Politika

Damjanović: Nećemo sa onima koji su nam ukrali mjesto u odboru

Damjanović

Posebni klub poslanika neće prisustvovati sastanku opozicionih predstavnika koji je inicirala predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, jer nećemo da sjednemo za sto sa onima koji su nam, uz pomoć DPS-a, oteli mjesto u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, odnosno sa Demokratama kazao je za Pobjedu Aleksandar Damjanović, šef tog kluba.

Vuksanović Stanković uputila je ranije poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, na sastanak radi dogovora o definisanju zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

Damjanović je Pobjedi kazao da je imao komunikaciju sa Vuksanović Stanković i da ju je obavijestio da “postoji prethodno pitanje koje se mora riješiti”.

“Pitanje krađe mjesta u Odboru od Demokarata se prethodno mora riješiti. Dok se to ne riješi, neprihvatljivo je da damo legitimitet onima koji su nam ukrali mjesto”, istakao je Damjanović.

Demokrate još nijesu odgovorile da li prihvataju poziv predsjednice SDP-a. Osim saopštenja prije sedam dana, u kojem su naveli da će njihov lider Aleksa Bečić biti službeno odsutan u vrijeme sastanka, te da će članovi Odbora Momo Koprivica i Danilo Šaranović donijeti odluku hoće li se odazvati pozivu Vuksanović Stanković, predstavnici Demokrata nijesu se više oglašavali ovim povodom.

“Predsjednik Demokrata ima niz međunarodnih aktivnosti van zemlje u tom periodu, a blagovremeno će se članovi Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, odrediti prema pomenutom pozivu, imajući u vidu da će ovi poslaici u ime Demokratske Crne Gore predlagati rješenja za prve fer, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore. Razumjeli smo da je to karakter i cilj pomenutog sastanka”,  saopštile su Demokrate prošle sedmice.

Demokrate, međutim, još nijesu saopštile odluku, pa nije izvjesno da će sastanak, planiran za 3. ili 5. septembar, tada biti i održan.

Poziv predsjednice SDP-a dobrodošao je za Građanski pokret URA, kojem je, kako su saopštili ranije, prihvatljiva svaka dobra inicijativa. Neđeljko Rudović kazao je da će doći na sastanak jer smatra neophodnim da, kako je naveo, opozicija prije početka rada usaglasi zahtjeve i nastupi dogovoreno, a dolazak je najavio i Miodrag Lekić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Damjanovic je ,u politickom smislu,ni voda ni vino.

Jjkz
Gost
Jjkz

Sem df i snp i demokrata svi vi zajedno nemate 3% ..

Catin
Gost
Catin

DPS 38 odsto, DF 24, Demokrate 9, SNP 5, SD 4, BS 3, SDP 2, URA 2, Demos 1…

Jjkz
Gost
Jjkz

Df demok snp neće imati 40% …
Dps sa satelitima imaće skoro 55-60%.
Veliki broj ljudi neće izaći nebi me začudilo dps sam bude imao 45-48% sd 5-8%
Dps moće slobodno sa najjeftinijom kampanjom da razbije cijelu opoziciju.

Bokelj
Gost
Bokelj

Mislis da si najpametniji da si svijet izmislio pusti ove mlada da nesto cine za svoju buducnost vi ste se pokazali kao nesposobni i primirite mato samo se svadate i gledate licne interese

Hepet
Gost
Hepet

Eno Vučinić Janko uporedio Draginju sa Lidijom Djukanovic, pa ne znam ko će doći na taj sastanak.

Pero
Gost
Pero

A ti kad ukrade mandat SNP-u?

Djani
Gost
Djani

E Milo Milo kako se srećan rodi blago tebi po hiljadu put za ovakvu opoziciju.

Nikola
Gost
Nikola

Zasto nijesi prihvatio mjesto ministra finansija kad su ti nudili…A nijesi lud pa da imas odgovornost..Ovako ti je super..Na teret drzave.Da si tako sposoban,i ti i svi slicni tebi bilo da ste opozicija ili pozicija,radili bi nesto privatno…

Realno
Gost
Realno

Možete mijenjati i kontrolisati do mile volje, ali ne možete pobijediti, jer ste guravi, nesložni, nikakvi, hoćete da nas prisajedinite, i plus sa istom logikom kao dps kad dođete na vlast u nekoj opštini.

Gabas
Gost
Gabas

Neka oni bliski SDP idu na taj sastanak, kao što su Demokrate, Ura i Demos. Ostali iz opozicije sa DF i ,,mirna Bosna”.

Veks
Gost
Veks

Bečić=Pajović

Moraca
Gost
Moraca

Samo nalaze neke izreke nećemo ovo nećemo ono a kad će te reci da nećete Plate za vas nerad !

CETINJE
Gost
CETINJE

A NEKA RECU OVI IZ DPS NECE KREDITE I NECE POLTICKA ZAPOSLJAVANJA

Send this to a friend