Politika

Dačić: Ne vjerujem da je prijateljstvo Crne Gore i Kosova iskreno

Potpredsjednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, komentarišući izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, kazao je da je, zapravo, riječ o nekim novim, nametnutim, a ne iskrenim prijateljstvima.

“Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nijesu suprostavljeni, već su nam zajednički”, naveo je Dačić.

Rezultati predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, uvjeren je, neće dovesti do promjena u odnosima dvije države, a, kako ističe, odnosi crnogorskog i srpskog naroda trebalo bi da budu što sadržajniji.

“Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavaju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima”, smatra Dačić.

Zbog toga je, kaže potpredsjednik Vlade Srbije, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unapređenjem odnosa.

Treba se, zaključuje Dačić, usredsrediti na praktično rješavanje otvorenih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Politolog
Gost
Politolog

Šta tebe briga kakvi su naši odnosi sa Kosovom?? I šta je ovo? Svakom političaru svaka druga riječ građani ovo građani ono.Jedinom čovjeku kome je zaista bilo stalo do građana je Josip Broz Tito.Ovi novi samo neka su zdravo pa nek im Bog sudi.

Albanegro
Gost
Albanegro

Veci su mi prijatelji Albanci od vas

DALI
Gost
DALI

Znate što je kod nas problem što se narod Crne Gore ne pita ama baš ništa.Prvo su bez nas priznali samoproglašenu državu Kosovo ito medju prvima-izdaja svog naroda,zato što su tim činom izdali i Crnogorce sa Kosova i naravno najbliže po vjeri Srbe sa Kosova,zato što sve rade samo protiv Srbije pa bilo i na štetu Crne Gore i naroda… Više »

Jadran
Gost
Jadran

Bolje pjevaj nesto, i tako nista drugo i neznas

Uciteljica
Gost
Uciteljica

Većina “diskutanata” je vanredno završila OŠ. OŠ je skraćenica za osnovnu školu ! Naučite nešto !

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Dje je vodolija cukni jedan besendin 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃stara crnogorska riječ 😃😃😃😃😃😃😃od babe ti je ostala 😃😃😃😃😃😃😃😃😃💋❤👍😃

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Slavim kamatu 250 000 na milion eura što sam sredio ja sam kralj 😆💋❤👍

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Crna Gora je istočni monte carlo 💋❤👍

Ljuta
Gost
Ljuta

pa taci to drugarski milu….
jos malo pa ce otvoriti pravo lice kad budu trazili granicu od prije 1912g

Oкле
Gost
Oкле

Исти народ, обичаји, језик, историја … а сад ми реците шта исто имамо са албанцима.
Срамота од коментара које постављате, али то тако иде кад продаш све од горе наведеног.

Toni
Gost
Toni

Sa Albancima imamo puno zajedničkog, na žalost. Pogledajte malo fizionomije, način života, razmišljanja. Ne smijem karakterisati, jer bi komentar bio obrisan, a može se pretpostaviti.

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Ja sa albancima nemam nista zajedničko,bio sam u Skadar niko od muskih im ne prelazi 170cm i 70 kila,ja sa moji 194 i 105 kg bi se mogao tuć sa cijelim skadrom na šake,a zene svaka debeljuskasta sa donjom vilicom kao škaf

Ovako je
Gost
Ovako je

U pravu si, velika je razlika. Albanci nas nikada nisu okupirali. Niti smo sa njima ikada ratovali. Jedni prema drugima nemamo teritorijalne pretenzije. Za razliku od Srbije.

DANGRAD
Gost
DANGRAD

Vidi se da si vrsni poznavalac istorije. Je li ti poznato koliko je Crnogoraca izginulo oko Skadra?

Oкле
Gost
Oкле

А ко те окупирао памети и бистрино моја просвијетљена.

mitnar
Gost
mitnar

vi ste veci prijatelji njihovi ne boj se 😀

Darko
Gost
Darko

100 puta bi prije povjerovao Taciju nego tebi !!
Dno dna morala Srpske scene , zato vas niko i nevoli !!

dagy
Gost
dagy

Te ljubavi,te se vide odma se culijevaju.

