Politika

Daka, Momir i Andrija kandidati za predsjednika?

Davidović

Bivši predsjednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović, vraća se u politiku i postoji mogućnost da bude predsjednički kandidat Demokratskog fronta na izborima naredne godine, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Povratak u politiku naj avio je i sam Bulatović u intervjuu za Sputnjik.

“Kada sam na Dan pobjede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma”, naveo je Bulatović.

Bulatović

Bulatović, istina, u tom intervjuu j oš ne govori o mogućoj kandidaturi, ali se u krugovima u Demokratskom frontu već priča o toj mogućnosti. I liedri DF-a Andrija Manić i Milan Knežević su svoje nedavno putovanje u Moskvu obrazložili time da traže najboljeg “nezavisnog” kandidata kojeg bi ovaj politički savez podržao.

Još od ranije za moguće kandidate su slovili biznismen iz Nikšića, i glavni finansijer DF-a Miodrag Daka Davidović i bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević.

Davidović se pominjao i kao nosilac liste DF-a na lokalnim izborima u Nikšiću, ali je ovaj politički savez bojkotovao glasanje u ovom gradu. Jovićevića već dugo nema u politici, ali je često pominjan kao neko ko ima poslove sa Davidovićem i ko podržava Demokratski front.

Na pitanje znači li to da se vraća aktivnije i u dnevnu, stranačku politiku, Momir Bulatović kaže da postoje neka pitanja koja su iznad strančarenja.

“Toliko sam dugo bio u dnevnoj politici Crne Gore da mislim da sam dosadio i bogu i narodu. Ali, dužan sam da iznesem svoj stav, da podržim one političke pokrete kojih ima jako mnogo u Crnoj Gori i koji su sve snažniji. Nema potrebe da se neko iz političke penzije vraća i da navraća vodu na svoju vodenicu. Politikom se bave sujetni ljudi, a ja sam svoju sujetu davno, davno proživio”, istakao je on.

Bulatović je ostavio “korisne nejasnoće” u svojim odgovorima jer, ako nije aktivno uključen u dnevnu politiku, ostaje nejasno kako će se boriti protiv ulaska Crne Gore u NATO, kada će se to dogoditi najdalje za 20-ak dana. Zato je u igri i ostala mogućnost da bude predsjednički kandidat Demokratskog fronta. On je već bio na nekim protestima Fronta, a govorio je i na protestnom skupu na Cetinju.

Njegovi stavovi se veoma poklapaju sa stavovima DF-a i on kaže da je granica između Srbije i Crne Gore neprirodna.

“Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubjeđujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS”, naveo je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Filipa
Gost
Filipa

Kako ih vade iz naftalina! Zar nije vrijeme za penziju !

PETAR II
Gost
PETAR II

kakvo ponizenje moze bit vece kad ti iz svoje stranke nemas covjeka u kojeg imas povjerenja da moze biti predsjednik, nego moras da ih uvozis, i to potrosene i olinjale alkoholicare…

PETAR II
Gost
PETAR II

MILU NIKAD LAKSE DA BUDE PREDSJEDNIK… NE MORA NI KAMPANJU DA RADI!!!! SAMO IZADJE NA GLASANJE LAGANO! Cus andrija cus daka cus momir.. nevjerovatno…. a sto ne stavise Becica tu veliku uzdanicu opozicije.. ne daju ovi fosili nikom da se kandiduje… ovaj se milo rodio u srecno vrijeme evo 20 godina nema krstenog covjeka koji bi ga mogao ne pobijedit… Više »

z d
Gost
z d

Momir i Daka du kumovi a da su Srbi vidi se po tome što ne govore i u svađi su. Pravi kandidati za predsjednika, Još kad im se priključi vojvoda sa Ravne gore to će biti poezija od predjednika. “Spremte se spremte četnici, silna će borba da bude”

16651650000000$
Gost
16651650000000$

Daka ja znam onu tvoju. …hej golijske vite jele što ste tako zatamnjele što vas tako tama bije ko da ljeta bilo nije

blam živi
Gost
blam živi

Neočetnički kandidati za uništavanje Crne Gore. Nevjerovatno. nevjerovatno. Nevjerovatno…. Ne spavaj narode!

