Politika

Crnoj Gori ne priliče bodljikave žice

Postoje humanija rješenja

Migrantska kriza uzdrmala je Evropu. Još uvijek je neizjesno u kolikoj mjeri će se kriza prenijeti i na naš region, ali Evropska unija sve glasnije šalje poruke da želi da migrante preusmjeri na Zapadni Balkan. Na ruti se našla u Crna Gora, koja planira da, ukoliko bude potrebno, prihvatni centar otvori blizu albanske granice, na mjestu nekadašnje karaule.

<<<Crna Gora da se suoči sa migrantskom krizom, samo bez histerije<<<

Crna Gora će morati da odgovori novom izazovu.  Pominje se i ta čuvena bodljikava žica koju nam je obećao Viktor Orban. Hoće li je zaista biti?

Kriminolog Velimir Rakočević za CdM jasno poručuje da ne priliči Crnoj Gori da postavlja bodljikave žice.

“Nama to ne priliči. Nismo to nikada radili, pa ni u onim nesrećnim vremenima da postavljamo bodljikave žice. Mislim da ovo što je stav države zapravo optimalno rješenje koje odgavara nekim humanim vrijednostima. Crna Gora je stekla međunarodni imidž po tome što je bila otvorena i spremna da pomogne. Treba tu jednu tradiciju nastaviti. Da svi ponesu dio odgovornosti i da se solidarnost pokaže na djelu. Naravno, u svemu ovome moramo viditi računa o nacionalnim interesima i ne dozvoliti da budemo ugroženi. Ako bi broj migranata u jednom trenutku prevazilazio naše kapacitete, onda uvijek postoje i neke druge mjere da se zaštiti ono što su vitalni interesi. No, vjerujem da do toga neće doći”, rekao je on za CdM.

Prema njegovoj ocjeni nema mjesta priči da prihvat migranata može da ugrozi bezbjednost.

“Prihvatni centar na mjestu karaule u blizini granice sa Albanijom je po meni optimalno privremeno rješenje, s obzirom na to da mi imamo odličnu sardnju sa susjednom državom.  Apelujem na razum, da države budu solidarne i ispunjavaju svoje međunarodne obaveze”, jasan je kriminolog Rakočević.

Da je priča o migrantima danas jedno od najvažnijih pitanja potvrđuje i najava dolaska ekspertske misije EU na temu vanjskih granica, koja će u Crnoj Gori boraviti od 25. do 29. juna.

Članovi ekspertske misije će tokom boravka u Crnoj Gori održati niz sastanaka s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora granične policije, s ciljem procjene napretka koji je Crna Gora ostvarila na polju usklađivanja s pravnom tekovinom EU u dijelu integrisanog upravljanja granicom, a sve u kontekstu ispunjavanja privremenih mjerila u ovoj oblasti.

U svijetlu nedavnih migratornih kretanja i mogućih bezbjednosnih izazova, tokom misije će biti organizovane i posjete graničnim prelazima sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, i biće razmotreno pitanje saradnje između Crne Gore i susjednih zemalja u pogledu nadzora i bezbjednosti na granici.

Da podsjetimo, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je nedavno u intervjuu austrijskoj nacionalnij televiziji ORF da Crna Gora preduzima brojne mjere kako bi smanjila priliv ilegalnih imigranata u Evropsku uniju.

On je pojasnio da u Crnoj Gori postoji i Centar za migrante i da su pripremljene posebne lokacije za prihvat izbjeglica, ako taj talas zahvati i našu zemlju.

“Jačamo naše kapacitete, pokrenuli smo prema Evropskoj komisiji projekat sanacije jedne stare jugoslovenske karaule na granici sa Albanijom koja bi mogla biti migracioni prihvatni centar kako bismo stvari bolje kontrolisali. Preduzećemo sve kako ne bismo doživjeli onaj veliki rizični talas koji se desio 2015. godine koji nije zahvatio Crnu Goru. Ali sada se očigledno ruta mijenja, preko Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i dalje prema Evropi. … Radimo na svim poljima kako bismo odgovorili ovom izazovu i smanjili pritisak na granice Evropske unije“, istakao je tada Marković.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djed Puran
Gost
Djed Puran

Ne priliče stvarno! Osim ako se kroz njih ne pusti visoki napon.

