Politika

Crnogorski pokret: Učesnici litija napadaju pripadnike drugi nacionalnosti, država da reaguje

Crnogorskom pokretu javljaju se članovi i prijatelji obavještavajući ih o napadima “velikosrpskih litijaša” na pojedine porodice i pojedince crnogorske nacionalnosti, hrvatske nacionalnosti i pripadnike islamske vjeroispovjesti, saopšteno je danas iz te partije.

“Na djelu je već viđeni scenario, uz providnu i otrcanu uloge žrtve i ugroženih, kojim se ugrožavaju mirni građani, provocira nasilje, ne bi li se dovelo do širih sukoba, uvlačenja Crne Gore u opšti haos i prizvale druge zemlje iz okruženja i šire u miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore. Pozivamo državu, sudske i policijske organe da oštro odgovore na ovakve napade i tako preventivno djeluju na eventualne buduće pokušaje. Upozoravamo da su lojalni građani Crne Gore revoltirani i da sve više govore o samorganizovanosti, a to nije dobra poruka kad je u pitanju ośećaj sigurnosti u Crnoj Gori, niti je nešto što vodi ka poželjnim scenarijima”, pojašnjavaju iz Crnogorskog pokreta.

Pored napada na jednu porodicu u Nikšiću i pripadnika islamske vjeroispovjesti u Pljevljima, takođe su ih obavjestili da su upućivane prijetnje pripadnicima hrvatske nacije i njihovom radiju DUX. Svi ovi slučajevi su prijavljeni policiji.

“Apelujemo na državu i državne organe da se beskompromisno razračunaju sa idejama velikosrpskih aveti da se nasiljem mijenja državno uređenje države Crne Gore i od nje pravi srpski provizorijum, mijenja geoplitička orjentacija Crne Gore i ugrožavaju pripadnici nesrpkih nacionalnosti u multietničkoj Crnoj Gori. Takođe pozivamo sve građane Crne Gore, lojalne državi Crnoj Gori i koji smatraju Crnu Goru svojom domovinom, da ozbiljno shvate prijetnje koje stižu iz krugova velikosrpskog nacionalizma, te da se manu političarenja dok se Crna Gora jednom za svagda odbrani od te pošasti. Tada možemo, u miru, demokratski, bez stalnog damaklovog mača velikosrpskih nacionalista u SPC i srpskih nacionalista, u i van Crne Gore, uređivati svoju Crnu Goru”, ističe se u saopštenju.

11

avatar
1000
8
3
0
 
11
rdmJug katunskedonji KRAJKN ⛈🚜Njegoš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jug katunske
Gost
Jug katunske

Jedva cekam prvoga da krene…najbolje u svojoj zemlji da me gazi bagra izdajnicka,sto im je tudja kuca milija od svoje..jad jadni

donji KRAJ
Gost
donji KRAJ

ahhahahahahahahaha ove ni kuci ne prate

rdm
Gost
rdm

Eto ti pratiš čim komentarišeš.

KN ⛈🚜
Gost
KN ⛈🚜

To im je manir. Poslije kad dobiju po tamburi slijedi kuknjava o napadu na srpsku nejač i nicim izazvanim sankcijama

Hmmm
Gost
Hmmm

Ha, ha, ha, ovo je šou! Ili “hajde da se vratimo tamo gdje smo stali”. 😂😂😂 Jesu li ovo oni što su po hotelima držali neke slabo posjećene kontra litije? Znači, skupina koja je “osjetila trenutak” da otkine malo od starog kolača napravljenog od polarizovane CG. A bjež’te tamo, radite nešto pametno! Kad tad ćemo morati da zaboravimo ove teme… Više »

Crni
Gost
Crni

Napali vao djaOli

Njegoš
Gost
Njegoš

Već su ih zaposjeli,tu pomoći nema.

ElPatron
Gost
ElPatron

A sta plicate to 🤣😂😅😂😂😅

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Anketu… ko voli drugu drzavu neka tamo i ide, pa makar nas ostalo 50.000 ovdje

No name
Gost
No name

Svima onim kojim je dodijeljeno državljanstvo od 90-tih pa ovamo a ne poštuju Crnu Goru kao svoju domovinu oduzeti državljanstvo i poćerati sa svim ovim koni žive i rade na crno u Crnoj Gori ovakvo nešto ne toleriše ni jedna država na svijetu.

PjevačIvica
Gost
PjevačIvica

Kod ovog virusa je kao kod korona virusa blagovremena reakcija je najbitnija. Dažava mnogo mnogo kasni u slučaju ovog virusa destrukcije.

Send this to a friend