SDSF
Gost
SDSF

Interesantno kako je nekim ljudima koji su kao za građansku CG toliki problem što se neko u CG smatra Srbinom. Znači bilo što može samo ne Srbin. Toliko o toj građanštini. Gospodo, nekad se ogromna većina Crnogoraca smatrala Srbima. Vremenom se to promijenilo, i nije to ništa strašno, imate sličan slučaj sa Austrijom i Njemačkom. Nacije nestaju, cijepaju se, nastaju… Više »

Oкле
Gost
Oкле

исправно и добро речено. Сви јако добро знају нашу историју ал’ желе да је извитопере да би опрали свој образ.

logika
Gost
logika

ja to kosovo ne osjecam ni blize ni dalje od srbije, samo komsije

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Neki nabroja ovdje slavnu crpsku istoriju i ostade ziv!!! Nabroja samo CRNOGORSKO!!!! Koju slavnu crpsku istoriju vi mislite, dje je napisana? O cemu se radi? Bog je izmislio crbe radi ciste svoje razgonode – kad procita neke serebaljske komentare krenu mu suze na oci od smeha. Hajahhahahahaha

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Novine Crnogorac broj 1. izdat na Cetinju 23.01.1871. str. 1. citat: Crnogorac je morao biti vječito naoružani stražar srpske slobode, koja se posle propasti naše slavne carevine spustila u stijenje crnogorsko, da poslije mučnijeh vjekova namučeno roblje srpsko opet zagrije svojom oživljavajućom svjetlošću.

REALNO
Gost
REALNO

Sve je pucalo pd romantične ljubavi do 1918. Otada: SVOJEGA POSLA!

vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

“U svim životnim situacijama Crnogorac je uvijek Crnogorac”, to reče Njegoš 1844. godine ruskom akademiku, istoričaru Popovu, koji ga je posjetio na Cetinu po nalogu ruske carske krune.

Todor
Gost
Todor

Da li vam je poznato koliko je puta NJEGOŠ posjetio srbiju.Nijednom u svom životu.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Todore, Njegoš nikada nije bio ni u Podgorici.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sta lupas Dacicu zivota ti – koji su to gradjani Crne Gore crpskog porijekla? Od vajkada su oni CRNOGORCI i nijesu naseljavani ka CRnogorci u Srbiju, to su sve politicki crbi za koje ti trabunjas i to dobro znas, no pravis se blesav ka vazda.

tebra
Gost
tebra

tI si puko

CojstvoJunastvo
Gost
CojstvoJunastvo

Roditelji su mi Crnogorci. Ja sam rodjen u Srbiji. Zivim u Crnoj Gori vec dugo godina. Volim Crnu Goru, ali mi Srbi i Srbija nisu i ne mogu biti neprijatelji. Crnogorska samostalnost bi u osnovi trebalo da bude dobra stvar ali prekrajanje istorije, stavljanje pod tepih zajednicke visevjekovne borbe Srba i Crnogoraca protiv raznih okupatora, negiranje zajednicke kulture, jezika i… Više »

Patak Dača.
Gost
Patak Dača.

Dali je prijateljstvo Kosova i Crne Gore iskrena to ne znam ali sam siguran da srpski političari nisu baš iskreni prijatelji Crne Gore. Takođe vjerujem da srpski narod nije neprijateljski narod narodu Crne gore.
Naprotiv samo prijateljski.

Sekula Drljevic
Gost
Sekula Drljevic

Sigurno si preskocio period 1900-1945,a danas ste okupatori Cpc
Zalim sto je to tako,nek mi neko kaze da ne govorim istinu

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ako si zaboravio, našu Mitropoliju su osnovali Nemanjići.

Trebjesaa
Gost
Trebjesaa

Nemanjići ujčevina nikše trebješkog. Nikšić

Jorge
Gost
Jorge

Ne dozvolite ovom prdalu da vas zavadi kao sto je to 90- tih. Ovaj siri samo mrznju da se prema susedima ne ophodimo samo zato sto su Albanci. Cisto magare od politicara sto Srbiju i narod usporava prema EU.

Daka
Gost
Daka

Koji su to građani Srpskog porijekla ? Da li gospodin Dačić misli na Srbe iz Crne Gore kojima su đedovi , prađedovi , džukunđedovi došli iz Srbije u Crnu Goru da žive … ? Ili na ove što Ama baš nikakve veze sa Srbijom nemaju a busaju se da su veći Srbi od ovih iz Srbije . E moj Dačiću… Više »

Budo
Gost
Budo

Vi se,Dacicu,bavite velikim i globalnim problemima,a mi cemo kako nam se prohtije.Necete nas uciti sto da radimo i kako da se prema kome ponasamo.Mi,nijesmo Vi i imamo,bas kako je Taci rekao-tradicionalno dobre odnose.I,ne samo sa Kosovom,nego i sa svim komsijama.Ako je nekad i bilo manjih sukoba,Vi ste nam ih nametnuli.

