Politika

Dabović povodom međunarodnog Dana planete zemlje: Evropski tim će uvijek biti za očuvanje prirode i zaštite životne sredine

Nosilac liste Evropski tim za Herceg Novi Predrag Dabović učestvovao je danas sa aktivistima Evropskog tima u akciji uklanjanja smeća sa plaže kod Titove vile povodom međunarodnog Dana planete zemlje.

Tom prilikom on je kazao da je cilj obilježavanja današnjeg dana jeste upoznavanje građana i javnosti sa mjerama za očuvanje prirode i sprječavanje negativnih posljedica na životnu sredinu:

,,Obilježavanje današnjeg dana datira još od davne 1970. godine a inicirano je od strane američkog senatora Nelsona. Značaj današnjeg dana jeste upoznavanje sa opasnostima koje prijete za život na zemlji, njenom ekosistemu, urbanim zonama a sve to uslijed povećanja industrijske proizvodnje, povećanja potrošnje energije, globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena”, naveo je on.

Dabović je na kraju dodao da će Evropski tim za Herceg Novi uvijek biti na strani prirode i njenog očuvanja kao i očuvanja planete Zemlje.

Send this to a friend