Politika

Dakić i Filipović posjetili crnogorske vojnike u Letoniji

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarstva odbrane, Slobodan Filipović, borave u dvodnevnoj posjeti pripadnicima Vojske Crne Gore koji su angažovani na NATO aktivnosti Pojačanog isturenog prisustva (enhanced Forward Presence – eFP) u Letoniji.

Tom prilikom, brigadni general Dakić sastao se sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Letonije, general potpukovnikom Leonidsom Kalninšom, a državni sekretar Filipović sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Letonije Janisom Garisonsom.

Tokom sastanaka razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i razmotreni su modeli za njeno unapređenje u narednom periodu.

Takođe, brigadni general Dakić i državni sekretar Filipović sastali su se sa komandantom Mehanizovane pješadijske brigade Oružanih snaga Letonije, pukovnikom Sandrisom Gaugersom i komandantom borbene grupe u čijem sastavu se nalazi crnogorski kontingent, potpukovnikom Majklom Rikijem.

Pukovnik Gaugers i potpukovnik Riki upoznali su ih sa sastavom i zadacima brigade i borbene grupe. Potpukovnik Riki je pohvalio izuzetno visok nivo profesionalizma crnogorskih vojnika prilikom izvršavanja postavljenih zadataka.

Dakić i Filipović sastali su se sa pripadnicima crnogorskog kontingenta i prisustvovali su izvođenju zajedničke obuke za postavljanje i uklanjanje minskih polja.

Send this to a friend