Puz Demon
Gost
Puz Demon

Nama priluci iseljenje sa zemlje Montenegrijske.Dobro rece izvijesni Raki u jednom komentaru…..Srwcan je onaj ko je pobjegao sa ovih prostora cim je Tita zaboljela noga.E moj Raki Bog ti zdravlje dao.Potpuno si u pravu.

Ius
Gost
Ius

Veljo Rakocevic,
Pedagog,Psiholog,kriminolog ma doktor bre!
Sve objasnio!!!
Veljo care!

Mago
Gost
Mago

Pisac, pedijatar, endokrinolog, patolog, ma Primarijus bre!

Alen
Gost
Alen

Narode bavi se izbjeglicama i pustite nas politicare da uzivamo u svojim milionima i ne prenosite nam nervozu pred put za Azurnu obalu !

Aliens
Gost
Aliens

Treba obratiti paznju i na bezbjedonosni rizik, migranti koji dolaze ovamo su sa podrucja u Siriji koja su oslobodjena od ISIL-a I raznih drugih pobunjenickih grupa, znaci dobar dio njih je podrzavao takvu politiku ili cak bio i pripadnik tih formacija. Iz Sirije vecinom odlaze antisekularne grupacije,tako da je to izuzetan bezbjedonosni izazov i za mnogo jace sigurnosne sluzbe, sjetimo… Više »

Ne Invaziji CG!
Gost
Ne Invaziji CG!

Ne mogu da vjerujem da se ja slazem sa DF-om, ali ja cu se sloziti sa bilo kojom partijom ako je to u korist Crne Gore! DPS-ovci, PAZNJA! Ako do ovoga dodje, licno vas drzimo odgovornim i tako mi Sveti Petar pomogao ovo ce vam se odraziti na glasove moje familije, rodjaka i prijatelja. Tvrdu vi rijec dajem da ce… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Zamislite da 2016. Da je uspio teroristicki akt protiv drzave. Imali bi bodljikavu zicu oko Skupstine. Oko Vlade. Oko svih institucija i oko sjedista Amfilohija Radovica i Andrije Mandica sa Vojvodama katastrofa. Negreba Crnoj Gori zica . Prihvatiti sve kao i 1998 i ranije. Da podsjetim da su sebet takog egzodusa sadasnji politicari ( vojvode ) sa Ristom. Igrom slucaka… Više »

ND
Gost
ND

Ne priliče,ali Nam ne priliči da nam “uvale” 100000 migranats,koji nam mogu donijeti isto što i Evropi,terorizam i neszabilnost. Arapi i Cg ne idu zajedno.

Citalac
Gost
Citalac

A kome prilici ta zica?sta smo mi,pametniji,hrabriji.no nam nesto ne odgovara pa tako pricamo!

Turista
Gost
Turista

“Ustavom je propisano pravo stranca da traži azil u Crnoj Gori, ako osnovano strahuje od progona zbog svoje rase, jezika, vjere ili pripadnosti nekoj naciji ili grupi ili zbog političkih uvjerenja. Isto tako, utvrđena je i zabrana protjerivanja stranca, iz Crne Gore tamo gdje mu, zbog rase, vjere, jezika ili nacionalne pripadnosti, prijeti osuda na smrtnu kaznu, mučenje, neljudsko ponižavanje,… Više »

bokaa
Gost
bokaa

Zene i djecu, ugrozene ratom treba prihvatiti. Vojno i radno sposobne muskarce svakako ne. Neka rade, ratuju i setaju ali van CG!