16651650000000$
Gost
16651650000000$

Možda ga momir voli više od majke. …..daka ja cu kibicovat ja bih 10 radnika kupim mašine i pravim ormare od drveta slične ikejinim

16651650000000$
Gost
16651650000000$

Mene nije jasno momir nema para. ….daka ima

Ćotek
Gost
Ćotek

Mislim da Milo je jedini pravi čovjek – na njega tj.njih (DPS) smo navikli da nas jašu i da šklapaju. Sad kad bi doša’ ko drugi trebalo bi 20 i kusur godina da prodje dok bi se napunili.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sve gori of gorega

cr7
Gost
cr7

sto se tice opozicije samo ranko krivokapic ili zarko rakcevic mogu da pobijede kandidata sa vlasti .naravno da ce crna gora glasati za onoga kandidata koji bastini evropske vrijednosti put u nato i eu su buducnost gradjana crne gore .ovi nemaju sansi ni u svojim mjesnim zajednicama jer su zelje srbije ili rusije gradjanima crne gore nebitne

z d
Gost
z d

A Ranjo i Žarko nemaju teorijske šanse jer su u kolu sa DF-om. Znači i posle MIla Milo.

naravno
Gost
naravno

cr7″…naravno da ce crna gora glasati za onoga kandidata koji bastini evropske vrijednosti put u nato i eu su buducnost gradjana crne gore…” Ali, na tom putu nema ni Ranka, ni Rakčeviča. Eno ih sa onima iz Ravne gore. Prema tome, Milo nema konkurenciju ni od četnika ni od kvazipatriota. Milo, samo naprijed, NEMA TI ZAMJENE U DOGLEDNO VRIJEME! I… Više »

Moka
Gost
Moka

Izvadili ga iz vremenske kapsule 90-ih godina prošlog vijeka. Što će crni Momo, ne može da se odgovori Moskvi, tako nije mogao ni Miloševiću da se suprotstavi iako je znao da srlja u propast. I sad treba da pogazi principe na koje se čitav život pozivao i pridruži nacional- šovinističkoj organizaciji.

Kol
Gost
Kol

Pipuna za predsjednika

Ide vuk
Gost
Ide vuk

Nema kandidara u CG, a ni mnogo šire , koji može da pobijedi Mila na predsjedničkim izborima!

Blavor
Gost
Blavor

Nasto je spala velika Rusija ako joj je ovo kandidat…

montenegrino
Gost
montenegrino

izjava Momira Bulatovica o Pedi Bulatovicu prije desetak godina ………. “u mom zivotu nijesam sreo goreg covjeka ” …….

Sasha
Gost
Sasha

Odma je najavio mirno i demokratski… Ni jedan skup ovih ljudi nije bio ni miran ni demokratski… Ideje koje nose nisu mirne i demokratske…

Tako je to
Gost
Tako je to

bit će para iz Rusije .Riješio Momo da se malo opari ko ostali iz DF.

Oktopod
Gost
Oktopod

Gubitnici

frki
Gost
frki

i becic ako nebude jasan prema manjinama nista od njega . Vladace onaj ko bude pravedan za sve strane makar javno politicki a ako se gura srpstvo naprijed nema nikakvu sansu pritiv mila.

cikotić
Gost
cikotić

Jesu li popunjena sva mjesna za predsjednike mjesnih zajednica?

ris
Gost
ris

CKL je bio primjer profesionalzma kad se poredi da Dnevnim ,cdm-om danas.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Sve partije treba da stanu ili iza Dritana Abazovića ili iza Alekse Bečića… Jedino njih dvojica mogu odnijeti pobjedu. Ja prednost dajem Dritanu…

Sasha
Gost
Sasha

Dritan je favorit zbog frizure?

Đoko
Gost
Đoko

Ti prednost daješ Dritanu za izbore, a ja zoološki vrt.
Đoko Orlandić

Cedoviste1
Gost
Cedoviste1

Sto svi ne stanu iza Becica, citava opozicija, Becic ima najvise sanse protiv Mila?.

Dule
Gost
Dule

a đe je radio Bečić?
ne bi valjalo da mu prvi posa’ bude
pjedsjednik Cjne Goje.Tako su nas i
DPSovi pripravnici zeznuli.

tradicija
Gost
tradicija

Milu je prvi posao bio predsjednik Vlade. Još da nadjemo pripravnika mjesto Brajovića. Mada ni on nema iskustva.

Mira
Gost
Mira

Cetnicke stranke nemaju sanse, to i sami znaju ali im je bitno da uvaljaju ruskih para

Pirun
Gost
Pirun

Očajnički potezi Moskve.

Darko
Gost
Darko

Ova se Rusija kasno probudila, Zasto ne Glasala protiv sankcija Srbiji i Crnoj Gori onda? Nisu Morali protiv nego samo uzdrzani kao Kina , 2 uszdzana je VETO. Sa tim potezom i sebi lose uradili. Prodao Jelcin za 6 milijardi dolara, I sad bi nas izdali za bilo kakav trenutni , njima znani Cilj. Sjetite se kad je gorivo bilo… Više »

Darko
Gost
Darko

Strasno!!!koliko na jednom mjestu ima izdajnika… Oni bi nas opet prodali srbijancima za stanove u beogradu!! Ipak i oni su zasluzni sto sam danas ortodoxni Crnogorac i borac za Crnu Goru!

Mira
Gost
Mira

Nasa verzija lepenove, strasno

Send this to a friend