Politika

Da li je smjena Jokića neposlušnost odbornika SDP-a ili su postupili po naređenju Krivokapića?

Rezultati glasanja za smjenu Jokića (Foto: Skala radio)

Socijaldemokratska partija ispunila je ono što je naumila-pokrenula je inicijativu i zajedno sa kotorskom opozicijom smijenila Vladimira Jokića sa funkcije predsjednika opštine Kotor.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

Demokrate, čiji je Jokić funkcioner, optužile su SDP, a predsjednika te partije Ranka Krivokapića uporedili su sa Darkom Pajovićem, a lider Demokrata Aleksa Bečić otišao je korak dalje i rekao da nikada više neće sjesti za isti sto, te da je Krivokapić pucao u opoziciono jedinstvo.

<<<Bečić: Krivokapić danas pucao u jedinstvo opozicije<<<

Osim političkih aktera, i korisnici društvenih mreža komentarisali su najnovija dešavanja u Kotoru, i između ostalog navodili da se SDP vratio na fabrička podešavanja, aludirajući na nekadašnju višedecenijsku koalicionu vezu sa Demokratskom partijom socijalista. Istog stava je i Građanski pokret URA.

<<<URA: SDP se vratio na fabrička podešavanja<<<

SDP pokušava da opravda situaciju da “nešto ne štima u lokalnom odboru”.

<<<SDP: Nema vlasti sa DPS-om, odluka protivna našoj politici<<<

Nezvanično, izvor iz SDP-a za CdM kaže, da će u slučaju da neko uradi protivno odluci da se ne pravi većina sa DPS-om, rukovodstvo SDP raspustiti kotorski odbor i preduzeti odgovarajuće mjere predviđene Statutom partije prema onima koji svojim činjenjem nanose očiglednu štetu interesima SDP-a.

Međutim, u javnosti se spekuliše da je sve što se dogodilo zapravo “Krivokapićevo naređenje”, odnosno da je posljednji postupak kotorskog odbora zapravo želja šefa partije, ali ne i partije.

Mora se priznati da je situacija u Kotoru nejasna do kraja. Postavlja se pitanje otkud iznenađenje i uvrede na račun SDP-a koje su uputile Demokrate, kada SDP stav o Jokiću iznosi mjesecima.

Demokratama nije bio to problem, ni da zajedno sa Krivokapićem sjede za istim stolom i razgovaraju o protestima i opozicionom djelovanju. Nije im bio to problem iako je SDP mjesecima saopštavao stav da Jokić radi mimo zakona, da samostalno donosi odluke koje štete ovom gradu.

Isplivala je na površinu istina ” o zajedničkom djelovanju” vlasti u Kotoru.

Juče su iz Crnogorske zbog situacije u Kotoru poručili da SDP-u nije mjesto ni u vlasti u Budvi.

<<<Bulatović: SDP ne može biti dio zajedničke vlasti u Budvi<<<

Istina je da niko u Kotoru nije mogao “smiriti” Jokića i natjerati ga da odluke donosi dogovorom sa partnerima, a ne samo na svoju ruku, ali je istina i da SDP igra svoju igru i da je u cijeloj situaciji vidi svoj, kako mnogi tvrde, kadrovski interes.

Istina je da Demokrate, koje su juče iznijeli niz uvreda na račun SDP-a, o njima to mišljenje imaju odavno. Podsjećamo i da je i Jokić prije svih ovih dešavanja, kolege iz SDP-a nazvao licemjerima.

Istina je i da je Jokić potpisao koncesiju za Luku Kotor i da su tada kulminirale ucjene. SDP je tražio tada povlačenje potpisa za koncesiju kako bi Jokić spasio fotelju.

Interesne igre bez granica traju već dugo.

Valja podsjetiti i da je Građanski pokret URA u martu kritikovao Jokića zbog koncesionog akta.

Iz URA-e su tada poručili da je vanrednoj sjednici kotorske skupštine, “predsjednik Opštine Kotor pokazao je svu svoju nezrelost u obavljanju funkcije, kao i sav svoj nedemokratski potencijal, jer potpuno oglušio o preporuke većine svojih koalicionih partnera i glasao za nakaradni “Investicioni plan AD Luke Kotor” u narednih 12 godina, suprotno zaključcima koji su mu dostavljen”.

“Neka Jokić radi što hoće, a ono što ćemo mi preduzeti je pokretanje Inicijative za skraćenje aktuelnog skupštinskog mandata”, poručili su oni.

Samo mjesec dana kasnije, i to juče, URA je poručila da se SDP vratio na fabrička podešavanja i da je baš partija Ranka Krivokapića najviše opstruirala rad lokalne vlasti.

