Politika

Da vozačke iz Crne Gore što prije budu priznate u Njemačkoj

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović sastao se danas sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom, a tokom sastanka istaknuti su dobri odnosi dvije zemlje na svim nivoima, naročito na političkom. Takođe, na sastanku je istaknuto da je potrebno da se ubrza stvaranje uslova za priznavanje vozačkih dozvola iz Crne Gore u Njemačkoj što bi bilo od velikog značaja za građane Crne Gore koji žive u Njemačkoj.

“Koji je su rezultirali i snažnom podrškom Njemačke u integracijama Crne Gore u NATO savez i EU, na čemu smo vam veoma zahvalni. Takođe, na dobre odnose između naše dvije države je uticala i naša brojna dijaspora koja je prisutna u Njemačkoj”, kazao je Husović.

Veber je zahvalio na dobrodošlici i potvrdio je opredeljenje Njemačke da Crnu Goru snažno podrži u svim segmentima ka njenom pristupanju Evropskoj uniji.

“Njemačke investicije u infrastrukturu u Crnoj Gori, posredstvom GIZ-a i KFB banke, pored doprinosa građanima svih djelova i regiona Crne Gore, doprinose i privlačenju stranih investicija što sve ima za cilj otvaranje novih radnih mjesta, naročito u manje razvijenim djelovima Crne Gore”, istakao je Veber.

Sagovornici su se saglasili i da bi trebalo podstaknuti lokalne samouprave, naročito na sjeveru Crne Gore, da što više koriste sredstva iz IPA fondova koji su dostupni za razvojne projekte.

S.Đ.

Send this to a friend