PrekoMorace FCF
Gost
PrekoMorace FCF

Ne pustaj da ulaze

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Bodljikavu žicu je Donirala Mađarska Vlada da se Zatvori Granica sa Albanijom Kosovom BiH i Srbijom, i Dali su Stručno Osoblje da Sprovedu to Zatvaranje granice,Kakav je ovo Naslov Crnoj Gori ne Priliče Bodljikave Žice,no joj Priliče Stotine hiljada Migranata,Mi Moramo Uraditi Reviziju za više od 80.hiljada Pobjeglica iz tzv.Šumske Srbije Kosova i Hrvatske tzv.Krajine koji su Preko korupcije Dobili… Više »

Rajko_spamer
Gost
Rajko_spamer

Sve ih lijepo pustit i ugostit pa da rade na Plantaže kad mi nećemo !

Trece Oko
Gost
Trece Oko

Teorija zavjere prema Evropi je na djelu od Trampa i Putina , ekonmski slomiti Evropu i uciniti je zavisnom od USA i Rusije . A kao vrhunac nam dolaze Kinezi kao spasitelji sa investicijama i ogromnim novcem kojim ce u bliskoj buducnosti ako im se dozvoli kontrolisati politike Evropskih vlada jugoistocne Evrope . Izbjeglice su samo pocetak njihove okupacije ovih… Više »

AMON
Gost
AMON

javi se buksovcima. ti i lucic napravite emisiju…

bum
Gost
bum

Rakocevic je doktor medicine ako je suditi po radovima koje objavljuje

Branimir
Gost
Branimir

Taman nam nedostaje radne snage u turizmu. A i stalno gradimo stambene zgrade. Imamo mi kapacitete za prihvat, bolje od ikoga. Dajte ih ovamo sto vise!

Saška Pg
Gost
Saška Pg

Sramno i nehumano. Kao da je za divlje zveri.

JudasPriest
Gost
JudasPriest

Kad vec o humanosti pricas, predji sa rijeci na djela, i vodi ih kod sebe doma! Sve drugo bi bilo licemjerno!

Milena
Gost
Milena

Vođenje kod sebe kući nije humanost, ali biti protiv bodljikave žice, kojom se ograđuju ljudi, jeste. Potpuno si iskrivio ovo za licemjerstvo, što je licemjerno sa tvoje strane.

Aliens
Gost
Aliens

Jedan broj njih to i jesu, s obzirom kakva su zvjerstva radili u Siriji,taj aspekt treba uzeti u obzir i zapitati se da medju njima nema i bivsih pripadnika ISIL-a.

dule
Gost
dule

a ne no cemo pustat svakoga i ovako ne mozemo normalno da zivimo samo nam jos migranti fale, izbjeglica imamo masu s kosova

trivas
Gost
trivas

Podrška za DF! Ne puštajte migrante!

Svetozarević
Gost
Svetozarević

Dje su ovi naši intelektualci-analitičari od 10€, da čujemo što oni misle?

Seljak
Gost
Seljak

Dajte tu zicu meni,treba mi da ogradim krtolu ,posto mi krave od kosije dolaze svaki dan,!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Mi trebamo pametno pokazati solidarnost humanost i primiti sve one koji uđu u Crnu Goru ,nahraniti ih, dat im koliko možemo obuće odjeće dat im medicinu i pomoći im da nastave put jer 99,9% migranata ne želi CG. Ukrcat na brodice i uputit pud italije hrvatske, zazmuriti i mahnut im rukom možete ići… A ovamo u javnosti pred EU biti… Više »

kljucarrr
Gost
kljucarrr

a da ih pustimo do Bosanske granice ili Hrvatske pa neka se oni staraju o njima,imaju vise para?

Drce
Gost
Drce

Ne može, oni ih ne puštaju, vratili bi ih odmah u CG. Marković je shvatio da je rekao glupost, i da ga je DF uhvatio u toj gluposti, pa se sad to pegla preko DPS portala

JudasPriest
Gost
JudasPriest

Nije vise 2015, svi su neuporedivo spremniji da odgovore na novonastalu situaciju, a pored toga je i ukupan broj migranata manji. Vise nije moguce elegantno preusmjeriti njihov tok migranata prema susjednim drzavama. Shodno tome, vecina onih koja predje nasu granicu ce kod nas i ostati.

Mišur
Gost
Mišur

Ne pustajte to!

