Politika

Da li će DPS sjutra odlučiti o sudbini Vlade?

Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista DPS će na sjutrašnjoj sjednici, koja je zakazana za 11 časova, odlučiti koje će dalje poteze preduzeti nakon što je Vlada premijera Dritana Abazovića usvojila Nacrt Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC.

<<<Vlada: Usvojen Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC<<<

Jučerašnja sjednica Vlade na kojoj se raspravljalo o Temeljnom ugovoru sa SPC obilovala je brojnim pohvalama, kako su ministri uprkos različitim mišljenjima, konstruktivnim razmjenama mišljenja spremni da riješe problem oko ove teme koja dijeli Crnu Goru. A onda je došlo glasanje…

Od 18 prisutnih ministara i premijera 13 je glasalo ZA Ugovor, pet je izdvojilo mišljenje, a tri ministra nisu bila na sjednici. Premijer je požurio da kaže, da je Ugovor usvojen, ali mu je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić skrenuo pažnju i rekao da Ugovor ne može biti usvojen jer nema kvalifikovanu većinu, što se navodi u Sporazumu koji su potpisale konstituenti aktuelne Vlade.

<<<Nikolić: Abazović da razjasni nedoumice povodom današnjeg glasanja, ukoliko smatra da je odluka donijeta, 43. Vlada više nema podršku DPS<<<

Potom je relaksirani Abazović saopštio da će se o Ugovoru ponovo glasati sljedeće sedmice.

Kako je ostalo nejasno da li je Ugovor usvojen ili ne, oglasili su se iz DPS-a i zatražili da premijer objasni da li je Ugovor usvojen ili ne. Nekoliko sati kasnije stigao je odgvor.

“Vlada Crne Gore je usvojila Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve SPC”, saopšteno je sinoć iz Vlade.

Ubrzo se nakon saopštenja Vlade oglasio portparol DPS-a Miloš Nikolić i poručio da je jasno šta su njihovi naredni potezi. U novonastaloj situaciji očekuje se da Predsjedništvo DPS-a na sjutrašnjoj sjednici raspravlja da li će uskratiti podršku manjinskoj Vladi.

Iz Socijalističke narodne partije danas su jasno poručili da onaj ko misli da Vlada nema podršku to provjeri u Skupštini i pokrene pitanje o njenom povjerenju.

<<<SNP: Ko misli da Vlada nema podršku neka provjeri u Skupštini<<<

U Sporazumu koji su potpisale konstituenti Abazovićeve Vlade piše da se sva pitanja od državnog i nacionalnog interesa usvajaju kvalifikovanom većinom svih članova Vlade.

Ministri iz SDP-a koji participiraju u Vladi su javno više puta saopštavali da će uskratiti podršku Vladi ukoliko se ovakav tekst Temeljnog ugovora sa SPC usvoji.

Izvršni koordinator Građanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović je ranije danas saopštio nije vjerovao da će DPS i SDP biti spremni na ovako hrabar potez.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mr.dr
Gost
Mr.dr

Sto se ljudi bojite popisa?
Sta je ovo svaki drugi komentar ako padne vlada bice popisa?

MNMN
Gost
MNMN

Tako nam treba, crnogorci! Ispran nam je mozak, zavadjeni, ponizeni, zakrvljenim,truna obraza i dostojanstav nemate! Ovaj albanski cupko kroji sudbinu nase slavne drzave! Stidimo se svi! Dozvolili smo da nas dijele na srbe i crnogorce, da se bavimo podjelama, a drzava na klizi u ponor! Nista od istoprije ne naucismo! Sva proklinjanja i molbe Sv. Petra Cetinskoj i danas su… Više »

Tetka Darinka
Gost
Tetka Darinka

Kakvo je to pitanje gospodo iz CDMa? Naravno da će donijeti odluku da povlače povjerenje Vladi Crne Gore. Što mogu drugo? Temeljni ugovor je usvojen i Vlada je to zvanično potvrdila. Dps je rekao da želi tumačenje Vlade i dobio je odgovor. Ovdje ima samo jedna opcija. Ako progutaju temeljni ugovr, progutaće i otvoreni Balkan i popis i zakon o… Više »

Mr.dr
Gost
Mr.dr

Sto se bojia popisa druze.
Cus progutace i popis,treba da se zna koga i koliko ima i da se spram toga politika vodi..

1 mil platio kD
Gost
1 mil platio kD

Ja se nadam u dps. …….

