopštio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Crnogorska zahtijeva da Kusovac javno saopšti građanima Tivta koliki je tačan iznos novca na računima Opštine Tivat u Atlas banci u trenutku uvođenja stečaja; zašto su toliki novac držali na jednom mjestu (takvom riziku budžetska sredstva ne bi izložio ni učenik prvog razreda ekonomse škole, ili pak postoji neki skriveni interes); koje su mjere preduzeli od uvođenja prinudne uprave u Atlas banci kako bi ublažili nastupajuće gubitke; i da li se građani Tivta od ova dva miliona eura mogu ičemu nadati ako se zna da po Zakonu o zaštiti depozita Opština nema pravo na isplatu garantovanog depozita.

Takođe, Crnogorska zahtijeva da finansijski menadžment Opštine građanima Tivta, bez manipulacije i zamjene teza razmetanjem planiranim investicijama na papiru, precizno saopšti kako će se ova situacija reflektovati na budžet grada, i na koji način misle, ako uopšte o tome razmišljaju, nadomjestiti manjak od dva miliona eura novca koji je Opština imala, a izgubila isključivo njihovom greškom.

„Mislim da je ovo jedinstven slučaj u svijetu da je jedan predśednik opštine za osam mjeseci unakazio opštinski budžet za osam miliona eura. Prvo oprost dugova Porto Montenegru u iznosu od 5,6 miliona, zatim tužba PAM-a – iznos obeštećenja oko 300 hiljada eura, i sada gubitak 2 miliona eura živog novca stečajem Atlas banke. S obzirom na činjenicu da Kusovac nosi titulu doktora ekonomskih nauka, da je bio dekan Fakulteta za menadžment u Herceg Novom, da je profesor sada (ili je bio) na istom fakultetu na predmetima Finansijski menadžment, Menadžersko računovodstvo, Strateški menadžment, Liderstvo (stoji u biografiji Kusovca na sajtu pomenutog fakulteta), ovu situaciju bi mogli svrstati u rubriku crni humor, dok za građane Tivta predstavlja totalni horor. Nakon odlaska sa funkcije predsjednika opštine, a to je najdalje do slijedećih lokalnih izbora, bojim se da mu je evidencija na birou rada najrealnija opcija, jer nakon očajnih poteza u praksi teško da će ga više i na jednom fakultetu angažovati da im čini loš marketing i narušava ugled, obrazovi standard, ali i finansijsku potenciju, što se u zadnje vrijeme nažalost izdvaja kao najbitniji segment visokog obrazovanja. Ovo je paradigma društvenog propadanja, ovoga puta očiglednog urušavanja obrazovnog sistema, a mi plaćamo danak neukosti lažnog intelektualca, iskompleksiranog akademskog titulara, i njegovih poslušnika,“ naglašava Božović.

U Crnogorskoj su ubijeđeni da je od lokalnih izbora 2016. godine Opštini Tivat pričinjena veća šteta nego ikada do sada u istoriji i da to neminovno iziskuje krivičnu odgovornost.

„Kada se ovoj finansijskoj kataklizmi dodaju ostali apsurdi i nepočinstva pod dirigentskom palicom apsolutne vlasti DPS-a i odborničke garniture profesionalnih nijemih semafora (zbog boja kartona koje dižu po diktatu kad glasaju, a nikako zbog korisnosti), sigurni smo da je građanima Tivta kristalno jasno da je DPS izgubio svaki kompas, te da su i kadrovski i sistemski vrlo štetni i nedorasli izazovima novog vremena koje nosi intenzivan razvoj našeg grada,“ zaključuje Božović.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Kusovac u zatvor da otkrije ko mu naredjuje

Vitinka
Gost
Vitinka

Ovo sad prica da bi sa propalih protesta skrenuo paznju! Jadno od Crnogorske sta radi!

oliver14
Gost
oliver14

Ne daj Boze da je opozicija na vlasti u Tivtu, prosao bi Tivat gore nego i Budva, Kotor i HN zajedno! Sve bi investitore pocerali.

goran1978
Gost
goran1978

Nije Kusovac zavio opstinu u crno, opstina funkcionise odlicno nego sto ti pravis dramu dje joj nije mjesto to je vec druga pjesma.

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Ovi i dalje misle da se bave politikom

Edi89
Gost
Edi89

Ova tzv. partija bolje da se pozabavi sobom i odlivom clanstva nego uspjesnim vodjenjem opstine tivat

Leart
Gost
Leart

Ovi su jos u politici ?

Komita
Gost
Komita

Kad si tako vidovit,imas li kakvu viziju za kladionicu ,da nadoknadimo ovaj meleon

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A sto cini ravnogorska ,sve li znate

Liberal
Gost
Liberal

Kako je iko mogao znat da ce atlas pod stecaj da ode ?

Snajperista
Gost
Snajperista

Pa nije Kusovac ekspert pa da predvidja kad ce koja banka da ide u stecaj i kako koja banka posluje. Na racunima iste banke su desetine miliona investitora stranih i domacih i sav novac ce biti isplacen

Jelena
Gost
Jelena

Bozovicu , odakle Njegus protiv drzave , Koliko vrijedi tvrdjava u kojoj si se rodio džabe živio i živite.Loše ti je od države, pa si se našao da kritikujete vlast.Šta si to , ti doprino Tivtu.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ajte, luzeri, sa laznim crnogorstvom…trojanci mali potplaceni… ne brukajte vise ime crnogorsko

Mana
Gost
Mana

2 miliona, i 5 kojih je oprošteno Portu, znači Kusovac je Tivat u zadnjih godinu dana što se zna ojadio Tivat za 7 miliona eura. Malo li je? Sjedacu doma, nemam razloga na proteste izlaziti.

Realno
Gost
Realno

Imam otpor prema Crnogorskoj, jer se kiti jednom zastavom, a radije bi jednom drugom, ali za ovo su potpuno u pravu. Ne drže se sva jaja u istoj korpi!

Send this to a friend