Politika

Dačić ne prestaje da optužuje Crnu Goru, Mandić mu aminuje

Mandić i Dačić

Predsjednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova u srpskoj Vladi Ivica Dačić je saopštio da Srbija i njegova partija sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice u kojima se, kako tvrdi, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji. On je to saopštio predsjedniku Nova srpkse demokratije Andriji Mandiću sa kojim je razgovarao u Beogradu.

“Izražavam bojazan da se radi o smišljenom projektu, o mogućoj organizovanoj političkoj akciji usmjerenoj protiv srpskog naroda. Državljani Srbije trpe maltretiranje od strane crnogorskog sudstva i tužilaštva, bezrazložno se pritvaraju, neki su godinama u pritvoru, drugi imaju zabranu izlaska iz Crne Gore, a posebna priča je diskriminacija nad Srbima iz Crne Gore kojima se pokušavaju uskratiti sva moguća prava, od zapošljavanja do toga da im se zabranjuje upotreba srpskog jezika u školama, na udaru se nalazi SPC, progone se politički lideri Srba… Nema primjera u Evropi u 21 vijeku, da je jedan narod u tako lošem položaju, kao što su to Srbi u Crnoj Gori”, kazao je Dačić.

Mandić se, kako je saopšteno iz NOVA-e, složio sa Dačićem i iznio čitav niz podataka koji potvrđuju da se Srbi u Crnoj Gori nalaze pod strahovitom državnom torturom.

“Crna Gora se želi okrenuti naopako, i postaviti na neke temelje na kojima nikada nije bila, i na kojima ne može opstati jer se okreće protiv sebe, svoje istorije i tradicije.  Naša obaveza i dužnost je da branimo naš narod, srpski jezik, Crkvu, istoriju, tradiciju, da pružimo otpor na svakom mjestu gdje smo napadnuti i pokažemo žilavost kao i do sada”, kazao je Mandić.

Ističe se da je Mandić izrazio zadovoljstvo zbog toga što je vlast u Srbiji prepoznala tešku situaciju, i iskazala spremnost da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

243 Komentara na "Dačić ne prestaje da optužuje Crnu Goru, Mandić mu aminuje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend