Politika

Crnogorskoj više ne smeta srpsko more

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević održao je juče konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora partije, a na tom sastanku kako Pobjeda nezvanično saznaje, nije bilo ni riječi o raskidu koalicionog sporazuma koji je ta partija u julu sklopila sa vladajućom većinom u Budvi.

Odluku o zakazivanju konsultacija sa čelnicima budvanskog odbora, Pavićević je donio nakon što je u Budvi minule sedmice obilježen jubilej povodom “stogodišnjice od oslobođenja Boke i ujedinjenja”, a sa koga su poslate poruke kojima se negira crnogorska državnost i nacija i poziva na “ujedinjenje srpskih zemalja i oslobađanje srpskog mora.

Podsjećanja radi, sporazumom o koalicionoj saradnji sa Crnogorskom, opštinski funkcioneri u Budvi obavezali su se da će se uzdržavati od “javnog komentarisanja tema i učestvovanja u događajima čija bi posljedica mogla da bude povreda nacionalnih, etničkih i vjerskih osjećaja građana Budve i Crne Gore, a organi i tijela lokalne uprave da će da “djeluju u punom saglasju sa državnim institucijama”.

Taj dogovor funkcionisao je sve do prošle srijede kada su se aktuelni i budući predsjednici opštine Budva iz Demokrata i DFa Dragan Krapović i Marko Bato Carević, kao i predsjednik SO Budva, takođe iz DF-a, Đorđe Vujović pojavili u prvim redovima na obilježavanju jubileja kojim se slavi brisanje Crne Gore kao države.

Saopštenjem za javnost, nakon jučerašnjih konsultacija u sjedištu Crnogorske, oglasio se član predsjedništva budvanskog odbora te partije Miodrag Čučka.

Konsultacije su, kako je objasnio, bile posvećene analizi odnosa u koaliciji nakon događaja kojima se obilježavala stogodišnjica oslobođenja Boke i ujedinjenja.

“Mi smo svoj stav o tome jasno saopštili dan nakon tog događaja i to je i dalje naš stav. Za nas je ključno da opština Budva nema nikakve veze sa organizovanjem tog događaja, što su potvrdili i predstavnici drugih partija koje učestvuju u vlasti u Budvi”, saopštio je Čučka.

U međuvremenu je predsjednica izvršnog odbora Turističke organizacije Budva iz Demokratskog fronta Kristina Rafailović podnijela ostavku na tu funkciju i time omogućila realizaciju postkoalicionog sporazuma Crnogorske sa ostatkom vladajuće koalicije u Budvi.

Prema tom sporazumu Crnogorskoj su, osim funkcije predsjednika izvršnog obora TO, pripale i pozicije prvog potpredsjednika opštine, sekretara za društvene djelatnosti, a ponuđeno im je i mesto zamjenika direktora Komunalnog preduzeća, kao i direktora opštinske Kancelarije za antikorupciju.

Takođe, pozicija direktora TO, po koalicionom sporazumu o vršenju vlasti u Budvi, pripada Demokratama, a tu funkciju trenutno pokriva njihov funkcioner Mladen Franović. Međutim, danas se završava ranije raspisani konkurs za izbor direktora, a u Budvi se spekuliše da se koalicioni parneri protive rješenju da tu funkciju i dalje pokriva kadar Demokrata.

U međuvremenu, predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović obavijestio je juče lidera partije Vladimira Pavićevića da je za 30. novembar zakazao sjednicu predsjedništva odbora u Budvi. Bulatović je sjednicu predsjedništva zakazao nakon konsultacija sa Pavićevićem.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Medovina
Gost
Medovina

U formiranju i funkcionisanju budvanske vlasti, najočiglednije se vidi svo licemjerstvo i nedosljednost opozicije.Gotovo sve opozicione partije , kako one nazovi, građanske, tako i nacionalističke čine tu vlast.Posebno ‘ajde reći razočarenje su:Crnogorska i SDP-koje nečuvenim manipulacijama, vrijeđaju intelingenciju svojih glasača.Kako to rade, svjedoci smo svakodnevnih najprizemnijih uvreda jednih prema drugima.URA i Demokrate mijenjaju kape kako im odgovara, jedan su dan… Više »

BG-PG
Gost
BG-PG

Normalno da ne smeta jer su i oni svjesni da je to realno i da će se to desiti veoma brzo….nego sto će onda ove manjine,neka onda pale svi komplet pud svojih kako ih zovu matica….to im ne najbolje rese je..

Oluja 2
Gost
Oluja 2

Traktori, traktori…

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Dobices ti traktor za skadar

ND
Gost
ND

Došlo je vrijeme da se Crnogorska zove samo i isključivo Srpska!

BG-PG
Gost
BG-PG

Tako i treba….