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Koliko god se mi prepucavali prepirali opirali svađali to je neminovno, jednostavno nema rješenja …ti ljudi koji dolaze oni su odlučili ili život ili smrt , za njih je smrt umrijeti isto ko čašu vode popit… Prema tome pokušavat da se ogradama žicama zastitimo je uzalud, naravno ne kažem da širom otvorimo vrata, jer i oružje da uperi se u… Više »

Rapido
Gost
Rapido

Prilici! Ni slucajno migrante!

Lidinih
Gost
Lidinih

Nikako ih ne puštati, to bi bila katastrofa za ovoliku državu. Eto su Mađarska, Hrvatska, Slovačka, Češka, Grčka, Bugarska u EU pa ih ne puštaju, a mi šaka jada se pravimo neki faktor. Marković je poltron EU i rekao je ono što mu je neko doturio iz Brisela. Ostavka odmah!

Etil
Gost
Etil

Najhumanije rješenje za imigrante jeste deportacija. Ko god da uđe u Crnu Goru vratiti ga u zemlju iz koje je dosao. Ako dođe iz Albanije vratiti ga Albaniji, pa neka ga Albanci deportuju u zemlju iz koje je u njihovu zemlju dosao i sve tako do Sirije, Iraka, Afganistana! Ovo nije nista drugo do dzihad, i tako su ovi iz… Više »

Jakov
Gost
Jakov

Ako se ne varam, po međunarodnim konvencijama je zabranjeno na silu vratiti izbjeglicu u zemlju iz koje je pobjegao. 20. Jun je bio svjetski dan izbjeglica, ali ko je od nas ista pročitao ili se informirao o njima!? Niko nije izbjeglica svojom voljom. Možda je najbolje diskusiju o ovome početi pitanjem svakome, a postavio ga je generalni sekretar UN-a: Sto… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Izbjeglica i migrant su dva razlicita pojma, tutusu. Ovi migranti su iz Pakistana, Etiopije, najmanje ih ima iz ratom zaracenih podrucja. eto kad se neznalica uhvati komentarisati…

JudasPriest
Gost
JudasPriest

Jakove, to samo vazi za prvu sigurnu drzavu. S obzirom da su ovi nesrecnici prosli kroz 10-15 sigurnih drzava, nikako ne mogu biti izbjeglice! Radi se o ekonomskim migrantima – Nazovimo stvari pravim imenima, batalimo se lazne humanosti.

bum
Gost
bum

Nema razloga da Evropa otvara vrata Pakistancima I ostalim. Nije trebala Ni Kosovarima

Kimc
Gost
Kimc

Tako je, i Đukanović odamh da smijeni Markovića zbog podrivanja bezbjednosti zemlje

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

No, od vlasti koja u crnogorsku dijasporu ubraja ljude kojijema NIGDA NIKO nije živio u Crnu Goru, mnozina su čak potomci ljudi koji nipošto nijesu šćeli bit crnogorski građani, ništa ne treba čudit. Spremni su čuvat vlast do potomnjega Crnogorca.

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

Kad vidiš jednoga skakavca i ne obrćeš pažnju, a možda ti je čak i simpatičan. Ali kad uslijedi najezda skakavaca, pokrećeš sve mehanizme odbrane: ili ti ili skakavci!

Jakov
Gost
Jakov

Kako te nije sramota da povlačiš paralelu između skakavaca i izbjeglica (ljudi)?

A, nu, coce
Gost
A, nu, coce

Što, misliš da si bolji od skakavca? Čisto sumnjam. Inače, to nijesu izbjeglice, već ljudi koji preko tuđe grbače žele bolji život. Želim i ja, ali nikome se ne penjem na glavu radi toga.

Stari
Gost
Stari

Boim se dacemo zazaliti ali otom potom

Mne
Gost
Mne

Opet ovaj 😥😥😥😥😥😥😥😥

Donald
Gost
Donald

Ovo je i tekako organizovana migracija i iseljavanje. Sto mislite, koliko moze da kosta jedan ilegalan dolazak is Sirije na primjer, do EU? To su desetine hiljada eura ili dolara. Stvarno mislite da svi oni “nesrecnici” koji dolaze imaju para da to finansiraju. Svaki od njih ima ima telefon ili tablet bolji i skuplji od vecine gradjana CG. Ne pricam… Više »

Kakisto
Gost
Kakisto

Gledaš Sirijce sa ajfonima svaki dan?

