Politika

Crnogorski zbor: Apsurd je da iza pokreta Ne damo Nikšić nema Krivokapića

Nikšić

Nevladino udruženje Crnogorski zbor ocijenilo je apsurdnim da iza pokreta “Ne damo Nikšić” ne stoji premijer Zdravko Krivokapić.

Navode da i da je na čelu pokreta Krivokapićeva savjetnica Gordana Radović.

“Još je apsurdniji predizborni naziv pokreta sa borbenim pokličom “Ne damo Nikšić”. Kao što se nekad,u Jugoslaviji, klicalo “Ne damo Trst“, u vrijeme konfrontacije sa susjednom zemljom oko teritorije koju su oslobodili jugoslovenski partizani. To je onda imalo smisla. A „Ne damo Nikšić“ potpuno je besmisleno, glupo, ponižavajuće za Nikšić”, rekli su u Crnogorskom zboru.

Oni pitaju “od koga formalni i stvarni osnivači pokreta brane Nikšić, kome ne daju taj grad, ko su oni koji ne daju grad.

“Šta se to desilo sa Nikšićem da ga „ne daju“? Ako ga „odbrane“, šta to znači, čiji će Nikšić tada biti, šta će to urade Nikšiću ako ga „odbrane“? Ovo su samo neka od sasvim logičnih pitanja u vezi sa izbornom listom pokreta Ne damo Nikšić. Litijaški prepisan slogan „Ne damo Nikšić“ po svojoj suštini je vrlo opasan. Prije svega, u potpunoj je suprotnosti sa retorikom osnivača da žele pomirenje u Crnoj Gori. Kakvo „pomirenje“, ko su strane u „mirovnom procesu“, oko čega treba da se pomire”, istakli su u Crnogorskom zboru.

U tom nevladinom udruženju kažu da “Ne damo Nikšić“ može da znači da se Nikšić ne da samim Nikšićanima, bar velikom broju njih, da se ne da “Crnoj Gori” ili Crnogorcima.

“A kome to savjetnica Krivokapića namjerava da da Nikšić, pošto ga odbrani? Nikšićani, mi vas ne učimo. Samo postavljamo pitanja koja, sigurni smo, i vi sami postavljate. Nijesu Nikšićani zaslužili, nikad tako nije bilo, da ih neko „daje“ ili „ ne daje“. Ne dajte se Nikšićani”, zaključili su u Crnogorskom zboru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realan
Gost
Realan

Nakon izbora nose Nikšić za Srbiju. Eto odgovora ovim komitima.

mrkna
Gost
mrkna

Ne pitajte se previše ko i šta brani. Sve će leć na svoje mjesto posle izbora u Nk.

Send this to a friend