Politika

Dačić: Ne vjerujem da je prijateljstvo Crne Gore i Kosova iskreno

Potpredsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, komentarišući izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, kazao je da je, zapravo, riječ o nekim novim, nametnutim, a ne iskrenim prijateljstvima.

“Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nijesu suprostavljeni, već su nam zajednički”, naveo je Dačić.

Rezultati predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, uvjeren je, neće dovesti do promjena u odnosima dvije države, a, kako ističe, odnosi crnogorskog i srpskog naroda trebalo bi da budu što sadržajniji.

“Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavaju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima”, smatra Dačić.

Zbog toga je, kaže potpredsjednik Vlade Srbije, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unapređenjem odnosa.

Treba se, zaključuje Dačić, usredsrediti na praktično rješavanje otvorenih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla.

Send this to a friend