Politika DILEME UOČI VANREDNE SJEDNICE PARLAMENTA NA KOJOJ ĆE BITI IZVRŠENA POPUNA ODBORA ZA SVEOBUHVATNU REFORMU IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Damjanović: Posebnom klubu pripada jedno mjesto u odboru

Damjanović

Šef Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović kazao je u izjavi za Pobjedu da njegovom poslaničkom klubu pripada jedno mjesto u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i da bi svako drugo rješenje, kao plod raznih dogovora, bilo grubo kršenje zakona.

“Shodno odredbama odluke o formiranju odbora, Posebnom klubu poslanika pripada jedno mjesto. Odluku o tome da li ćemo i formalno zatražito to mjesto donijećemo do sjednice Administrativnog odbora”, rekao je Damjanović za Pobjedu.

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj je predviđeno da se izvrši popuna Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, zakazana je za 23. avgust na prijedlog poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista. Isti dan bi trebalo da bude održana i sjednica Administrativnog odbora.

Kandidati Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović 31. jula nijesu izabrani u odbor, jer Administrativni odbor nije završio raspravu o tome do ponoći, kada je moralo da se završi proljećno zasijedanje. Damjanović, međutim, spori takvu odluku jer u slučaju da njegov klub predloži kandidata Demokrate ne bi mogle kandidovati dva predstavnika u odbor, već jednog.

Time bi opozicija imala popunjenih sedam mjesta koja im, po odluci o obrazovanju odbora, pripadaju. Damjanović je rekao da, shodno članu 5 Odluke o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Posebnom klubu poslanika pripada mjesto u tom tijelu.

“Jasno je kako se odbor popunjava. Shodno odredbama odluke za koju je glasao neko drugi, a ne i poslanici Posebnog kluba, definisano je proporcionalno učešće u tom tijelu. Član 5 je potpuno precizan. Od sedam opozicionih mjesta tri pripadaju najbrojnijem klubu Demokratskom frontu, a po jedno ostalim opozicionim klubovima kojih je četiri”, rekao je Damjanović.

Opozicioni članovi u odboru su Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branka Bošnjak iz DF-a, zatim Raško Konjević iz SDP-a, kao i Neđeljko Rudović iz Kluba SNP-Demos. Preostala dva slobodna opoziciona mjesta mogla bi biti jedno za Demokrate, drugo za Posebni klub poslanika, ali to će zavisiti od odluke Damjanovićevog kluba da li će ući u odbor. Odlukom o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva predviđeno je da to tijelo ima 14 članova, i to po sedam iz parlamentarne većine i opozicije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Onima koji su izdali svoje glasače nema mjesta u društvu. Vrati pare od izbora sa referenduma. I ti i Nešo kum.

Igalo
Gost
Igalo

Ovog samohvalisavca treba istjerati iz parlamenta

mitar87
Gost
mitar87

O kakva su dva udbasa dvojac Damjanovic i Danilovic majko sveta…. onaj rece prije nekoliko dana nece u takav odbor zbog Blecica, a ovaj sad veli pripada i njima mjesto… Utrkuju se ko ce DPS-om prije da uskoci… nevjerovatno…. Milo ceraj ih sve i ne prihvataj nista….

Mantra
Gost
Mantra

Što redi Šako

Obaveštajac Cg
Gost
Obaveštajac Cg

Jeste li vi sigurni za Nedjeljka ?

Send this to a friend