Politika

Crnogorska traži smjenu predsjednika SO Budva

Odbornici Crnogorske u budvanskom parlamentu iniciraće smjenu predsjednika Skupštine opštine (SO), Đorđija Vujovića.

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Miodrag Čučka, kazao je da je odbornički Klub te partije, ostao dosljedan zaštiti interesa građana Budve.

“Podržavanjem odluka koje se tiču zabrane gradnje u centru Petrovca i Budve, Miločerskog parka i luke naši odbornici su pokazali kako se voli i brani ovaj grad”, navodi Čučka u izjavi.

Oni tvrdi da su odbornici Crnogorske, iako ih je samo troje u opozicionim redovima, uspjeli da razobliče da je sve te odluke predsjednik Opštine mogao donijeti sam i da Opština već participira kao stranka u postupku za izdavanje građevinske dozvole za gradnju u Miločerskom parku.

“Građani Budve treba da znaju da su one silne prozivke prethodnih mjeseci, kako opozicionim odbornicima nije stalo do zaštite prirodnog dobra, samo populistički napad vladajuće većine čiji predsjednik Opštine čak i na sjednicama pokušava da disciplinuje odbornike pa i predsjednika Skupštine, zaboravljajući osnovni princip podjele vlasti na izvršnu i zakonodavnu”, navodi Čučka.

On smatra da je korektno od izvršne vlasti da konsultuje zakonodavnu.

“Samo neka pojedinci vode računa kako preko medija prozivaju i oslovljavaju odbornike i partije jer u Budvi se svi znamo, u sazivu nema korumpiranih i kupljenih, a tako izgovorene klevete mogu da se vrate kao bumerang, mada vidimo da im se vraća i to upravo od njihovih koalicionih partnera”, rekao je Čučka.

On navodi da u Crnogorskoj nijesu zaboravili ni neprimjerene javne istupe predsjednika SO Budva koji je izabran upravo njihovim glasovima.

“Osim što nas je označio kao “kupljene”, u naše ime je postavljao vijenac na spomeniku strijeljanim pripadnicima Ravnogorskog pokreta. Nije naša namjera da vrijeđamo bilo čiju ličnu tragediju, ali predsjednik SO za to nije dobio našu podršku!”, naglasio je Čučka.

On je rekao da Crnogorska jasno i glasno to osuđuje, i navodi da su razočarani odsustvom reakcije koalicionih partnera Vujovića – URA, Liberalne partije i Socijaldemokratske partije.

“Nama je javno izvinjenje predsjednika SO Budva značilo, ali ne u bitnoj mjeri da ne nastavimo proceduru njegove smjene. Poštujući princip smjenjivosti, nakon održavanja našeg Opštinskog odbora, tražićemo podršku svih odborničkih klubova za inicijativu koju ćemo podnijeti”, poručio je Čučka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Puna podrška za inicijativu crnogorske.

Nera
Gost
Nera

Ne smeta postavljanje vijenca Demokratama.A sto se ostalih tice i oni ce ga postavit samo da ostanu u svojim foteljama.

Banjo
Gost
Banjo

Tako je! Mičite janičare s grbače.

Send this to a friend