Politika

Dakić učestvovao na sjednici najvišeg vojnog tijela Alijanse

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general major Dragutin Dakić učestvovao je na sjednici NATO Vojnog komiteta u formatu načelnika generalštabova, što je najviše vojno tijelo Alijanse. Komitet načelnika generalštabova i ovog puta održao se virtuelno, što je uslovljeno situacijom u vezi sa koronavirusom.

Tako su načelnici na sjednici razgovarali o COVID 19 krizi, koliko ona utiče na savezničke mogućnosti, kao i o naučenim lekcijama u novonastaloj situaciji. Takođe, bilo je riječi o operacijama, misijama, protivterorizmu i drugim aktivnostima koje NATO sprovodi.

Tokom diskusije načelnici su govorili i o konceptu za odvraćanje i odbranu evro-atlantske oblasti i konceptu ratovanja, koji su proistekli iz nove NATO vojne strategije, a što će omogućiti NATO komandantima pravovremeno reagovanje u bezbjednosno promjenjivim okruženjima.

Načelnicima se obratio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Vojni komitet načelnika generalštabova sastaje se u cilju definisanja zadataka vezanih za NATO operacije i misije i pružanja vojnih preporuka Sjevernoatlantskom Savjetu (North Atlantic Council-NAC) vezanih za rješavanje globalnih bezbjednosnih izazova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boro
Gost
Boro

Tamo je Crnoj Gori mjesto. Među evropski svijet a ne sa Rusima i Republikom Srpskom. Srbiju neću staviti u ovaj kontekst jer narod nije kriv što ima bolesne vođe. Mi ćemo tamo đe smo uvijek bili đe nam mjesto niko nemože uskratiti. Neka je vječna Crna Gora

Milutin
Gost
Milutin

Nato nije Evropa

CCCCCC
Gost
CCCCCC

NATO nego što!!!

Send this to a friend