Politika

I crnogorski Liberali na Kongresu u Amsterdamu

Delegacija Liberalne partije Crne Gore, koju predvodi predsjednik Andrija Popović, učestvuje na Kongresu ALDE saveza liberala Evrope koji se održava u Amsterdamu, a na kom Liberali iz svih država Evrope diskutuju o ključnim problemima sa kojima se kontinent suočava.

Liberali će raspravljati o otporu populizmu, ekonomskoj krizi, ali i novim načinima demokratizacije i jačanja demokratije u državama Evrope.

“Na Kongresu će govoriti i liberalni premijeri mnogih država Evrope, Holandije Mark Rute, Belgije Čarls Mišel, Slovenije Miro Cerar, Luksemburga Havijer Betel, Estonije Juri Ratas”, navodi se u saopštenju.

Popović će se, kako je najavljeno, tom prilikom sresti sa liderima prijateljskih partija i država, a susreo se i sa predsjednikom Liberalne Internacionale Julijem Minovesom i ALDE saveza Hansom van Balenom.

“Međunarodni ugled koji uživa LPCG potvrda je ispravnosti programskih načela partije i dokaz važnosti učešća liberala u vladajućoj većini i kreiranju politike Crne Gore, naročiito u procesu dalje demokratizacije i evropskih integracija ali i jačanja ekonomije i slobodnog tržišta”, zaključuju u LPCG.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prešo
Gost
Prešo

Ko plaća ova putovanja a narod nema ni za ručak.

Hmm
Gost
Hmm

Ja radim u fabrici i danas sam jeo brancin

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ovi Liberali bi trebali da se ujedine svi u jednu partiju,ovako su u nestajanju

Send this to a friend