Donald
Gost
Donald

Svaki dan gledam migrante sto sa ajfonima sto sa samsung telefonima koji nijesu ni malo jeftini. Sirijsce sam naveo kao primjer, ima i drugih medju njima. Zao mi je sto nemam sliku da ti pokazem (crkao mi je tej telefon) da vidis sto sam slikao prije neku godinu kad je bio onaj veliki talas migranata u PG, kad sam porlazio… Više »

xxx
Gost
xxx

Neka ih prihvate one drzave sto podrzavaju nekakva “arapska proljeca” i revolucije.Saudijska Arabija ima novoizgradjene nenaseljene gradove pa neka tamo usmjere izbjeglice.I Amerika neka se pobrine za izbjeglice jer im to duguju.Unistili su Irak,Siriju i Libiju.Prema tome neka tim ljudima obezbijede stanove na Menheten.

Ranko
Gost
Ranko

ovo im je zastita od imigranata

Malo je
Gost
Malo je

Djeca migrantskih porodica druge nacionalnosti nas o jadu zabavise evo duzi period …prebijaju zene taksiste,sacekuju djecu prije I posle skole prebijaju I otimaju telefone novac,stare I bespomocne ljude presrijecu po parkova I maltretiraju…svako vece gripice po Njegosevoj I Hercegovackoj prave sacekuse….malo je,malo jee,daj drugu turu,ne desava se nista

saša
Gost
saša

Pitanje blagonaklonog odnosa prema imigrantima oborilo je do sada svaku vladu u svakoj zemlji Evrope, a uskoro će i vladu Angele Merkel koja je ovaj haos izazvala. Nadam se u DPS-u nijesu ludi da i oni otvore vrata jer bi na prvim sljedećim izborima gotovo svi masovno glasali protiv njih.

RacerRXL
Gost
RacerRXL

Haos dolazi. Vidjecete… Strah me za ovo dijete… Treba napustati ovaj pokusaj od drzave…

Mrgud
Gost
Mrgud

Srecan ti put i ne vraćaj se.

tetrebu
Gost
tetrebu

kome ovaj plati kartu nek se javi! ja plaćam još 10 koliko je velikodusan!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A tebi tetrebu ću avion platit i stan u Beograd godinu dana, samo da nikad u Crnu Goru ne dođeš. Ni ka turista.

tetrebu
Gost
tetrebu

necu u beograd. ako moze kanada, bio bih ti zahvalan…. tamo ti je stan malo skuplji. mogo si i moj da otkupis za 1oo ljada? dobra je lokacija…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I Racere, ako nemaš para za kartu u jednom pravcu, javi se.

emenman
Gost
emenman

Što ne pitaju Putin da ih on primi? Pa neka oni njega prime u EU. Smiješno. Pod okriljem zaštite ljudskih prava i ostalih bla-bla priča oni hoće da te nesrećnike odmaknu od sebe a nas će da tapšu po ramenu. Onda će ponovo da dođu i da nam drže predavanja o toploj vodi.

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Kakav je ovo multipraktik, eto ga ka Medojevic sve zna i za sve je kompetetentan da komentarise. Ako bi gore pomenuti multipraktik mucnuo svojom glavom i razmislio da CG ima 600 hiljada stanovnika, Da smo primili ’90 ograman broj izbjeglica iz BiH i hrvatske, kasnije sa kosova da se oni i tekako razmnozavaju, i da ce prilivom i ostankom jos… Više »

Grinya
Gost
Grinya

Što ti pominješ Medojevića, DF je jedini kazao da je protiv toga da se migrantima dozvoli ulazak u CG, a Duško Marković i ona dva kikireza hoće da ih pušte da slobodno vršljaju i uništavaju državu.