KRALJ NIKOLA
Gost
KRALJ NIKOLA

Albanci nam pa bilo sa kosova ili albanije nisu nanijeli ni 000,01 posto zla koliko su nam srbi nanijeli od 1918 pa ovamo.. cak su se borili za kralja nikolu i CG vojsku..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U dva boja sa Arbanasima, koji su bili na Novšiću 1879. godine poginulo je 140 uglavnom Kuča i Bratonožića. Na Berlinskom kongresu Plav i Gusinje su bili dodijeljeni Crnoj Gori, ali su Arbanasi uz pomoč turske vojske spriječili pripajanje ova dva grada.

Astronaut
Gost
Astronaut

Nijesu arbanasi nego Bisnjaci, a i danas su Bosnjaci vecina u ta dva mjesta. A imali su podrsku od albanske prizrenske lige. Medjutim kako je ta podrska bila uslovljena odricanjem boshnjachkog identiteta i priznavanjem albanskog, ubrzo je doslo do razdora i jedan od boshnjachkih prvaka je ubijen u organizaciji prizrenske lige…u oba boja koja je crnogorska vojska tamo vojevala predvodio… Više »

Crnogorac ct
Gost
Crnogorac ct

Ni ja ne vjerujem u prijateljstvo sa Srbima.Nikad se nijesu prijateljski ponijeli prema nama,a vazda su nam prodavali rog za svijecu …No niko nam nije kriv što najmanje sebe i svoju kuću volimo(valjda je sve manje takvih)!

Ne daj bože
Gost
Ne daj bože

Neprijateljstvo Srbije i Kosova je vrlo iskreno. Ako bitamo, odabraćemo neiskreno prijateljstvo.

Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Prijatelji ili neprijatelji crnu goru rat ne interesuje…jer jos od devedesetih se crna gora oporaviti ne moze ekonomski…i od devedeset devete…pusti se dacicu rata i huskanja…rat je za debilne nacije

Vjerujem
Gost
Vjerujem

Kako se nijesmo oporavili ? Izgleda da nijesi slušao predsjednika tokom kampanje.

Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Kome se ne dopada montenegro…neka ide iz njega ali da siri mrznju i ratove to ne moze…

free samples
Gost
free samples

bogami tri Montenegra su van Montenegra pa vidi….kako je dobro u Montenegru vjekovima bilo

Virus
Gost
Virus

Znamo mi to Dačiću, no ovdje ima onih koji su vjeru prodali za sendvič, ali ne brini, čim Milo sjaše, takvi će najveći Srbi biti.

Biohazard
Gost
Biohazard

Ovakvim stavom aktivno doprinosis da Mila odrzimo na vlasti dok je god to moguce , a jos pogotovo aktivnim podrzavanjem ovakve opozicije ….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I to rece neko sto mu je citava srbadija bila 500 godina pod turcima – -hahahahahahaha

400
Gost
400

djeticu koliko je cg bila pod turcima? znaš li ista jadan nebio?

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Ha ha. Baš bi volio da se ovi naši izjasne da su poreklom iz Srbije. A oni su vam “srpska sparta”, “so srpstva”, “drugo oko u glavi”… Malo imaju problem, jer im je istorija crnogorska, nošnja crnogorska, prezimena crnogorska, plemena crnogorska… To ih malo zbunjuje ali nema veze.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Kralj Nikola prilikom proglašenja Crne Gore za Kraljevinu počeo je govor ovim riječima: Svjestan slavne istorije ovih naših strana u istoriji srpskog naroda za vrijeme moćnih Kraljeva i Gospodara nekadašnje Zete, kolijevke slavnih Nemanjića…
Ako ne znaš nastavak govora, javi se, još zanimljiviji

KRALJ NIKOLA
Gost
KRALJ NIKOLA

radujem se zbog tebe da si bio tu kad je taj istrijski govor bio!! svaka cast, ili se mozda varam pa si to procitao u novosadsko izdanje istorije i isorijskih prepisa zadnjih 100 godina.. ti jos mislis da bojanic moze da pobijedi..

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Ovaj članak se može naći u Cetinjskom glasniku, broj 66., koji je izdat na Cetinju 19.08.1910., na strani broj 2., tako da se sinak silno varaš po pitanju izdanja iz kojeg citiram.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Pročitaj što je govorio kad je progleda u izgnanstvu u koje ga je unuk posla. Džabe srbuješ. Ili te dobro plaćaju. Malo izmisliš, ka za Danila ili izvučeš iz kontesta. No smo vas davno pročitali. Da smo 1918-e imali internet, nikad nam državu ne bi uzeli.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

U nastavku govora je rekao: ja u ovom svečanom času, sa očinskim zadovoljstvom i ponosom priznajem, da je zasluga moga naroda u istoj mjeri koliko i moja, što je Crna Gora pod zaštitom Svemogućeg Boga i bratske nam Rusije, zauzela mjesto među kulturnim državama. Ako te zanima nastavak javi.

freeMNE
Gost
freeMNE

Gospodine Dačiću,Milo Đ. se bavi politikom a ne kosovskom mitologijom.Kosovski ciklus smo vama pepustili .

