Politika

Crnogorska osudila smjenu Jokića

Predsjedništvo Crnogorske poručilo je da žali zbog, kako navode, katastrofalne odluke da se smijeni predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Kako dodaju, osuđuju “akt prekrajanja izborne volje građana Kotora, koji su 2016. godine na izborima glasali za razvlašćivanje DPS-a”.

“U situaciji u kojoj širom Crne Gore imamo pobunjene crnogorske građane, koji se bore za pravdu i za slobodu, nije smjelo da se desi da se bilo koja politička partija ponaša suprotno volji građana. Niko nema prava, ako želi da bude opozicija i da zajedno sa nama stvara savremenu i demokratsku državu, da protivno volji građana danas u Crnoj Gori pravi dogovore oko podjele vlasti sa DPS-om”, navode iz ove partije.

Nadalje ističu da je smjena Jokića sa mjesta predsjednika opštine neodgovoran čin i da kotorski slučaj pokazuje da u političkoj borbi nije presudan broj aktera sa kojima se učestvuje u zajedničkoj borbi, već pouzdanost i kredibilitet tih aktera.

Takođe, predsjedništvo Crnogorske je predložilo da se model po kojem uspješno funkcioniše budvanska vlast iskoristi i u drugim opštinama.

“Pobunjeni crnogorski građani zaslužuju da se opozicione političke partije ponašaju odgovorno jer njihova borba ne smije biti protraćena ili iznevjerena. Uvjereni smo da se kriza legitimiteta u kojoj se nalaze političke institucije u Crnoj Gori najbolje rješava stvaranjem uslova za poštene i slobodne izbore. Ovo mora biti prioritet broj jedan svih aktera, a ne njihovi trenutni partikularni interesi”, poručuju iz Crnogorske, pozivajući predstavnike Demokratske partije socijalista (DPS) da se u što kraćem roku uspostavi dijalog sa predstavnicima opozicionih političkih partija i građanskog pokreta Odupri se – 97.000.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Moze li se kako promijeniti naziv ove kazne strančice u nekakvu npr FOLIRANTSKO Srpska ili slicno

Fileopg
Gost
Fileopg

Sve što im se reče malo im se reklo. Sad će ga Aljeksa pogladiti po zatiljku zbog ove ne tražene podrške…

Vrata od suranj
Gost
Vrata od suranj

Vama je ostala Dragica. Ona je redovnica na “njegosevoj suzi”

Gagi
Gost
Gagi

Predsjednice “Crnogorske”prestani vec jednom da se LAZNO predstavljas u ime partije koja je NAJMANJE Crnogorska,e cita Srbijanska partija,sve zajedno sa Purkom Ivancebicem i ostalom “zgonadijom”nijesmo vam dali glas da “srbujete”nego suprotno,a vi “zasraste”vec u Budvi.Nego bit ce ubrzo izbora pa odoste u “ono Pera Dragova”,a to su DRACE.

Omnis
Gost
Omnis

Ko daje medijski prostor ovima?! Osim sto imaju jednog odbornika u BD ova partija je potpuno nebitna!

Ma,neka
Gost
Ma,neka

aooo, javili se i trojanci, hahaha…a dje im je oni doktor sociologije iz Beograda, moze li sto zakucit iz Crne Gore, ksd su ga izbavilo iz Srbijanske skupstine?

OZANA KOTORSKA
Gost
OZANA KOTORSKA

Nezakonito smjenjen.

Gulozeca
Gost
Gulozeca

Hahahaahah… javila se srpska stranka sa Crnogorskim imenom… hahahha..i ja postojim..

Send this to a friend