Politika U RASPLETU BUDVANSKE POLITIČKE KRIZE SVE OPCIJE OTVORENE

Crnogorska pokreće inicijativu za smjenu Carevića

Marko Bato Carević

Crnogorska, koja je u petak obavijestila javnost da više nije dio koalicione vlasti u Budvi, iniciraće već danas smjenu aktuelnog predsjednika budvanske opštine Marka Carevića, saopšteno je nezvanično Dnevnim novinama iz te partije.

Kao kap koja je prelila čašu navodi se pokušaj “dovođenja Guče” na pjenu od mora, ali je činjenica da plan o smjeni aktuelnog predsjednika Budve postoji od ranije.

Carević je na dužnost predsjednika crnogorske metrolope turizma stupio 5. januara ove godine, glasovima 20 odbornika. Sjednici na kojoj je izabran nijesu prisustvovali odbornici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrate.

Za inicijativu dovoljni su potpisi 11 odbornika (od ukupno 33 koliko ih je u SO Budva). Demokrate i Crnogorska imaju zajedno 10 odbornika (sedam i tri), tako da im treba samo još jedan odbornik da njihova inicijativa prođe. Ostaje da se vidi ko će im se pridružiti, da li će to biti odbornik koalicije “Budva mora” iz GP URA, nezavisni odbornici, SNP, Demos…

JELUŠIĆ: VAŠAR TAŠTINE

Predsjednik opštinskog odbora DPS Budve Predrag Jelušić kazao je Dnevnim novinama da će se ova partija, ukoliko takva inicijativa bude pokrenuta i nađe se na dnevnom redu lokalnog parlamenta odnijeti odgovorno, kao i uvijek do sada, te da neće dopustiti da budu uvučeni u prizemne političke igre budvanskih koalicionih partnera.

“Za inicitaivu o smjeni Carevića potrebna je trećina odbornika i oni ih u aktuelnoj vlasti imaju. Vidjećemo hoće li zaista pokrenuti inicijativu za smjenu Carevića, a ako se to dogodi mi ćemo se se odnijeti kao odgovorna opoziciona partija. DPS nije učestvovao u izboru predsjednika Budve i nećemo im remetiti planove u rušenju jedni drugih. Dakle, nećemo im stajati na put, nijesmo ni kada su birali Carevića, ali nećemo dozvoliti da budemo dio njihovih prizemnih političkih igara. To što su oni jedni o drugima rekli, najbolje govori o aktuelnoj budvanskoj vlasti. Na sceni je vašar taštine čije će posljedice trpjeti i trpe građani jer se odlaže rješavanje izuzetno značajnih projekata koji će, kada se budu realizovali, promijeniti sliku Budve i dati joj mjesto kakvo zaslužuje na turističkoj mapi Mediterana”, kaže Jelušić.

Jelušić kao primjer slabog funkcionisanja koalicione vlasti u Budvi navodi da Ministarstvo održivog razvoja i turizma dva mjeseca čeka da ih obavijeste ko će biti član međunarodnog žirija u konkursu koji se uskoro objavljuje, a odnosi se na idejno arhitektonsko rješenje šetališta u Budvi koje će obuhvatiti zaleđe Slovenske plaže i plaže u Bečićima, uključujući i njihovo povezivanje.

Šta će se sve dešavati, biće uskoro poznato. Predsjednik budvanske opštine Marko Carević poručio je predstavnicima Crnogorske, nakon njihove odluke da napuste vladajuću koaliciju, da “razmisle svojom glavom”, te da su spremni na sve opcije.

“Svakako da izbori idu u narednom periodu, da li će to biti brže prije redovnih ili neće ostaje da vidimo što će gospoda da uradi”, naveo je Carević.

PLJUŠTE UVREDE

Kakav god bio epilog budvanske političke krize ostaće upamćene teške uvrede kojima su se čašćavali Demokrate, DF i Crnogorska. Za DF je postupak Crnogorske pokazatelj da su Demokrate krenule u realizaciju kotorskog scenarija, te da je Pavićević “klasična agentura zapadnih službi” koji je poslat u Crnu Goru da razbije opozicionu vlast u Kotoru, Budvi i Herceg Novom.

Pavićević je odgovorio da se svi Srbi stide ponašanja funkcionera DF-a, a funkcioner Crnogorske Dragan Ivančević je saopštio da su na vlast doveli “rigidnu šovinističku ekipu”.

DF-u nijesu ostali dužne ni Demokrate koje su u jednom od brojnih saopštenja naveli da je Front “jadan, prizeman i mizeran”.

Oglasio se prije dva dana i Opštinski odbor DPS Budva odakle poručuju da dio budvanskog “političkog vašara predstavljaju i reakcije stranaka koje su dio ove koalicije” “Sjećamo se kako su otćutali šovinistički performans kojim se slavilo “oslobađanje Budve”, nadajući se mrvicama sa bogate budvanske trpeze i što dubljem infiltriranju svojih kadrova po budvanskim javnim preduzećima. Danas, kada im je predsjednik opštine Carević očigledno zavrnuo slavinu, opet su se sjetili “mediteranske pjesme” Budve i crnogorskog kulturnog identiteta”, navodi se u saopštenju DPS Budva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Sad Magistar Bečić ne čini zvek zvekova što pada još jedna opoziciona opština…

Zoran
Gost
Zoran

Ode velikosrbadija sa vlasti u budvi.

Aloalo
Gost
Aloalo

Care, care, kol’ko ima sati?

CCCC
Gost
CCCC

Ovo je sramora sta se radi da dps otima vlast po crnoj gori.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Vašar licemjerstva,prostakluka,zavisti i mržnje!
Opozicijo,tužna prico!

CGIQ60
Gost
CGIQ60

U pamet se Velimire .Davno je bila 66-ta!

Send this to a friend