Eto tako
Gost
Eto tako

Dps ne može da odlučuje o svojoj a ne o sudbini vlade CG,vlada CG ima podršku DF-a i Demokrata uz SNP dotična stranka im nije potrebna,tako da bojazni za pad vlade nema…
Dritane svaka čast na istrajnosti i datoj rijeci,tako to rade ozbiljni političari.
Svaka čast kako se na pametan način otarasi dps-a i njegovih satelita,bravo majstore!!!

Tara
Gost
Tara

Ne moze albanac..srbijanac–pucisticka organizacija da odlucuju..o svojini drzave CG..To su istoriska nasledja..a drugo,da oni djeluju..mislim na SPC po Ustavu Srbije..u nasoj suverenoj drzavi..To ne ide..to nije legitimno..to je izdajnicki..a ujedno Kriminalno..

Niko bitan
Gost
Niko bitan

Neće, sigurno. Na žalost.

Rada
Gost
Rada

Srecom pa se Dps vise ne pita nista. Rejting najgori ikad, u strmoglavom padu. Partija proslosti

Darija
Gost
Darija

Treba da se stidimo pred slavnom Crnogorskom istorijom. Dozvolili smo jednom fićfiriću da nas ponizi i predaje našu baštinu crkvi Srbije.

Načertanije
Gost
Načertanije

Gordijev cvor. Ako uskrate podrsku i SDP izadje iz Vlade u nju ulaze DF i Demokrate. Onda slijedi ubrzan ulazak u Otvoreni Balkan i popis. Sve ono sto traze AV, Vulin i Crkva Srbije. Ostankom ce izgubiti dio glasaca ali ce bar pokusati da sprijece totalni raspad i slom drzave i nhen put pod okrilje velike Srbije i ruske gubernije

Gastos
Gost
Gastos

Sto se bojite popisa, kao djavo od krsta ?

Gastos
Gost
Gastos

Plasite se popisa k’o djavo od krsta.

MNE
Gost
MNE

Ova vlada treba da pane,ne moze mali Dritan da odredjuje neke stvari

BMX
Gost
BMX

Sve ovo urusavanje kojem svjedocimo je uzrocno – posledicna veza 30 – godisnje vladavine DPS – a i njegovog manje cinjenja a vise necinjenja u vezi zastite nacionalnih i drzavnih interesa, i konstituisanja cvrstih temelja drzave, nacionalne bezbjednosti i puta u EU. Vise su vodili racuna o licnim interesima i svojim dzepovima. Propustili su priliku da konstituisu ovu zemlju kao… Više »

SRK
Gost
SRK

NARAVNO !!!

Jovko
Gost
Jovko

Hvala bogu, pa odlučuju medjunarodne organizacije, partije su samo puki izvrsioci
Ili se bar nadam da je tako

Primorac
Gost
Primorac

Fatmir i Dritan sa lokalnim …… ovjerili limenku na Rumiji i ubrzo u starom gradu Ulcinj i u Šasu…..
Živi bili pa vidjeli!!!!

BMX
Gost
BMX

GLAVA DVADESET DEVETA KRIVIČNA DJELA PROTIV USTAVNOG UREĐENJA I BEZBJEDNOSTI CRNE GORE

Ugrožavanje nezavisnosti

Član 357

Ko na protivustavan način pokuša da dovede Crnu Goru u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Gastos
Gost
Gastos

Dobro si ovo pronasao, sad svi iz DPS u Spuz jer su predali nezavisnost NATO-u.

Sef_Nk
Gost
Sef_Nk

Nece ni dps ni sdp glasati protiv,najdalje mogu biti uzdrzani…zivi bili pa vidjeli!!! Stari su to politicki igraci,mile su im fotelje

Pedja
Gost
Pedja

Moze im se…Pocelo je sve sa Trampom i njegovim”guranjem Duska Markovica”.Nastavilo se sa Granelom u Srbiji, a zavrsilo se sa ambasadorkom Rajnke,ciji je igrac nasa “dika od premijera”.nista nije slucajno,pitajte Eskobara ako ne vjerujete…Ugasili smo ga…Pozdrav

Levis
Gost
Levis

Ti nisi Crnogorac.Da smo tako gledali danas ne bi ni postojali

laki
Gost
laki

rusi vladu koja radi protiv svoje domovine

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Nemaju drugog izlaza.Pa neka Dritan opet s četnicima ortači.

Mitar
Gost
Mitar

??? Fino si to rekao samo mala ispravka: dritanga jeste cetnik!!!

MNE083
Gost
MNE083

Bilo je smijesno kad su ga u samom pocetku Ulcinjani zvali Albanski cetnik a sad je zalosno jer je istinito

Nema vise CG
Gost
Nema vise CG

Be, odma da ti kazem.. dps je i postavio. Ali najveci apsurd od svega albanci prepisuju spc sve crnogorsko a ovi bil8 glavni pokretaca njihovog progona i pogibije.. aferim.