I pokret Odupri se je nezadovoljan jučerašnjim postupkom SDP-a. Nakon izglasavanja nepovjerenja Jokiću iz tog pokreta saopštili da je SDP isključio sebe iz Sporazuma o budućnosti, te da je Kotor predao DPS-u.

<<<Odupri se: SDP isključio sebe iz Sporazuma o budućnosti, Kotor predali DPS-u<<<

S druge strane u DPS-u zadovojni. Napravljen je prvi korak, Jokić je smijenjen, pa DPS računa na preuzimanje vlasti u Kotoru.

<<<DPS: Smjena Vladimira Jokića jedina ispravna odluka za Kotor<<<

Miraš Dušević

73

avatar
1000
45
28
0
 
55
Serdar KrstoMneGradjankaDUKLJALSCG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

SPASITE CRNOGORSKI SPORT I IMENUJTE NIKOLU JANOVIĆA ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOTOR.

LSCG
Gost
LSCG

Vidio Ranko da se ne isplati biti opozicionar. Nema vise 5 auta u pratnji kad se ide na kafu u Kotor . Mislim da si ugasio stranku sa ovim potezom. Konacno da vidimo sta znas da radis poske 30 god politicarenja, prvi posao politicar. Sad ces da se potrudis da nesto zaradis

Gradjanka
Gost
Gradjanka

Ne, Stranka dobija na autoritetu.

DJES ti.....
Gost
DJES ti.....

DAL CE BITI gradonacelnica ILI direktorica Luke…..pitanje je SAD..

Gurdic
Gost
Gurdic

Nije neposlusnost odbornika nego igra i prevara.

Gurdic
Gost
Gurdic

A sto je sa potpredsjednicima? Ko je njih poskidao i nagovorio na ostavku. Naravno kad nema pidpredsjednika novi izbori. Koja je ovdje uloga Dragice? Ona ostade jedina. A rece da ce podnieti ostavku!?

Boka Ko
Gost
Boka Ko

E moj Ranko sto dozivje da ti omladinci Sedmog bataljona drze predike

B. D
Gost
B. D

Nepotizam, šovinizam revansizam su najveći Kokice I dometi za vreme mandata!

slavica
Gost
slavica

Ljudi, shvatite da je nebitno koja partija ima vlast u Kotoru, nego da je jedino bitno ko zaista voli ovaj grad i misli na opste dobro, a ne na svoje partijske interese

StevanPG
Gost
StevanPG

Ranko je odje meni ispao odlican, covjek je pokrenuo incijativu i pokazao da je ostao dosledan sebi i da ne pristaje na ucjene Becicevee.

Gurdic
Gost
Gurdic

A dje su podpredsjednici da zamijene Jokica? To je kljucno pitanje. Cija je ovo namjestaljka? Nedovic nije ni znao da je razrijesen!?

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Svanulo je Kotoru i Kotoranima juce kad su vidjeli ledja Jokicu, koji od starta je bio kompromitujuci jer od kako je dosao na to mjesto ima afere, prvo ta sto ima drzavljanstvo Srbije, da ne pricam sta je radio sve od kad je postao predsjednik opstine.

Pomorac
Gost
Pomorac

Bitno da albanski funkcioneri imaju samo CG drzavljanstvo kao i tkz Rvat Vuksanovic itd

Mne
Gost
Mne

Hrvati I Albanci mogu . Oni zele ovu drzavu za razliku od vas

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Pomorac ploviš li na ruske ili srpske kompanije za dinare ili……
Na zapadne kompanije za US Dolars ili Eure a sokole ???

Dragutin
Gost
Dragutin

Sto da ne pričaš?? Pričaj junače!
Da vidimo sta to imaš ispričat.

Cipsy
Gost
Cipsy

Svi znamo da Jokic nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa opstnom Kotor nego da se za sve Jonica pitala, ona je bila taj predsjednik opstine iz sjenke.

zacanka
Gost
zacanka

Vala Boze je li danas Becic rame za plakanje Jokicu??

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Nema toga ko moze da zali sto je Jokic razrijesen sa mjesta predsjednika opstine kad on nije prstom mrdnuo za Kotor.

Dragutin
Gost
Dragutin

E mrdnuo je dps 30 godina, kunem ti se.

ines23
Gost
ines23

Ovo se moze reci i ovako “zelja Krivokapica koju su odbornici SDP predicili u djelo”!

Vitinka
Gost
Vitinka

Za ovo vrijeme koliko je Jokic na vlasti nijesu uspjeli ni da budzet da usvoje, niti je bilo ikakvih investicaja nista? Jedino sta je bilo bilo je za Jokiceve kumove, prijatelje radnih mjesta za izvoz.

Send this to a friend