Libero
Gost
Libero

Nije Milo takav da zaboravlja stare prijatelje. Mislim na onog sa kosova ne na Sloba.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Gospodin Milo Djukanovic je vrstan politicar i drzavnik koji je Crnoj Gori donio nezavisnost i samostalnost, uveo je tu istu Crnu Goru u NATO, najjaci vojni savez na svijetu na celu sa Sjedinjenim Americkim Drzavama, vodi Crnu Goru sigurnim korakom u Evropsku uniju…Duboko postovanje velikom vizionaru i drzavniku predsjedniku Milu Djukanovicu, njegovo ime ce biti zlatnim slovima upisano u istoriji… Više »

Nata
Gost
Nata

Bas si ovo lijepo i nadanuto napisao

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Imaš ti Ivice svojih briga. No koga god ste vi branili, đavo mu ga je izio.

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Ja tebe serdare ti mene vojvodo 😃💋❤👍

BOSS
Gost
BOSS

Vodi gradjane srpskog porekla u srbiju

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Zašto da Srbi idu iz Crne Gore, ipak je ovo zemlja za koju je Krsto Zrnov Popović rekao da je : ona zemlja đe se čuvala i sačuvala iskra slobode Srbinove.

Medovina
Gost
Medovina

Eto zasto se po Evropi prica:Lazes kao Srbin.Ti si,pravi primjer ortodoksnog lazova.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@Medovino ovaj citat možeš naći u Glasu Crnogorca broj 80., koji je izdala vlada Kralja Nikole u izbjeglištvu u: Neji kod Pariza 27.11.1919. na strani broj 4, prvi stubac. Očekujem da se izviniš za kvalifikaciju koju si iznio u svom komentaru. A ako te zanima pismo Krsta Zrnovog Popovića, Kralju Aleksandru Karađorđeviću javi.

Oprem onako
Gost
Oprem onako

Imaš li ti srca Oprem, uništi ove neznalice!?

Medovina
Gost
Medovina

Necu se izviniti,jer si ti najobicniji falsifikator,koji zeli da ostavi utisak ucenog covjeka.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Krsto Zrnov Popović u pismu Kralju Aleksandru od 23.09.1929. kaže i sledeće: Nj. V. Kralju Nikoli, mom Vrhovnom komandantu ostao sam vjeran do njegove smrti. Smrt blaženopočivšeg Kralja Nikole razriješila me je zakletve, a pri tome je Crna Gora postala sastavni dio Kraljevine SHS, koja je primila kao takva na sebe sva prava i obaveze. Usled toga pokorno molim vaše… Više »

Baka
Gost
Baka

Milo ,Milo ,Milo…sto te vise mrze ti si JACI …

Crvenkapa
Gost
Crvenkapa

Bako, bako, A ZAŠTO TI JE TOLIKI SENDVIČ ?

tebra
Gost
tebra

Mugabe Mugabe Mugabe mislis?!

Biohazard
Gost
Biohazard

Ziva istina , niko normalan nece izabrati nekoga kome se politicki program zasniva na mrznji

Fjodor
Gost
Fjodor

Ama sta se ovaj češe.Svoga posla i svoje šoge se lati, a imaš je iza oba uva.

Nik
Gost
Nik

U pravu si .

Rankovic
Gost
Rankovic

Tacno Ivice, izmedju CRNE GORE i Kosova nije. Ali zato izmedju Montenegra i Kosova, cvjeta ljubav !!!

Baka
Gost
Baka

Ko te je..e da uvazava tvoje misljenje .
Ko si ti da o tome sudis.

MILO je nsjjjpametnijiii i najjjjbolji politicar u bivsoj jugoslaviji .
Mozete samo da mu gledate u ledja ,jer je isped svih vas …

gagi
Gost
gagi

Oni nijesu ma ni Srbija,sjeti se Oktobra 2016.”oglasili”se i jednom,NE ne smijes od Rusa,i sto te bas sada “zagolica”.Vi ne mozete medju sobom,a kamoli sa “komsijama”.Vidis Dacicu,dodje ovaj Djukanovic “opet”(nijesam srecan),ali priznaj da ste ti i Vucic”potajno”prizeljkivali drugaciji tok zavrsetka izbora,i evo ti prvi uze da BLEJIS.