Mitar
Gost
Mitar

To je to!!!! Tu je problem!

Parilo
Gost
Parilo

Kad su pare u pitanju sve se zaboravi.

Atos
Gost
Atos

Ne prepisuju ništa, već je odavno

Gastos
Gost
Gastos

Mogu da odluče šta će da pojedu i popiju.
A, iskreno se nadam da će da pokrenu pitanje poverenja Vladi i da konačno udju u Vladu partije za koje je narod glasao 30.avgusta 2020.

‘ajte junaci !

Levis
Gost
Levis

Što je pala prošla vlada.?Prozaoadne snage imaju podršku Zapada.Dritan je potrošio kredit.Na unutrašnjoj sceni je sve uspio da prevari za 2 godine i kao takav,a brpjčano nebitan, je neupotrebljiv

Koja
Gost
Koja

Mislim da se varas! Jer DF nikad nece uci u Vladu. Da je mogao Dritan da ih ubaci do sad ubacio bi ih. DF trazi mjesto premijera i pola ministarstava. Abazovic nikad ne bi dobio od DF poziciju premijera. Zato je i pregovarao sa DPS.

Gastos
Gost
Gastos

Mozda se varam, ali mislim da ce DF i Demokrate da podrze Dritana u skupstini ako se potegne pitanje poverenja zbog ugovora.

Vaistinu
Gost
Vaistinu

Valjda su odlučili,dosta su i oni,neđe ranije,šurovali sa srpskom crkvom na štetu crnogorske.Nego izgleda da je tome kumovao onaj budvanski filozof pa ga zato srpska crkva štiti,tako izgleda.Zato sjutra Crnogorske patriote,svih vjera,očekuju od Dps-a da gromoglasno na crnogorskom jeziku progovore Dritangi:MRŠŠŠ!

Grunf
Gost
Grunf

EU ambasadori su jasno kazali veleizdajniku iz Ulcinja da ne poteže pitanje tzv. TU što je on ipak učinio.Za svu krizu ili obaranje vlade on će snositi krivicu jer su viđeli s kim imaju posla.Crveni karton mu neminovno slijedi od EU.

Schumi
Gost
Schumi

A dati hoce !!!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Na slijedeći vanrednim izborima treba 200,000 glasova za građanske stranke ako to ne bude,vraćamo se polako u devedesete,jer crnogorcima je strpljenje pri kraju,što se mora mora se,pa neka amerika i evropa sviraju svoje.Možda ću morati i treći put pušku u ruke?
Volio bi da mi objavite ovaj tekst,jer ovo uopšte nije nemoguće da se desi.

Zdravko
Gost
Zdravko

A sto ces ako na tim izborima recimo Df, Demokrate i Evropa sad budu imale vecinu.Hoces li prihvatiti to ili ne

SRK
Gost
SRK

Neka naš Predsjednik, zdravo bio, od Tita uči i riješit će probleme Države!

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Kako ih volja. U suprotnom ne trebaju na izbore u oktobru izlaziti. A to je tu…

Rokajte CG🇲🇪
Gost
Rokajte CG🇲🇪

DPS je već odlučio, kome nije jasno nek, se žali ministru iz srbije filipu adziću sa foteljom u CG.
Ako nije jasno, eto on bar je jasno da je izdajica i grada svog CT i Drzave CG.
Nek mu daju srpsko, drzavljanstvo.

Montenegro
Gost
Montenegro

Neće. Prvo jer oni koji se raduju ugovoru su predali sudu prijave o ustavnosti vlade, tako da smanje doživljaje malo,ako to nijesu zaboravili, drugo dps je ozbiljna partija, ako se pomjere i ustupe mjesto frontu i istomišljenicima urušiće se država da joj neće biti spasa. Tako da za rad Crne Gore i njene budućnosti neće, jer ugovor će se riješiti… Više »

Kole
Gost
Kole

Tako je pošto su lijepo sa tim istim df-om ortaci po dubini i širini. Montenegro idi lezi spavaj

Levis
Gost
Levis

Nema tu šta.Abazović se pokazao kao neozbiljan.On je i ucjenjivao DPS pričama o Sky aplikaciji ,nije ispoštovao dogovor o 2/3 većini i na kraju bez analize i razgovora usvojio ugovor sa SPC

Max
Gost
Max

Eto glasace elektronski opet, bice 14, koalicioni sporazum ispostovan i DPS nece srusiti Vladu jer mu izbori ne odgovaraju. SDP moze da radi sta hoce, ali kladimo se da ce ostati u Vladi

Barba iz Rosa
Gost
Barba iz Rosa

Želim ( D) dritanu da se narednih 40 godina relaksira u Spužu.

