Politika

Crnogorski vojnici na NATO vježbi Snažni ratnik 19

Vojska Crne Gore učestvovala je na najvećoj NATO medicinskoj vježbi “Snažni ratnik 19” – “Vigorous Warrior 19”, koja se održala u Rumuniji od 5. do 13. aprila, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

“Sedam pripadnika Vojske Crne Gore na međunarodnoj medicinskoj terenskoj vježbi bili su u sastavu multinacionalne jedinice Balkanske namjenske medicinske jedinice (Balkan Medical Task Force – BMTF) koju čine pripadnici oružanih snaga Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije”, naveli su resoru odbrane.

Kako su istakli, cilj vježbe “Snažni ratnik 19” je simulacija saradnje i medicinske evakuacije, odnosno interoperabilnosti zdravstvenog sistema NATO i partnerskih zemalja u civilno-vojnoj saradnji.

“Poseban akcenat je na operacije pomoći u prirodnim i drugim katastrofama, manevarskim sposobnostima i multinacionalnoj interoperabilnosti, a u cilju priprema za medicinsku podršku zajedničkim multinacionalnim operacijama”, kažu u Ministarstvu.

U okviru vježbe sprovedena je i evaulacija 11 modula poljske bolnice (BMTF Role2) na osnovu čega je i dobijen sertifikat pune operativne sposobnosti i time potvrđeno da je BMTF u potpunosti osposobljen za izvršenje svoje misije – Medicinski odgovor u slučaju prirodnih katastrofa u regionu.

Multinacionalnu zajedničku medicinsku terensku vježbu “Snažni ratnik 19”, na kojoj učestvuje 38 zemalja, organizovao je NATO Centar izvrsnosti za vojnu medicinu (NATO Centre of Excellence for Military Medicine).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dejo
Gost
dejo

mene bi bilo sram

Da pojasnim
Gost
Da pojasnim

NATO – asocijacija 29 drzava od kojih 27 (dvadeset sedam) evropskih !!!
Djeluju ko jedna armija. Dakle ovim mrziteljima svoje drzave – svih 29 djeluju ko jedna .
Slusajte ovamo – NIKAD VISE 1918-ta !!!!

Oblomu...
Gost
Oblomu...

Koga glume naši?

gluma
Gost
gluma

Nikog ne glume, nego su dio vijenog saveza gotovo svih evropskih drzave. potpuno prirodno. Uskoro ce i Makedonija glumiti.
Ostace samo Srbadija koja sigurno ne glumi nego su to sto jesu – vazda mimo svijeta i uz Rusiju

mojsilović
Gost
mojsilović

Danas bez M70B sa kojom su zakletvu juče položili.

Srbadija Barska
Gost
Srbadija Barska

Koliko voli crnu goru ovaj lijevi da neće sa obe ruke držati onu zastavu

mojsilović
Gost
mojsilović

Rukavice za svaki slučaj, higijena na prvom mjestu.

Turbo Supra
Gost
Turbo Supra

Hahahahahahahahahayhayahq nato poltroni 🙂 marionete zapada. Pijuni obicni 🙂 mi smo imali vojsku dok je bilo baja pivljanina ,nikca od rovina, i popa mila jovovica. To su bili junaci i vojskovodje a ne ovi americki poslusnici i potrcko. Sram bi me bilo bit vojnik pod americkom dirigentskom palicom. Nema tu veze jesi srbin ili crnogorac. Stvar je ponosa i obraza… Više »

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Bolje da su luk sadili nego sto rat prizivaju.

Crnojević
Gost
Crnojević

Od armija učesnica na ovoj vježbi drhti ruska armija. Njeno rukovodstvo se sprema da povuče trupe sa Krima i iz Siriji, jer je ozbiljno shvatilo ove manevre. 🙂

Globovanje
Gost
Globovanje

I od Srbije jel ?

Crnojević
Gost
Crnojević

Robovanje, ovdje su presudne armije Crne Gore i Albanije. 🙂

Send this to a friend