JudasPriest
Gost
JudasPriest

Ako stvarno navali horda migranata, dolikovace nam, i dobro ce nam doci ta bodljikava zica, iako se sad i na samu pomisao nje, ovaj kriminolog i njemu slicno pronalazi uvrijedjenim!

Milunka
Gost
Milunka

Dolaze, ne moras se brinut. Granicni prelaz se priprema za pustanje punom parom.

veljko
Gost
veljko

Svaki imigrant koji uspije da se dokopa mnogo bogatijih društava Evrope od onih u Africi i Aziji istog momenta postaje reklama za još najmanje njih 10 koje će to ohrabriti da se spakuju i krenu i oni. Neki idioti u Evropi to ne razumiju. Sa svakim koji je primljen bukvalno se ljudi podstiču da dođu i drugi.

Kakisto
Gost
Kakisto

Razumiju oni mnogo bolje nego sto ti misliš. Nijemcima i Skandinavcima nedostaje radne snage, a pogotovo niskokvalifikovanih radnika. To su društva koja stare i kojima je potrebna “svježa krv”. Ameriku, Kanadu, Novi Zeland, Australiju… izgradili su migranti. E sad, ne treba im odjednom svih 6 miliona izbjeglica iz Sirije, nego da se malo rasporede, dodju u talasima kroz duži vremenski… Više »

Djura
Gost
Djura

Velimir je obecao da ce pruziti smjestaj dvijema porodicama kada dodju,da vidimo je li od rijeci

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Za sve treba imat mjeru pa tako i za broj koji može uć u Crnu Goru. Ali kad smo primili desetine hiljada Srba, koji nam sad o glavi rade, dako se i sa ovih par hiljada nevoljnika izborimo.

darko
Gost
darko

nije trebalo primit ni jedne ni druge. CG nije izazvala probleme nikog od tih ljudi da bi sada morala da drži bilo koga. Srbi, Arapi, Nijgerijci, Liliputanci…imamo li mi pravo da ikad zivimo normalno ili smo osuđeni da vazda budemo logor i prihvatni centar za svu tugu i jad ovog svijeta?

tetrebu
Gost
tetrebu

evo vidite… cak ne moze da se suzdrzi, a da bar dva puta ne pomene drzavu u recenici… doduse tebe i nema na druge teme no odje.. dje god vidis da je drzava u pitanju xD ti ako ne poludis od srba nece niko ahhaahh trebao bi da se klonis njih kad ti toliko skode… a ti jos sebe trujes… Više »

Djuro Radev
Gost
Djuro Radev

Primili smo desetine hiljada kosovara i bosanaca koji nam izmijenise identitet i od pravoslavne crne gore postasmo poltronska islamska republika. Pola vlade nije crnogorskoga porijekla.

ljuta ptica
Gost
ljuta ptica

ko vam je kriv sto ste nesposobni, i volite vise pse od djece

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Malo si Đuro pobrka vjeru i naciju. Imaju i oni blesana ka onoga Muhovića. Ali Srbi su otvoreno ptotiv Crne Gore.

Kakisto
Gost
Kakisto

A Albanci su za Crnu Goru!? Sto misliš, gdje bi Albanci iz Crne Gore vise voljeli da su Ulcinj, Tuzi i Rozaje, u CG ili u Velikoj Albaniji?

tetrebu
Gost
tetrebu

ovo vam je spin master! obratite pažnju na njegove komentare! uvjek država, srbi, bolest… lijeci se…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ođe je priča o državi. No se ti ne javljaš kad je ekonomija u pitanju. I ono o turizmu si se izglupira. Smeta ti što tebe i tebi slične podsjećam da ste izdajnici. Najsramnije što neko može biti, je bit protiv države.

Miloš Š.
Gost
Miloš Š.

Sjećaš li se čuvene crnogorske pjesme, koja se početkom devedesetih mogla čuti na TV-u? Stihovi su išli otprilike ovako: “Ko se vrati sa Banije, Crnogorac više nije.”

Hvatih
Gost
Hvatih

Za ovo puna podrška DF-u i njihovom protivljenju da se prime migranti. Eto ispade Marković pametniji od Orbana, Plenkovica i.ostalih iz EU koji ne dozvoljavaju da im se država pretvori u kamp.

