Politika

Crnogorski zbor: Vlada Crne Gore da uputi demarš Vladi Srbije

Subotica, FOTO: IN4S

Nevladino udruženje Crnogorski zbor traži od Vlade Zdravka Krivokapića da Vladi Srbije hitno uputi odlučan demarš zbog toga što su pored glavnih saobraćajnica u Srbiji postavljeni veliki bilbordi sa pozivom “Obnovimo Njegoševu kapelu”.

>>>Od Knina i Prizrena do juriša na Lovćen>>>

“To je akt otvorenog negiranja nezavisnosti Crne Gore i agresije na našu zemlju. Pod vidom tobožnje duhovne inicijative i navodnog vjerskog jedinstva, Srbija na taj način direktno saopštava svoju namjeru da uređuje unutrašnja pitanja u Crnoj Gori”, navode u ovom NVU.

Prema njihovim riječima, pomenuti bilbordi znače upravo namjeru stvaranja situacije u kojoj će takozvani srpski svet, u određenom momentu, krenuti u pohod za obnovu Njegoševe kapele.

“Danas  bilbordima, a sjutra nekakvim maršem na Crnu Goru, a možda i udarima militantnih snaga na našu zemlju. Pomenuti bilbordi su vrlo jasna najava otvorenih ataka na državno i duhovno biće Crne Gore, sa krajnjim ciljem da se poništi naša državnost, a nacionalni identitet uguši u takozvanom srpskom svetu”, ističu u ovom NVU.

Ako Vlada Crne Gore u ovome ne vidi akt nasilja i neprijateljstva Srbije i ako adekvatno ne reaguje, smatraće kažu da i sama učestvuje u realizaciji podrivačkog plana Srbije prema Crnoj Gori.

“Postavljanje bilborda, od Subotice do Kragujevca i na putevima u pravcu Crne Gore ima  apsolutno jasnu logiku i nije potrebno nikoga ubjeđivati šta to faktički znači. Budimo otvoreno-nastavak perfidne okupacije Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Emma
Gost
Emma

Nije moja vlada,

5555
Gost
5555

Treba vidjeti ko placa ovo postavljanje bilborda….

Seka
Gost
Seka

Montenegro 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Zajedno
Gost
Zajedno

Ovo ti je ili genocid ili ce mo se konacno pocet branit.

Razočaran
Gost
Razočaran

Nažalost, mi nemamo Ministarstvo vanjskih poslova.

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

A i ambasador u Srbiji je veci Srbin od Vucica i seselja zajedno!!

Emma
Gost
Emma

Srbiji to odgovara, Vlada cut i njima odgovara,

Mario
Gost
Mario

Svetosavci udaraju iza leđa!Nije prvi put!

Montenegrina
Gost
Montenegrina

U pamet se dobro Crnogorci! Saberimo se i skupimo, ka što su se naši prađedovi sabirali kad je bila muka! A izgleda da jes velja!

NepostojeciJa
Gost
NepostojeciJa

Nista ne treba pisat Srbji, samo treba ovu izdajnicku vladu Crne Gore sudski maknut s vlasti, zbog pokusaja unistenja jednog naroda. Kraj. Tacka.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

ova “nasa” Vlada je gora od vlasti u srbiju, nema srece od njih oni zive za izdaju crne gore….

Katalonka
Gost
Katalonka

Sramota!!!

Send this to a friend