Politika

Ćulafić: Glavni grad pokazuje da cijeni potencijal mladih ljudi, njihov rad i uspjehe tokom studija

Stefan Ćulafić

Usvajanjem odluke u Gradskom parlamentu ustanovljena je stipendija Glavnog grada za studente završnih godina na univerzitetima u Crnoj Gori i inostranstvu. Kao nastavak aktivnosti po tom pitanju Sekretarijat za kulturu i sport nedavno je raspisao konkurs za dodjelu ukupno 15 stipendija i to 10 stipendija studentima za studije u Crnoj Gori i pet stipendija studentima za studije u inostranstvu za studente sa prosječnom ocjenom 9.50 i većom, kazao je Stefan Ćulafić, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

“Na ovaj način Glavni grad nedvosmisleno pokazuje da cijeni potencijal mladih ljudi, njihov rad i uspjehe ostvarene tokom studija. Dodjelom stipendija Glavni grad će motivisati najbolje studente koji se školuju za zanimanja deficitarna u gradskim institucijama i pružiti im priliku da znanje koje su stekli na univerzitetima u zemlji i inostranstvu valorizuju i primijene kroz konkretan rad, pripavnički staž, u organima i službama Glavnog grada. Uspješnim mladim ljudima se omogućava da preuzmu odgovornost i daju konkretan doprinos u uspostavljanju i ostvarivanju strateških ciljeva razvoja svog grada”, kazao je Ćulafić.

Kako je dodao, uprava Glavnog grada još jednom dokazuje da ima poseban senzibilitet za mlade ljude, te da je svjesna da njihovo znanje, sposobnosti i vještine predstavljaju ključni faktor razvoja našeg društva.

“Jačanjem kadrovske strukture mladi će doprinijeti još snažnijem, sveobuhvatnijem razvoju našeg grada i nastaviti da vrijedno i marljivo rade kako bi Podgoricu pozicionirali tamo gdje i pripada, na mapu glavnih gradova država članica Evropske unij”, zaključio je Ćulafić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joanikije
Gost
Joanikije

Svi znamo kako se cijeni potencijal u CG i momce ova prica ne pije vodu ni najmanje.

Send this to a friend