Mijo
Gost
Mijo

A sto rade ostaci organizirane kriminalne grupe iz Budvanskog DPS,treba Milo pod hitno da vas rasformirana i da se konstituira novi odbor,Ovom pricom pokušavate da zamaskirane svoje kriminalne aktivnosti iz prošlosti,viste zastidje Crne Gore i Budve,po svaku cijenu bi da se vratite na vlast dani mogli da bolje kalapite

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

cu Purku da smeta.. pa on je najveci srbin u BD oni su dali ime stranki crnogorska iz licemjerstva i da prevare birace.. izmedju njih i prave crne gore nema nikakve razlike!!

max
Gost
max

Hahahahahaha, a kako su se DPS-ovci ponadali da će da ulete i nastave da šklapaju

BG-PG
Gost
BG-PG

A oce sigurno ali kad na bebu rodi Grozdje,oni su svakako završili samo je pitanje dana…

Vanja
Gost
Vanja

Piiii… piiii

Thor
Gost
Thor

To je nase SRPSKO – ILIRSKO MORE! MI smo autohton narod sa ovog podneblja. To je nase more a Srbi, Crnogorci, Hrvati, Bosanci, Makedonci i Slovenci su jedna civilizacija podijeljena u 6 nacija. To je cinjenica.

Thor
Gost
Thor

Mozete minuse lupat koliko ocete. To more je NASE ILIRSKO SRPSKO CRNOGORSKO more, i Hrvatsko i Bosansko i Slovenacko, i Makedonsko. Mi ta Ilirska civilizacija i mi smo tu hiljadama godina, i moze nekoga da boli koliko GOD OCE, ali Albanci odnosno Siptari iliti Shqiptaret su porijeklom sa Kavkaza odnosno teritorija danasnje Jermenije iliti BIJELE ALBANIJE, Cecenije i Dagestana. Albanski… Više »

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

vjerovatno kad sve to pises mislis na beogradski pasaluk!!??

Bokelj
Gost
Bokelj

Srpska Boka i Budva. Vazda bila!

Vale
Gost
Vale

I Brda. Vazda Srpska.

U je
Gost
U je

Samo Kosovo njet.

Kikiriki
Gost
Kikiriki

Srbi ne traze promjene Ustava da more bude srpsko. Veci problem su vama ovi koji traze da Ustav mijenjate i da vam oni nacrtaju drzavne simbole. Oni malo mute i forsiraju zavadu izmedju brace da bi na zavadi povampirili osmansko carstvo. Zato bi stvarno trebalo mjenjati Ustav i napraviti nacionalnu crnogorsku drzavu umjesto gradjanske. Tada ne bi imali problema sa… Više »

Tonii
Gost
Tonii

Srbi samo traže da oslobode more, od koga?

Siki
Gost
Siki

Srbi su oslobodili more 1918. od Austrougarskog okupatora. Nego vi ocete da otmete to sto su Srbi oslobodili. Znate vi dobro da ste 1918. slovom i brojem imali 0 vojnika. I da 0 vojnika nije mogla nikog osloboditi. I da je junacka srpska vojska oslobodila more. Vidjite se tamo zasto ste u januaru 1916. polozili oruzje okupatoru i kapitulirali. Istorijska… Više »

Tonii
Gost
Tonii

Zanemarimo 2018.godinu, zanima me od koga sad se oslobađa more?

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

oni da oslobode nesto.. oni bi oslobodili kosovo no ne mogu ni da mu se primaknu!!

Anoniman
Gost
Anoniman

Stitite se i samog imena ,,crnogorska ,,
Ovako se ne cuva Crna Gora…
Ovo se zove IZDAJA !

Gallileo
Gost
Gallileo

He, he. Bitnija je stolica ne go čije je more.
Papir trpi ime bilo koje da na njemu napišemo a da li je tako…

Galaksija
Gost
Galaksija

Ovo je najbolje Rafilovići srbi. Šta se radi.

Rafailovic
Gost
Rafailovic

znas li ti odakle su i kad dosli Rafailovici? Da znas ne bi lupetao.

z d
Gost
z d

Još jednom su potvrdili da nijesu Crnogorska nego Gedžovanska!!!

Animus
Gost
Animus

Ovakve bi pokojni Kapic nekad rjesio u 2 dana, bez prava zalbe…a mediji bi pisali o sportu i kulturi, ne bi bilo pomena o tome.

juhuu
Gost
juhuu

Kako je Kim?

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Tako je animus, to je taj naucio kod nas u s.koreji

Tomos
Gost
Tomos

Pa bilo bi fino da ubog toga “izađu” i drugi da uđu. A sve isto

Mileva
Gost
Mileva

Kakav cirkus.

VISITOR
Gost
VISITOR

CRNOTRAVSKA! 3,14.

Send this to a friend