Meho
Gost
Meho

Pa Vucic i Djukanovic su kao nokat i prst .. o cemu pricas. Isti ljudi im vode kampanje, isti mediji ih podrzavaju, ista retorika.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

KO GA TO INTERUJE U CG…CRNOGORCI SU STOLJECIMA ZIVJELI U SLOZI S ALBANCIMA…NAJBOLJI BILI S HRVATI MA..A NAJGORI PRIJATELJI S SRBIMA…1918g…5.000 POPALJENIH DOMOVA..UBIJANJE NAJVOLJI PATRIOTA…MISLIM DA MILO.DJUKANOVIC I PREVISE CIJENI..JER NIJESTE ZASLUZILI…DA ZIVI VJECNO CRNOGORSKO..ALBANSKO PRIJATELJASTVO…TUDJI INTERESI SU NAS KOSTALI GUBLJENJE DRZAVE..DOMICILNA CPC SE MORA VRATIT U SVOJE OKUPIRANE SVEZINJE. VRIJEME JE..

tebra
Gost
tebra

aoo kako ti lupas isprani mozgu xD sto je ovo ahhaha STOLJECIMA ahahhahahaah drzi se srpskog dok se totalno ne izgubis!

Biohazard
Gost
Biohazard

STOLJEĆE je stara crnogorska rijec …

tebra
Gost
tebra

jes kad ste još srbi bili hohohoh

Budomojelevo
Gost
Budomojelevo

Ovakvih 178000 je glasalo kako je glasalo!

Budo
Gost
Budo

Brav(u)o Ivicin cevapcicu.

Budomojedesno
Gost
Budomojedesno

Kako si se prepoznao? Možda ti je milije da promijeniš.

Budo
Gost
Budo

Ni lijevo,ni desno.uhvati me posredini sa obije ruke-lijevom i desnom.

Rade28
Gost
Rade28

Dacic je ljiga i spijun i srbin je taman koliko i mandic. Srbi podmetnuti da sve urade da se lose misli o srbima.

Drago
Gost
Drago

Drži se ti mikrofona, niko te nista nije pitao.

Trol
Gost
Trol

kako ne vjeruje covjece, pa to je po zadnejm popisu bilo nase… posle toga vise nicije do njihovo 😀 a vase nije evo 500 godina

CrnogoracPg
Gost
CrnogoracPg

Sto se
Srbija i Dacic bave cg i kosovarskim sljamom. Ubica i dilerima drogom milom i hasimom. Kad se uzdignete
I malogradjanstine dukljana i kosovara ici cete naprijed. Srbija i Srpski narod sa istorijom kakvu imamo i spomenicima su svijet izmislile
za ove
Mose e kriminalne.

Nera
Gost
Nera

A đe su ti spomenici?

gagi
Gost
gagi

Napravio si gesku u “predstavljanju”na portalu.Nijesi Crnogorac Pg,nego Srbo-cetnik iz Pg.Prijatno ti bilo.A o sto se tice o “malogradjanstini”Dukljana,lako se moze zakljuciti kolika ti je pamet,a “TVOJA”istorija je “samo takva”.Ajde “malo”u “crveno”neznalice.

Neka sad
Gost
Neka sad

Vaša Istorija ? pokradeno tu je i najveći problem.ali takvim kao ti mogu reći da pročitaš izjavu velokog srbina Dobrice Ćosića kad kaže da se srpska istorija zasniva na lažima koju vi i vjerujete.Vi pravite od Njegoša Velikog srbina a zna se odakle je.Vi rpavite od Tesle velikog Srbina a čovjek u svom životu proveo sve u svemu nekoliko dana(ako… Više »

freeMNE
Gost
freeMNE

Ja ga razumijem…gazenje mu je bilo sinoc…

Nekad bilo
Gost
Nekad bilo

“što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla” Dača moraš ove logore da posjetiš đe se drže gradjani srpske nacionalnosti i da im rečeš kako će te ih vi braniti kao ove na Kosovu i Bosni.Daj pameti bože kad čitam ove izjave od ovih takozvanih političara

miro
Gost
miro

Eto vama su iskreni Rusi.

Neka to
Gost
Neka to

Hahaha .Ajde Daka da zaigramo Albansku Šotu ja i ti pa posle moravac

C G
Gost
C G

Evo se Ceca opet javlja! A ko je što pita?

gagi
Gost
gagi

Ovog lika zovu KESA

markos
Gost
markos

ada čuš ko…. Ceca je srpska majka…

Send this to a friend