Politika

Čvrsto savezništvo Crne Gore i SAD-a

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su dvije prijateljske nacije koje imaju odnose čvrstog savezništva, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Nikolić je, kako je saopšteno iz Skupštine, kazao da Crna Gora izuzetno cijeni kontinuiranu podršku SAD u najturbulentnijim vremenima novije crnogorske istorije, kada je trebalo očuvati građanski mir i odbraniti pravo da sami odlučujemo o državnom pitanju, ističući posebnu zahvalnost na doprinosu Vašingtona u promociji temeljnih vrijednosti demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori.

Rajnke je kazala da posebno cijeni konsturktivnu regionalnu ulogu Crne Gore, koja u kontinuitetu doprinosi mirnom rješavanju sporova na Balkanu.

Nikolić je upoznao Rajnke sa rezultatima i najvažnijim aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Jedna od tema sastanka bila je i aktuelna politička situacija u Crnoj Gori.

Nikolić i Rajnke,tokom razgovora posebnu pažnju posvetili su mogućnostima za intenziviranje parlamentarne saradnje dvije države, posebno u formatu skupštinskih odbora za vanjske poslove.

“Sagovornici su takođe bili saglasni u ocjeni da je crnogorska dijaspora u SAD-u važan faktor povezivanja dvije države, te da Odbor za međunarodne odnose i iseljenike predstavlja važnu kariku u crnogorskom sistemu kada je u pitanju politika prema iseljeništvu”, saopšteno je iz Skupštine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milovan
Gost
Milovan

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države nijesu dvije nacije, trebalo bi da Andrija toliko zna!

flamantes
Gost
flamantes

Kakve god da su SAD, još uvijek su svetionik slobode i demokratije za sav svijet

Ne zezaj
Gost
Ne zezaj

Jes, pogotovo kad bombarduju nedužne i pljačkaju tuđe resurse. Ostalo im kao navika od Vijetnama…

Jež
Gost
Jež

Nemojte, ako boga znate ovo raditi opoziciji i podupiračima…..ovo sve je za njih traumatično…..kad bi mogli, bar jedan dan imati mira, značilo bi njihovom zdravlju.

Betoven
Gost
Betoven

A tek bez Srbije ? Pogotovo bez Kosova? Izvršili bi kolektivno samoubistvo.

Dukljanac
Gost
Dukljanac

A bez Tuza što ćemo?
A ,ljelje od lanik zadovijek

Ana
Gost
Ana

Svaka cast Nikolicu 😊

Kako ne
Gost
Kako ne

Za sta?

Bot
Gost
Bot

Što bi mrčena Amerika bez nas?!

dule
Gost
dule

A “strasno je mrcena”nemaju za burek,nego imamo mi,vala nam “nista ne fali”.

Pogrijebnik
Gost
Pogrijebnik

A ti kapiraš ka milicajac

Send this to a friend