Politika

Crnogorski vojnici u još jednoj misiji u Avganistanu

Crnogorski vojnici iz Devetog kontingenta započelu su šestomjesečnu misiju „Odlučna podrška“ koju će obavljati u bazi Marmal, nadomak grada Mazari-el-Šarifa u Avganistanu.

Skupština Crne Gore je u julu ove godine donijela odluku da se broj crnogorskih vojnika u ovoj misiji poveća na najviše 40, tako da deveti kontingent broji 29 pripadnika, što je za devet više od prethodnog.

Prilikom svečanog ispraćaja vojnika, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić je naglasio da je učešćem u misiji i sveukupnim doprinosom međunarodnom miru i stabilnosti, naša zemlja značajno podigla ugled među saveznicima i partnerima.

“Od vojnika očekujem da svoje zadatke izvršavaju profesionalno, u duhu crnogorskih vrijednosti, uz razumijevanje i uvažavanje razlika, kako sa lokalnim stanovništvom i pripadnicima avganistanske vojske, tako i u multinacionalnom okruženju u samoj misiji”, dodao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Siki
Gost
Siki

Oprostite avganistanska djeco za svaku suzu na kojoj placenici zaradjuju. Crmogorci nikad u svojoj istoriji nijesu bili okupatori do danas. Kroz svoju borbu za samostalmost i zrtve koje su podnijeli u borbama sa Turcima, Austrougarima, fasistickom Njemackom i Italijom, znali su sta znaci sloboda. Braniti Avganistance od Avganistanaca bez poziva Avganistanaca je suludo. Oprostite djeco Avganistana sto vam placenici ruse… Više »

Rankovic
Gost
Rankovic

Ko, u sta, dje ??????? Hahahaha

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Srecno junaci. Osvjetlajte obraz Crnoj Gori i stitite taj narod od talibanskih zvijeri

Send this to a friend