Politika

Dabović: Riješićemo stambeno pitanje za 100 penzionera

Predrag Dabović

Evropski tim za Herceg Novi vodiće socijalnu politiku koja će garantovati penzionerima da neće biti isključeni iz društva, osiromašeni ili marginalizovani, ocijenio je danas nosilac liste Predrag Dabović.

“Riješićemo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima za 100 penzionera. Kroz posebne servise osiguraćemo pomoć u kući osobama kojima to bude potrebno. Pokrenućemo projekat besplatnog prevoza za lica koja nijesu u mogućnosti da dođu do Doma zdravlja, bolnice ili Opštine”, najavio je Dabović.

On je naveo da će aktivnim mjerama stimulisati zapošljavanje najosjetljivijih grupa.

“Gdje god to bude moguće, izgradićemo pristupne rampe. Prilagodićemo sadržaje lokalne zajednice osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Obogatićemo sadržaje ‘Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom'”, poručio je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi, dodao je Dabović, pokrenuće platformu na kojoj će građani davati konkretne predloge lokalnoj upravi kako da dodatno unaprijedi socijalnu politiku grada.

“Podržaćemo angažovanje na dobrovoljnoj osnovi penzionera koji žele da prenesu svoja iskustva i znanja mikro, malim i srednjim preduzećima. Razvićemo e-platforme koji će biti od pomoći starijim sugrađanima za bolju i kvalitetniju brigu o njima. U saradnji sa Udruženjem penzionera, bićemo pokretač brojnih aktivnosti namijenjenih druženju, socijalizaciji i poboljšanju kvaliteta života naše starije populacije”, objasnio je nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi.

Dabović je kazao da će poštovati princip rodne ravnopravnosti i afirmisati prava žena, kao i da će se boriti protiv svih vidova rodno zasnovanog nasilja, istovremeno pružajući podršku servisima u ovoj oblasti.

Prema njegovim riječima, nastaviće odlučnu borbu protiv predrasuda i diskriminacije lica sa invaliditetom.

“Poštujući nedavno usvojen novi pogram partije, pružićemo još snažniju podršku pripadnicima ove populacije u cilju ostvarenja prava na dostojanstven život, društveni dinamizam i jednake mogućnosti na tržištu rada. Želimo da Herceg Novi bude mjesto za druženje svih generacija, da vratimo duh zajednice koja pomaže, stvara, hrabri i podstiče svaki korak naprijed, svaki boljitak i odagnava strah od novina, promjena i tehnologija. Borićemo se za Herceg Novi jednakih šansi za sve”, zaključio je nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi Predrag Dabović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
PeroKatunjanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pero
Gost
Pero

Glasacu za vas jer ste jedina opoziciona opcija, inace ne bih. Ali promijenite malo kadar ubuduce, nemojte uvijek iste

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ma sto cete rijesit za penzionere 35 god sam vozio autobus 160 e penzija a vi ste bili vlas a ja vas vazda glasao o cemu pricate glasacu vas i sada a najpametni ste kad ne progovarate sa tvojim sefom. Krusom

Send this to a friend