Crnogora☆《.
Gost
Crnogora☆《.

Snp misli da Ura smije zbog Evrope i zapada napraviti koaliciju sa pro Ruskim blokom.SAH MAT.NEPRIZNAJU SREBRENICU I KOSOVO. I DR……

Драган
Gost
Драган

… i gramatiku i pravopis!

Tivat
Gost
Tivat

Svaki zna da to ne zavisi od Dps…i da samo mogu da ponovo otvore prostor za Df…

Levis
Gost
Levis

DF je nepoželjan Zapadu.Zato je prošla vlada pala.Zaista čudna analiza.Tu je i činjenica da glasovi DF nisu dovoljni,a Demokrate mrze Dritana i što ne bi pao?

Sinisa
Gost
Sinisa

Df nije ni bio na vlasti to što uzimaju jedan po jedan grad na lokalu to je nešto drugo ali u Vladi jos nisu bili …tek će…a onda ide popis gde ce biti Srba najviše ide povlačenje priznananja ide da su Srbi konstitutivan narod u CG ide promena zakona o drzavljanstu pa će 100 hiljada Srba poreklom iz Crne Gore… Više »

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

RUSI VLADU ODMA BITANGA NEK ide kod vucica u srbiju ? Milo pamet u glavu

Sveto
Gost
Sveto

Dobro znaju da nikada na vlast doći nebi.

delboj
Gost
delboj

Oburdaj Vladu pa neka je Dritan pravi u svom prirodnom okruzenju sa klerofasistima iz DF-a i Demokratama.

Srbo
Gost
Srbo

Puna je klupa rezervnih igrača tako da ne vjerujem sem osude da će se bilo šta promijeniti. SDP je već treba napustiti vladu.

Levis
Gost
Levis

Oprosti ,ko je napravio ovu vladu?Zašto je pala prošla?Zbog zapada i neki rezervni igrači su neupotrebljivi.Plza,Demokrate jedva čekaju pad

Dolje Vlada
Gost
Dolje Vlada

Nek se izljube,pozdrave,zahvale jedni drugima na izdaji i put pod noge svi iz Karadjordjeve samo da ne zaborave i preletace sa sobom da povedu…

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Oburdajte Vladu koja, svake neđelje donosu štetne odluke, i trpa državu u “O.B”. Oburdaj Abazovića! “Temeljni” oborite jer je neustavan.

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Dps nista više ne odlučuje, mora da pokaže poslušnost pred EU i podrsku Dritanu!😂😂😂😂

Levis
Gost
Levis

Dobro,onda nema što da brineš.Ali Dritan mi je juče bio tužan ,kao da mu je neko uzeo igračku.

boro
Gost
boro

Pustite ta zamajavanja. Pricajte nam malo o inflaciji

Ipi
Gost
Ipi

Mogu izac i pustit dritka da nastavi sa svojom bracom cetnicima dalje

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Dps nikad ne smije otkazati poslusnost ni podrsku Dritanovoj vladi, jer bi to bio poen za Rusiju a izgubili bi fotelje i na raport u Brisel.😂😂😂😂😂

Levis
Gost
Levis

Hahahahahahahaha.A jačanje SPC koja je u izvještaju EP prepoznata kao eksponent ruske politike je pravi prozapadni potez.A integracije je odbio jer je rekao da ovo mora.

Tata
Gost
Tata

Mislim da je vec odlucio🤣

Cheese
Gost
Cheese

Naravno da nece jer je gospodin predsjednik Djukanovic dobio ozbiljna naredjenja iz Washington’a da mora potpisat Temeljni ugovor sa SPC. Zbog toga je i Abazovic doveden. Temeljni ugovor ce biti potpisan u sadasnjoj formi, a nakon potpisivanja ce Vlada da padne i ici ce se na nove parlamentarne izbore.

Levis
Gost
Levis

Besmislen stav.SPC je prepoznat kao ruski igrač.

Napokon
Gost
Napokon

URA ide u političku istoriju….

Pljevlja🇲🇪
Gost
Pljevlja🇲🇪

Jednom po jednom pustate prevaranta kudravog
da vas prevesla ,sramno !!!!

Luda Simana
Gost
Luda Simana

O sudbini vlade odlucuje EU tako da je dps već dobio instrukcije od Brisela kako da se ponaša..😂😂😂😂😂

Valter
Gost
Valter

Oburdaj.

Send this to a friend