Politika

Dan: Bezbjednosne službe otkrile da je konzul radio protiv Vlade

FOTO: Vlada Crne Gore (Arhiva)

Vlada Crne Gore opozvala je počasnog konzula u Republici Sjevernoj Makedoniji Branka Azeskog, uz obrazloženje da je to urađeno jer konzul pokušava da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore, piše Dan.

Odluka o opozivu usvojena je na posljednjoj sjednici crnogorske Vlade.

“Opoziva se Branko Azeski sa dužnosti počasnog konzula Crne Gore u Štipu – Republika Sjeverna Makedonija, sa nadležnošću za opštine Berovo, Vinica, Delčevo, Zrnovci, Karbinci, Kočani, Makedonska Kamenica, Pehčevo, Probištip i Češinovo Obleševo”, navodi se u rješenju koje je potpisao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema tom rješenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo je do saznanja da Azeski u vršenju dužnosti počasnog konzula koristi svaku priliku da svojim narativom izrazi sumnju u ugled Crne Gore i kredibilitet njenih organa.

Pojašnjava se i da su od strane bezbjednosnih organa naročito zapaženi razgovori Azeskog sa uglednim poslovnim ljudima iz različitih sfera tokom kojih je pokušavao da omalovaži i kompromituje najviše organe vlasti u Crnoj Gori, iznoseći svoja lična zapažanja i predviđanja u pogledu rada Vlade Crne Gore.

U rješenju se ističe da Ministarstvo vanjskih poslova smatra da navedeni nastupi mogu ozbiljno narušiti ugled države i da nema osnova za dalje produženje njegove funkcije.

Prema zvaničnim podacima, Branko Azeski je bio počasni konzul Crne Gore u Makedoniji od 2016. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titov pionir
Gost
Titov pionir

Boli vas istina apostolski experti

Njegoš
Gost
Njegoš

A vlada radi protiv građana i države pa nitkom ništa!

Kako goj
Gost
Kako goj

Znači, to su zapazili STRANI BEZBJEDNOSNI ORGANI? Nešto mi govori da se radi o Rusiima. Zar će nam strane obavještajne službe smjenjivati diplomatski kadar? Nečuveno! Još jedan skandal eksperimentalne vlade.

Mila
Gost
Mila

,,Divno,, predstavljanje države koja ga plaća narodnim parama?! Zar nijesmo imali nikog iz CG da obavlja ove poslove? Strašno je kako lako i ne misleći dajemo svakome da predstavlja CG.

TamjanSekta
Gost
TamjanSekta

Podrska za G.Branka .

Gagi
Gost
Gagi

Konzul Azeski samo govori istinu o apostolskoj vladi,a istina debelo boli,ruku na srce nije imao koga ni uvrijediti,omalovažiti i sl.što se tiče sadašnje vlade

Enigma
Gost
Enigma

Zdravko će smijeniti samog sebe kako je krenuo 😂

stojo
Gost
stojo

A ne zezaj, ovaj mrčni konzul da ne priča ništa bolje bi vam bilo. Sprdnja i za sprdnju služite i ostaste

Baka
Gost
Baka

Bolje Mila da ste slušali, žutokljunci.

Send this to a friend