Gukk
Gost
Gukk

Zastidje, ne možemo sebe da izdrzavamo a ne hiljade nekih medju kojima se mogu provući i teroristi.

Verrs
Gost
Verrs

Ko priča o žici, njih samo treba vratiti sa granice, jer CG je iovako siromašna i samo nam fali 20 000 novih siromaha kojima ništa ne bi mogli ni policija ni vojska.

veljko
Gost
veljko

Nemoguće ih je bez žice zaustaviti. Bilo popularno ili ne. Nema drugog rješenja. Znaju to ljudi iz granične policije i vojske. Svi da stanu na granicu i još pet puta toliko da ih zaposle, ljudi ne mogu zaustaviti migrante.

Kakisto
Gost
Kakisto

Možda su siromašni u odnosu na nas financijski, ali smo mi siromašni u odnosu na njih duhovno!

JudasPriest
Gost
JudasPriest

Ako se osjecas duhovno siromasnim, lijepo put pod noge, do obecane zemlje Sirije. Produhovi se, dok si jos na vrijeme!

lipovo
Gost
lipovo

Neka ih Suljo primi na Zavod za zapošljavanje. Ionako se u PG zaposliše svi ,,zapadnosjevernjaci,,

Ne u CG!
Gost
Ne u CG!

Vrijedjate zdravi razum, sram vas bilo prodane duse. Vodite ih kuci !

Stari Udbas
Gost
Stari Udbas

Gospodine Rakocevicu ovdje nije pitanje “prilici li nam ili ne” nego treba li da Crna Gora zastiti svoje granice kao svaka drzava koja postuje samu sebe! Mozda smatrate da nam ni drzava ni zakoni ne trebaju jer to “ne prilici” nego da stvorimo anarhiju? Stavrno ste providni,gospodo globalisti!

komnen
Gost
komnen

Đe ovaj Rakočević živi? U slikovnici? Druže moj, SAD, Austrija, Slovenija, Mađarska, Bugarska, Grčka,..većina su uređenija društva od crnogorskog. Bili i biće, pa ovakvih nebuloznih dilema nemaju. Kad se događa takav talas imigranata koji se s pravom može smatrati nekom vrstom seobe naroda jedino kakavo takvo rješenje jesu fizičke prepreke. Sve drugo je neozbiljna prića i gubljenje vremena.

Uku
Gost
Uku

Neka dodju, neka dodju… Mi smo tradicionalno dobri domacini. Bice oni fini ljudi.

Božo kikerez
Gost
Božo kikerez

Rakoč će sam primiti u stan dvije porodice. Kao kriminolog držaće ih na oku a kao Primarijus imaće zdravstvenu zaštitu!

Baranin
Gost
Baranin

Mi smo u bodljikavoj žici evo skoro 30 god. I to oko vrata nam je milas omotao!!!!

Nikad napred
Gost
Nikad napred

Ati iz tog Bara preko boljikave žice nikad nisi ni kročio.. 😂

mixo
Gost
mixo

kad nam ne prilici žica sto je ne maknete

VuksanScetinja
Gost
VuksanScetinja

Treća ekonomija u Evropi
Milion migranata da nam dođe ništa nam ne bi moglo

Olujko
Gost
Olujko

Knjigu u šake Vuksane pa ćeš se opismenit

tetrebu
Gost
tetrebu

ono kad ti olujko kaže koji ne zna pdez ubosti! hahahah

John Wayne
Gost
John Wayne

A I ti (O)lujko-opismeniti se kaže je lji?

Tačka
Gost
Tačka

A ja na kraju rečenice?

Tri tacke
Gost
Tri tacke

Nastavak o padezima slijedi…ha ha ha ….

Nick
Gost
Nick

Migranti su nam jedini spas. Ja bih ih sve primio i dao im pravo glasa. Kakvi god da su, bolji su od ovih naših poltrona!

Nikad napred
Gost
Nikad napred

Dobro je sto ti ne ‘primas’… a ti bi ‘ladno drzavu vodio da ti moze bit..

Send this to a friend